12 találat a(z) bankrendszer cimkére

MNB: háromszáz milliárdos betétbiztosítási, szanálási vagyon védi a bankrendszer biztonságát Cikk

A banki betéteseket védő Országos Betétbiztosítási Alap (OBA) vagyona idén január végén bő 167 milliárd forint volt, a szanálással helyreállítható banki működés finanszírozásában segítő Szanálási Alapé pedig közel 128 milliárd forintot tett ki – jelentette be pénteki közleményében a Magyar Nemzeti Bank (MNB).

Fitch: romló kilátásokkal, de stabil osztályzatokkal kezdik 2023-at Közép- és Kelet-Európa bankrendszerei Cikk

Romló kilátásokkal, de jórészt stabil osztályzatokkal kezdik a jövő évet Közép- és Kelet-Európa EU-gazdaságainak bankrendszerei – áll a Fitch Ratings szerdán Londonban ismertetett éves szektorelemzésében.

Stabilról negatívra rontotta a magyar bankrendszer kilátását a Moody's Cikk

Hat európai bankrendszer, köztük a magyar kilátását rontotta negatívra az eddigi stabilról szerdán a Moody's Investors Service.

MNB: A növekvő kockázatok ellenére is stabil a magyar bankrendszer Cikk

A hazai bankokat felkészült állapotban érték az orosz-ukrán háborús konfliktus nyomán emelkedő kockázatok: a tőke- és likviditási tartalékok ellenállóvá teszik az intézményeket, még egy elhúzódó geopolitikai feszültség esetére is. A bizonytalan környezet közepette ugyanakkor emelkedtek a kockázatok. A háború negatív reálgazdasági hatásai és az emelkedő inflációval szigorodó kamatkörnyezet következtében a magánszektor hitelbővülésének csökkenésére számítunk – írja az mnb.hu.

Stabilra javította a magyar bankrendszer kilátását a Moody’s Cikk

Stabilra javította az eddigi negatívról több európai, köztük a magyar bankrendszer kilátását csütörtökön a Moody's Investors Service nemzetközi hitelminősítő, azzal a várakozásával indokolva a döntést, hogy az érintett országokban megkezdődik a kilábalás a koronavírus-válságból, és ez a gazdasági kondíciók erősödését eredményezi.

A magyar bankrendszer kilátásait is negatívra módosította a Moody’s Cikk

Több európai bankrendszer kilátását negatívra módosította csütörtökön a Moody's Investors Service, azzal a várakozásával indokolva a döntést, hogy koronavírus okozta járvány kedvezőtlen hatást gyakorol e bankrendszerek működési környezetére.

A bankrendszer jövedelmezősége kiemelkedő, de a működési költségeket csökkenteni kell Cikk

A magyarországi bankrendszer jövedelmezősége kiemelkedő, de csökkenteni kell a működési költségeket, javítani kell a hatékonyságot – mondta Fábián Gergely, a Magyar Nemzeti Bank ügyvezető igazgatója szerdán azon a sajtótájékoztatón, amelyen a jegybank Pénzügyi stabilitási jelentését mutatták be.

Pozitívra javította az orosz bankrendszer kilátását a Moody's Cikk

Pozitívra javította az eddigi stabilról az orosz bankrendszer kilátását kedden a Moody's Investors Service, elsősorban az eszközminőségi és tőkemegfelelési mérőszámok javulásával indokolva a lépést.

Jön az azonnali átutalás: milliárdok kellenek a rendszerfejlesztéshez Cikk

Az azonnali fizetések rendszerének 2019-es bevezetéshez át kell alakítani a bankok és az egyes magyarországi bankokat összekötő átutalási rendszert, amelyet a Magyar Nemzeti Bank (MNB) tulajdonában álló GIRO Zrt. működtet, mindez pedig vélhetően több milliárd forintba kerül majd – hangsúlyozta Bartha Lajos, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) igazgatója az M1 aktuális csatornán.

Javítottak a magyar bankrendszer minősítésén Cikk

Pozitívra javította a magyar bankrendszer kilátását kedden a Moody's Investors Service, azzal a véleményével indokolva a lépést, hogy a javuló működési környezet valószínűleg jót tesz a bankok eszközminőségének és tőkehelyzetének, és a szektor ismét nyereségessé válhat.

Erős a sokkellenálló-képesség, de a lakosság kiemelt kockázatot jelent Cikk

A bankrendszer sokkellenálló-képessége változatlanul erős, külső sérülékenysége tovább mérséklődött, a jelentős nemteljesítő lakossági és vállalati hitelállomány ugyanakkor változatlanul kiemelt kockázatot jelent, ezek rendezése, valamint a piaci alapú hitelezés helyreállítása szükséges a fenntartható gazdasági növekedés támogatásához – állapította meg a pénzügyi stabilitásról kiadott legfrissebb jelentésében a Magyar Nemzeti Bank (MNB).

Király Júlia: a bankadó törékennyé tette a kilábalást Cikk

Nincs királyi út a magyar bankrendszer problémáinak megoldásában- mondja Király Júlia, az MNB alelnöke, hangsúlyozva, a bankadó - több más lépéssel együtt - törékennyé tette a kilábalást.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Ügyvezetés – Megbízási jogviszony

dr. Radics Zsuzsanna

tb-szakértő, jogász

Részesedés csökkenése

Pölöskei Pálné

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 május
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Együttműködő partnereink