14 találat a(z) bankköltség cimkére

Bankköltség továbbszámlázása Kérdés

Pénztárkönyvben bankgarancia Kérdés

Tisztelt Szakértő! Kérném szíves segítségét abban, hogy a pénztárkönyvben a bankba megérkezett garanciadíj-támogatás folyósítását és a garanciadíj terhelését hová kell könyvelni? Széchenyi-hitel-kártyához kapcsolódik. A garanciadíj-támogatás – egyéb bevétel (nem adóalap alá eső) A garanciadíj – bankköltség Köszönöm.

Kata választott áfás, bt. bankköltség könyvelése Kérdés

T. Szakértő! Abban kérném véleményüket, hogy az a kata adózású áfás bt., amelyben a beltag és kültag egyaránt dolgozik, és beltag áfás tevékenységre ad ki számlát, a kültag tárgyi mentes tevékenységre ad ki számlát és mind a kettőnek külön-külön bankja van, kell-e a bankköltséget, illetve a bankról a készpénzfelvéteket könyvelni? Köszönöm

Elektronikus pénz-bankköltség vagy igénybevett szolgáltatás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Abban szeretném szíves iránymutatásukat kérni, hogy a BARION Zrt. által számlázott jutalék, illetve a Paypal jutaléka bankköltségként, azaz a számviteli törvény szerint egyéb szolgáltatásként számolandó el, vagy pedig igénybevett szolgáltatásnak minősül. BARION-ról találtunk egy iránymutatást, miszerint pénzeszközként kell kezelni, MNB-felügyelet alá tartozik. Számviteli törvényben egyéb szolgáltatásként bankköltséget nevez meg. De mi a bank a törvény fogalomrendszerében? Segítségüket előre is köszönöm Berényi Mariann

Fizetés tag által fizetett szállítói számla után Kérdés

Tisztelt Szakértő! A társaság szállítói számláját kifizetheti-e a tulajdonos a magán bankszámlájáról, és ezt kölcsönszerződéssel vagy engedményezéssel dokumentálhatják-e? Amennyiben ez elfogadható, úgy hogyan tudja érvényesíteni a magánszámlán felmerült bank költséget? Ugyancsak kérdés ,hogy a magán bankkártyával történt fizetés esetén a társaság nevére szóló számla elszámolható-e és a tagnak akár pénztárból, akár átutalás útján megfizethető-e? válaszukat előre is köszönöm.

Cafeteria Kérdés

Tisztelt Szakértő! 2019. évre, a megváltozott cafeteria szabályok alapján a SZÉP kártyákra juttatott összegek tételes átutalása után, a munkáltatóknak megnövekedett bankköltséggel kell számolniuk. Kérdésünk arra vonatkozik, hogy a munkáltató az ilyen címen felmerült bankköltségek átterhelését, megtérülését milyen formában oldhatja meg a leggazdaságosabban? Van-e lehetőség bankköltség átalánnyal számolni? Köszönettel: Arnóczki Istvánné

Bankköltség könyvelése Kérdés

Tisztelt Szakértő! Tájékoztatásukat szeretném kérni, hogy a törvényi előírások lehetővé teszik-e a bankköltségek napi kivonaton szereplő összegének egy tételben történő könyvelést. Például bankkivonaton szerepel 40 db szállítói utalás, valamint egyenként ennyi bankköltség és mégegyszer ennyi tranzakciós illeték terhelése. 120 db könyvelési tétel helyett megengedett-e 40+1+1 tétel könyvelése? Szabályos-e így a könyvelés, összevonható-e egy összegbe például a bankköltség? Válaszukat előre is köszönöm.

Közvetlen vámjogi képviselő Kérdés

Tisztelt Szakértő! Ügyfelünk harmadik országból importált árut, ehhez az ügylethez közvetlen vámjogi képviselő szolgáltatását vette igénybe. Megérkezett az értesítés a vámkezelésről, ami alapján a közvetlen vámjogi képviselő bankszámlájára át kell utalnia az importáfa összegét, valamint a spedíciós költséget és a banki költségeket. A kérdésem az lenne, hogy hogyan kell ez esetben a számlát (nettó 12 288 EUR), illetve a vámjogi képviselő részére elutalt összegeket lekönyvelni?

Bankkártyát elfogadó vállalkozás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Vevőink bankkártyával fizetnek szolgáltatásainkért. A kiállított számla, a bankköltségek és a banki kiegyenlítés könyvelése hogyan történik? Válaszát előre is köszönöm.

Végelszámolás zárása utáni bankköltség Kérdés

Tisztelt Szakértő! A végelszámolás záró bevallásainak benyújtása és a vagyon kiadása között eltelik jó esetben kb. 3 hónap minimálisan. 60 nap a NAV ellenőrzésére és ezt követően, törlésre és ha minden rendben van, a vagyon kiadása marad. Bankszámlafenntartási kötelezettség van a törlés megtörténtéig. Ennek van bankköltsége. Ezt a kb. tervezetten 3 havi költséget a záró bevallásokban kell szerepeltetni? Ha igen, akkor mi a könyvelésének pontos menete? Majd ugye a bankot is könyvelni kell, amíg a bankszámla meg nem szűnik. Bónusz kérdésként, ha a veszteségek fedezetére pótbefizetések voltak előírva, akkor a felosztható banki egyenleget ezzel szemben kell majd elsőként kivezetni? A cég mindvégig veszteséges volt.

Téves munkabérkifizetés visszautalásának költsége Kérdés

Tisztelt Szakértő! Táppénzen lévő dolgozónak adminisztrációs hiba miatt ki lett utalva a havi munkabére. A dolgozó várhatóan még hónapokig táppénzen lesz, így a bért vissza kell utalnia. Kérdésem: a visszautalás bankköltségét kell-e kompenzálnunk? Ha igen, hogyan történik az elszámolása?

Egyéni vállalkozó saját bankszámlaköltsége Kérdés

Bankszámlanyitásra nem kötelezett egyéni vállalkozó, aki a vállalkozási tevékenységéhez is használja azt, a saját bankszámláját terhelő bankköltséget elszámolhatja-e, és ha igen, milyen arányban a vállalkozás költségeként? Melyik jogszabályban találok erre történő utalást?

Végelszámolás Kérdés

Végelszámolás időszaka alatt tagi kölcsön nyújtható-e (bankköltségek, illetékek stb. megfizetéséhez)? Köszönettel: Szabó-Szűcs Csilla

Bankköltség vagy igénybevett szolgáltatás? Kérdés

Tisztelt Szakértő! Kiskereskedelmi bolt bankkártyás fizetést is lehetővé tesz az üzletében. A kártyás vásárlások bankszámláján való jóváírásakor az elszámoló kártyaközpont levon bizonyos százalékos mértékű összeget minden tételből, továbbá minden hó 5-én szolgáltatási díj címén havi fix összeget az aktuálisan jóváírásra kerülő összegből. Mi a helyes számviteli elszámolása ezeknek a tételeknek: mindkettő bankköltség, vagy mindkettő igénybe vett szolgáltatás, vagy valami egészen más elszámolást kell alkalmazni? Köszönettel: Rozika (könyvelő)

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Osztrák biztosítás

dr. Radics Zsuzsanna

tb-szakértő, jogász

Szociális tűzifa juttatás kiszállítása

Tüske Zsuzsanna

vámszakértő

Átalányadózó vállalkozó bankszámlanyitás

dr. Juhász Péter

jogász-adószakértő

HÍD Adószakértő és Pénzügyi Tanácsadó Zrt.

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 október
H K Sze Cs P Sz V
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
hirdetÉs