71 találat a(z) befektetés cimkére

Már nem az ingatlan a legvonzóbb befektetési célpont Cikk

A jelenlegi árazási szinteken már nem igazán vonzóak az üzleti célú ingatlanok, míg az IT-szektorba és az egészségügybe történő befektetések jól jövedelmezhetnek a közeljövőben – derül ki a KPMG befektetői körben végzett felméréséből.

Külföldi befektetéseket átvilágító rendszert állít fel az EU Cikk

Hamarosan felállítja a külföldi befektetések átvilágítását szolgáló rendszert az Európai Unió, miután a tagállami kormányok tanácsa is jóváhagyta ma a javaslatot, hogy szükség esetén meg lehessen védeni a stratégiai ágazatokban működő vállalatokat az EU-n kívüli felvásárlástól.

Új bejelentési kötelezettség januártól Cikk

Januártól új bejelentési kötelezettség vonatkozik a stratégiailag fontos iparágakban történő külföldi befektetésekre. 2019. január 1-jén lép hatályba a Magyarország biztonsági érdekét sértő külföldi befektetések ellenőrzéséről szóló új törvény, amely előzetes bejelentési kötelezettséget ír elő a törvényben nevesített szenzitív szektorbeli tevékenységet folytató magyar társaságokban történő külföldi befektetésekre. A bejelentés alapján eljáró miniszter azt vizsgálja, hogy „a befektetés sérti-e Magyarország biztonsági érdekét.” A bejelentésköteles körbe tartozó befektetések csak miniszteri tudomásulvétel esetén valósulhatnak meg – írja az Advocatus, a DLA Piper jogi blogja.

Piacképes startupoknak ajánl 50 milliós befektetést az MVM Csoport Cikk

Egyenként akár 50 millió forint magvető befektetést és akcelerációs szolgáltatásokat vehetnek igénybe az MVM Edison startup versenyének győztesei; az MVM Csoport harmadik alkalommal kiírt innovációs pályázatára január végéig jelentkezhetnek ígéretes ötleteikkel az innovatív fejlesztők – közölték a szervezők.

Életbiztositás megszüntetése miatti adókötelezettség Kérdés

2009. évben a CIG Pannónia Életbiztosítositó Zrt.-nél SIGNUM Befektetéshez kötött Életbiztositást 2018 decemberében megszüntetném. Milyen szja- és eho-kötelezettség terhel?

Mi a szabályos megoldás Kérdés

Egy 3 milliárdos forgalmú és mérlegfőösszegű kft. bankszámlájára elnyert pályázatok előlegeként utalnak összegeket (több száz millió forint). A tárgyi eszköz beruházások egy éven belül nem valósulnak meg, ezért az ügyvezető úgy gondolta, hogy befekteti a pénzt, 600 millió forintot értékpapírba fektetett. Ezt a könyvekben is megjelentették az 1-es számlaosztályon belül. Időközben az összeg egy részét a bank visszautalta az ügyvezetőnek, aki átutalta a cég számlájára az összeget. Ekkor derült ki, hogy ez a befektetési forma kizárólag lakossági, magánszemély részére járható út. Minden bizonylat, szerződést az ügyvezető nevére szól. Ha most azonnal felbontaná a szerződést, jelentős veszteséget realizálna. Kérdés: van-e valami jogszabály-ellenes tevékenység akkor, ha az összege 12. 31-éig kamattal növelve visszafizeti az ügyvezető, és kölcsönszerződést kötnek erre az ügyletre? Mi a teendő, ha év végéig nem tudja az ügyvezető ezt a pénzt maradéktalanul visszafizetni? Milyen legális jogcímen kellene könyvelni ezt a gazdasági eseményt? Nem jogszabály-ellenes-e, ha visszamenőleg kölcsönszerződést köt a kft. és ügyvezető? Az ügyvezető jóhiszeműen, de nem kellő körültekintéssel járt el. Osztalékként nem tudja az összeget kivenni, mert akkor elesik a pályázatoktól és hitelektől. Mit tegyen? Válaszukban a kapcsolódó adókötelezettségekre is szíveskedjenek kitérni. Tájékoztatásukat előre is köszönöm

Vonzó befektetés az ingatlanszektor Cikk

Az idei első félévben az összeolvadási és felvásárlási (M&A) piacon az ingatlanszektor maradt a legvonzóbb ágazat Magyarországon a befektetők számára az EY szerdán közölt felmérése szerint.

Nőtt a külföldi működőtőke-befektetések értéke Kínában Cikk

A kínai kereskedelmi minisztérium csütörtökön azt közölte, hogy az FDI 63,72 milliárd jüant (1 jüan=40,81 forint) tett ki augusztusban, ami 1,9 százalékkal több az egy évvel korábbinál.

Buktak befektetéseiken az önkéntes pénztárak Cikk

Az idén ismét rekordot dönthet a díjbevétel az önkéntes nyugdíjpénztáraknál, miután az első hat hónapban 60,6 milliárd forint folyt be az intézményekhez, 15 százalékkal több, mint tavaly – írta a Világgazdaság szerdán.

Haszonkölcsönbe kapott gépjármű Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egyesületünk 5 évre szóló haszonkölcsön-szerződéssel személygépjárművet kapott ingyenesen. Üzembentartóként bejegyzésre került az egyesület. A könyvelésünkben kell-e szerepeltetnünk ezt a tételt, ha kell, akkor a befektetett eszközök melyik csoportjában? A tétel értékét kinek a feladata meghatározni?

Elektromos közlekedésbe fektet az állam Cikk

Villámtöltőkkel telepítik be az országot. Már az első pályázatokról döntöttek is – írja a napi.hu.

Befektetés startup vállalkozásba: ilyen adókedvezmény jár Cikk

A startup (korai fázisú) vállalkozásba történő befektetés a társasági adó rendszerében jelentős előnyt jelenthet, négy év alatt összesen akár 80 millió Ft adóalap-csökkentő tételt érvényesíthet a befektető. 2017-től adóalap-kedvezményre jogosult az az adózó, amely ún. korai fázisú vállalkozásban részesedést szerez.

Tartanak az újabb válságtól a világ leggazdagabbjai? Cikk

A leggazdagabbak matracban bújtatják pénzüket, mivel félnek egy újabb válságtól. Vagyonuk harmadát még mindig készpénzben tartják, hiába tanácsolják a privátbankárok, hogy a kockázatosabb eszközök felé forduljanak – számol be a portfolio.hu a UBS elemzéséről, amelyet a CNBC közölt.

LEI kód Kérdés

Tisztelt Tanácsadó! Egy egyéb szervezetnek befektetése (kötvény és részvény) van Ausztriában. Az ottani bank kérte, adja meg a LEI kódját. Úgy olvastam az MNB honlapján, hogy ezt a banknak kellene megkérnie. Jogos-e a bank kérése, vagy valóban nekünk kellene ezt megszerezni? Magyarországon még nincs olyan hivatal, amely ezt kiadná vagy intézné. Köszönettel!

Nyugdíjpénztárak: nem csökkennek a befizetések, a hozamok magasak Cikk

Az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetségének konferenciáján Nagy Koppány, a Magyar Nemzeti Bank igazgatója azt mondta: a nyugdíjpénztárak befektetései az elmúlt években az alacsony kockázatú papíroktól a magasabb kockázatúak felé mozdultak el, és a pénztárak hozamai az alacsony kamatkörnyezet ellenére magasak.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Katás jövedelem vagy szja-s?

Szipszer Tamás

adószakértő

Katás és megbízási jogviszony

Szipszer Tamás

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 január
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
hirdetÉs