78 találat a(z) befektetés cimkére

Bitcoin kártérítés Kérdés

Tisztelt Szakértő! 2013-ban egy nagyobb összeget fektettem bitcoinba. Aztán úgy tűnt becsődölt az üzlet, most azonban sikerült kártérítést kapnom. Ismerősömmel közösen fektettünk be anno, most az én bankszámlámra írták a kifizetett összeget jóvá. A kifizetett összeg jelentősen meghaladja befektetésem értékét. Kell-e ezután az összeg után adóznom? Ha igen, mi lesz az adóalapom, és milyen adóterhet kell megfizetnem? Figyelembe vehető-e a szocho-korlát, abba munkabérem beleszámít-e? Van-e lehetőség az adózás megosztására ismerősöm és köztem? Milyen dokumentumokkal tudom a befektetésem értékét az adóhatóság felé igazolni (például bankszámlakivonat, e-mailek)? Válaszát előre is köszönöm!

Cégként ingatlanvásárlás befektetési céllal Kérdés

Cégként van-e lehetőségünk megtakarításainkból ingatlant venni, milyen tudnivalók vannak ezzel kapcsolatban?

Viszik, mint a cukrot a MÁP Pluszt Cikk

A várakozások felett teljesít a Magyar Állampapír Plusz, június óta mintegy 2000 milliárd forintért vásárolt a lakosság az új megtakarítási formából – tájékoztatta az MTI-t Varga Mihály pénzügyminiszter.

Megéri ide tennie a pénzét Cikk

Az idei év legjobban hozó befektetései között vannak a zöld alapok Magyarországon is. Az árfolyamot nem pusztán a divat hajtja fel, teljesen racionális gazdasági tényezők is emelik. A környezettudatosságra való törekvés tartós, így a jövő is biztató – írja a napi.hu.

Magyar startupok jelentkezését is várja egy dubaji inkubátorcég Cikk

Magyar technológiai startup vállalkozások is jelentkezhetnek a a dubaji központú FasterCapital inkubációs programjára.

Egyre vonzóbb Közép-Kelet-Európa a külföldi befektetők szemében Cikk

A világ második legvonzóbb befektetési célpontja Közép-Kelet-Európa – derült ki az EY European Attractiveness Survey-ből, amely a tavaly megvalósult, munkahelyteremtéssel járó beruházásokat vizsgálta. Magyarországon több mint száz ilyen ügyletet zártak le 2018-ban.

Viszik az új állampapírt, mint a cukrot Cikk

Eredményes és népszerű a Magyar Állampapír Plusz, az új állampapírból több mint 500 milliárd forintot vásároltak egyetlen hét alatt, ez minden idők legmagasabb egyhetes forgalmi adata a piacon – tájékoztatta Varga Mihály az MTI-t.

Már nem az ingatlan a legvonzóbb befektetési célpont Cikk

A jelenlegi árazási szinteken már nem igazán vonzóak az üzleti célú ingatlanok, míg az IT-szektorba és az egészségügybe történő befektetések jól jövedelmezhetnek a közeljövőben – derül ki a KPMG befektetői körben végzett felméréséből.

Külföldi befektetéseket átvilágító rendszert állít fel az EU Cikk

Hamarosan felállítja a külföldi befektetések átvilágítását szolgáló rendszert az Európai Unió, miután a tagállami kormányok tanácsa is jóváhagyta ma a javaslatot, hogy szükség esetén meg lehessen védeni a stratégiai ágazatokban működő vállalatokat az EU-n kívüli felvásárlástól.

