126 találat a(z) befektetés cimkére

Kötelező lesz a bankoknak az állampapír-vásárlás mellett érvelniük, 7 ezer milliárd forint pihen a folyószámlákon Cikk

Kötelezte a kormány a bankokat arra, hogy tájékoztatást küldjenek ügyfeleiknek a megtakarítási lehetőségekről, a kockázatmentes állampapírokra fókuszálva, bemutatva, hogy azok mekkora többlet kamatbevétel elérését tették volna lehetővé.

Fizetési számla követelés Kérdés

Lakossági befektetéseket érintő kamatjövedelmet terhelő szocho 2023 júliusától Cikk

Olvasóink kérdéseiből úgy érzékeltük, sokak számára nem egyértelmű, hogy a különböző befektetéseik közül, melyek után keletkezik július 1-jét követően 13 százalék szocho-fizetési kötelezettség.

Elhunyt értékpapírszámlán lévő befektetésének hozama Kérdés

Nagyüzemi jogalkotás: megint 14 új kormányrendelet jelent meg Cikk

Új kormányrendeletek a Magyar Közlöny 76. számában.

Befektetésként vásárolt óra Kérdés

Idén már azok is spórolnak, akik tavaly nem tették Cikk

2022-höz képest megduplázódott azok száma, akik az erősödő inflációs környezetben visszafogják költéseiket. Még a lengyelek, a csehek és a szlovákok is bátrabban költekeznek, mint a magyarok – derült ki a Publicis Groupe második éve futó régiós felméréséből.

Szárnyalnak az alternatív befektetések Cikk

Az aktuális gazdasági helyzet kedvez az alternatív befektetéseknek, így a BÁV 2023-ban készült műtárgybefektetési indexe, minden eddigi eredményt túlszárnyalva, 8 százalékos növekedéssel 40,6 pontos eredményt ért el. Bár a megkérdezettek csak 17 százaléka vár anyagi javulást az elkövetkező időszakban, mégis 80 százalékuk szerint jó választás a műtárgybefektetés, mert az inflációval arányos vagy akár azt meghaladó hozamot is realizálhat. A felmérés szerint a Z generáció tagjait jellemzi leginkább a vállalkozókedv, akik az online aukciók iránt is aktívan érdeklődnek. Az ékszerek népszerűségét nemcsak az üzleti eredmények, de a visszajelzések is alátámasztják, az elmúlt 5 évben ugyanis 35-ről 53 százalékra nőtt a kategória iránti érdeklődés, mellyel most már tartósan a második helyen szerepel a preferált műtárgytípusok listáján – írja sajtóközleményében a BÁV.

Befektetési megállapodás Kérdés

Vállalkozói bankszámlán lévő összeg befektetése Kérdés

Háromszorosára nőtt a befektetési arany forgalma 2022-ben Cikk

Tavaly 3,3 milliárd forint értékben vásároltak az ügyfelek befektetési célú aranyat, ami a 2021-es forgalom háromszorosa; az értékesített aranytömbök mennyisége december végére elérte a 141 kilogrammot – tájékoztatta a BÁV Zrt. a fiókhálózatának adatai alapján az MTI-t közleményben szerdán.

Nőtt a megtakarítással rendelkezők száma egy felmérés szerint Cikk

Nőtt a megtakarítással rendelkezők száma, sőt azoké is, akik egy évnél hosszabb időre elegendő tartalékkal rendelkeznek – közölte a BÁV Zrt. decemberi reprezentatív felmérése alapján az MTI-vel hétfőn.

Bővült a két számjegyű betétkamatot kínáló bankok köre Cikk

Meglepően kevés, mindössze 4 bank követte a bő egy éven át tartó jegybanki alapkamat-emelkedést a lekötöttbetét-kamataiban. Közülük most a MagNet Bank lépett be a két számjegyű betétkamatot kínáló bankok körébe. A betéttel egy kedvező díjazású bankszámla is párosul, mely jól jöhet a bankok idén várható brutális emelése ellen is – írja sajtóközleményében a BiztosDöntés.hu.

Digitális adatokból szűri ki az MNB a pénztári biztosítási befektetések hibáját Cikk

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) az elmúlt három-négy évben – szinte valós idejű adatok digitális feldolgozásával – megújította a hazai biztosítói és pénztári szektor ügyfélvagyonának alakulását figyelő befektetési monitoring rendszerét. A jegybank immár a piaci szereplők napi állományi és tranzakciós adatainak kifinomult elemzésével tudja kiszűrni az esetleges kockázatokat – írja tanulmányában Lukács Péter, a Magyar Nemzeti Bank Digitális felügyelésért felelős főosztályának vezető elemzője az mnb.hu-n.

Közös leányvállalatot alapít a védelmi iparban érdekelt Rheinmetall és a 4iG Cikk

Közös tulajdonú informatikai leányvállalatot Budapesten a német Rheinmetall és a 4iG Nyrt. – olvasható a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján pénteken közzétett kibocsátói tájékoztatásban, közölte az MTI.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 június
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Együttműködő partnereink