Új bejelentési kötelezettség januártól Cikk

Januártól új bejelentési kötelezettség vonatkozik a stratégiailag fontos iparágakban történő külföldi befektetésekre. 2019. január 1-jén lép hatályba a Magyarország biztonsági érdekét sértő külföldi befektetések ellenőrzéséről szóló új törvény, amely előzetes bejelentési kötelezettséget ír elő a törvényben nevesített szenzitív szektorbeli tevékenységet folytató magyar társaságokban történő külföldi befektetésekre. A bejelentés alapján eljáró miniszter azt vizsgálja, hogy „a befektetés sérti-e Magyarország biztonsági érdekét.” A bejelentésköteles körbe tartozó befektetések csak miniszteri tudomásulvétel esetén valósulhatnak meg – írja az Advocatus, a DLA Piper jogi blogja.

Piacképes startupoknak ajánl 50 milliós befektetést az MVM Csoport Cikk

Egyenként akár 50 millió forint magvető befektetést és akcelerációs szolgáltatásokat vehetnek igénybe az MVM Edison startup versenyének győztesei; az MVM Csoport harmadik alkalommal kiírt innovációs pályázatára január végéig jelentkezhetnek ígéretes ötleteikkel az innovatív fejlesztők – közölték a szervezők.

Életbiztositás megszüntetése miatti adókötelezettség Kérdés

2009. évben a CIG Pannónia Életbiztosítositó Zrt.-nél SIGNUM Befektetéshez kötött Életbiztositást 2018 decemberében megszüntetném. Milyen szja- és eho-kötelezettség terhel?

Mi a szabályos megoldás Kérdés

Egy 3 milliárdos forgalmú és mérlegfőösszegű kft. bankszámlájára elnyert pályázatok előlegeként utalnak összegeket (több száz millió forint). A tárgyi eszköz beruházások egy éven belül nem valósulnak meg, ezért az ügyvezető úgy gondolta, hogy befekteti a pénzt, 600 millió forintot értékpapírba fektetett. Ezt a könyvekben is megjelentették az 1-es számlaosztályon belül. Időközben az összeg egy részét a bank visszautalta az ügyvezetőnek, aki átutalta a cég számlájára az összeget. Ekkor derült ki, hogy ez a befektetési forma kizárólag lakossági, magánszemély részére járható út. Minden bizonylat, szerződést az ügyvezető nevére szól. Ha most azonnal felbontaná a szerződést, jelentős veszteséget realizálna. Kérdés: van-e valami jogszabály-ellenes tevékenység akkor, ha az összege 12. 31-éig kamattal növelve visszafizeti az ügyvezető, és kölcsönszerződést kötnek erre az ügyletre? Mi a teendő, ha év végéig nem tudja az ügyvezető ezt a pénzt maradéktalanul visszafizetni? Milyen legális jogcímen kellene könyvelni ezt a gazdasági eseményt? Nem jogszabály-ellenes-e, ha visszamenőleg kölcsönszerződést köt a kft. és ügyvezető? Az ügyvezető jóhiszeműen, de nem kellő körültekintéssel járt el. Osztalékként nem tudja az összeget kivenni, mert akkor elesik a pályázatoktól és hitelektől. Mit tegyen? Válaszukban a kapcsolódó adókötelezettségekre is szíveskedjenek kitérni. Tájékoztatásukat előre is köszönöm

Vonzó befektetés az ingatlanszektor Cikk

Az idei első félévben az összeolvadási és felvásárlási (M&A) piacon az ingatlanszektor maradt a legvonzóbb ágazat Magyarországon a befektetők számára az EY szerdán közölt felmérése szerint.

Nőtt a külföldi működőtőke-befektetések értéke Kínában Cikk

A kínai kereskedelmi minisztérium csütörtökön azt közölte, hogy az FDI 63,72 milliárd jüant (1 jüan=40,81 forint) tett ki augusztusban, ami 1,9 százalékkal több az egy évvel korábbinál.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST / VIDEÓ

Kérdések és válaszok

Bt egyszerűsített végelszámolása

Dr. Szeiler Nikolett

ügyvéd, adótanácsadó

Ez engem is érdekel Ez engem is érdekel

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 augusztus
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
hirdetÉs