39 találat a(z) bölcsőde cimkére

Szociális ágazati összevont pótlékra jogosultság Kérdés

Bölcsőde és gyed egyszerre: mikor lehetséges? Cikk

Szeptemberben sok gyermek kezdi meg a bölcsődét, így jó tisztában lenni azzal, hogy mikor jár az egészségbiztosítási pénzbeli ellátások közül a gyed, valamint a családtámogatási ellátások közül a gyes, ha a gyermek nappali bölcsődei ellátásban részesül és nem a szülővel van a nap folyamán. Ezt mutatjuk be mostani cikkünkben.

Novák Katalin: térítésmentes bölcsőde nagycsaládosoknak Cikk

Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter Facebook-oldalán közzé tett videójában ismertette, hogy a nagycsaládosok mentesülnek a bölcsődei térítési díj megfizetése alól.

Gyed, illetve gyes és bölcsőde együtt: amit mérlegelni kell a munkába visszatérés előtt Cikk

Magyarországon a szülők gyermekük 3 éves koráig otthon maradhatnak a gyermek gondozása céljából, nem kötelesek visszatérni a munkahelyükre. Biztosítási jogviszonytól, előzetes jövedelmi szinttől is függ, milyen összegű ellátásra jogosult a szülő ebben a 3 évben. A gyermekgondozási díj, vagyis a gyed maximalizálva van, a gyes régóta bruttó 28 500 forint, így anyagi okok miatt is sokan döntenek amellett, hogy hamarabb térnek vissza a munkaerő-piacra. A gyermek napi gondozására megoldást kell találni, ennek lehetséges módja a bölcsőde. Cikkünkben azt járjuk körbe, milyen feltételekkel működhet együtt a gyed/gyes és a bölcsőde, mire kell figyelni, mikor jár, mikor nem az ellátás.

Bölcsi mellett csed és gyed Kérdés

Fogadnak az óvodák, bölcsődék és a nyári táborok Cikk

A koronavírusjárvány miatti bezárásokat követően újra kinyithatnak az óvodák és a bölcsődék, előbb vidéken, aztán Budapesten – derül ki a kormány május 20-án kihirdetett 215/2020. számú rendeletéből.

Itt az új kormányrendelet: óvodai, bölcsődei ügyelet, munkahelyi gyermekfelügyelet, bölcsődei ellátás támogatása Cikk

Megjelent a veszélyhelyzet során a gyermekek napközbeni felügyeletével kapcsolatos intézkedésekről szóló 152/2020. (IV. 27.) kormányrendelet.

Bölcsődei ellátás – fenntartási díj Kérdés

Tisztelt Adózóna! Társaságunk munkavállalójának bölcsődei ellátásra, gyermek napközbeni ellátására hozzájárulást fizet. Ez a jelenlegi szabályok szerint adómentesen adható. Kérdésünk ahhoz kapcsolódik, hogy ugyanilyen elbírálás alá esik-e, ha jelenleg a bölcsőde a kialakult helyzet miatt zárva tart, de alapdíj (fenntartási díj) fizetésére kötelezi a munkavállalót. Ennek átvállalása is megfelel az adómentességnek? Segítségüket előre is köszönöm!

Szociális szövetkezeti díj gimnazistának Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az alábbi kérdés tisztázásában kérem a segítségét! Egy 17 éves gimnazistát szeretne alkalmazni egy bölcsőde a nyári szünetben. Nem diákszövetkezeten keresztül, hanem munkaviszonyban alkalmazná az alapítvány. Szociális gondozói díjban fizetheti a bölcsőde a nyári szünetben a gimnazista diákot a nyári szünet alatt? Milyen feltételei vannak a szociális gondozói díj alkalmazásának? Előre is köszönöm a válaszát!

Gyed mellett katás egyéni vállalkozó Kérdés

40 órás munkaviszonnyal rendelkezem, ahonnan 2018 év elején jöttem el csedre, majd gyedre. A gyed időszaka alatt munkavégzés céljából katás egyéni vállalkozást indítottam 2019. február hónapban. Ekkor történt vállalkozói bejelentkezésemben mint munkaviszonnyal rendelkező egyéni vállalkozást jelöltem be, s így 25 000 Ft/hó katát fizettem. Most viszont most úgy értelmezem, hogy a gyed mellett legalább 50 000 Ft/hó kata-fizetési kötelezettségem lett volna. Ha ez így van, akkor ezt utólag tudom módosítani, s a fizetési kötelezettségemet rendezni? A másik kérdésem, hogy a gyed 2020. február hónapban jár le, viszont 2019. október hónaptól gyermekem állami bölcsődébe jár. Egyéni vállalkozásban továbbra is végzem a munkát, megfizetem az 50 000 Ft/hó kata összeget, de volt munkahelyemre nem mentem még vissza dolgozni, mert nem tudja a 6 órás munkát biztosítani, csak a 8 órásat. A gyed folyósításakor elismerik az egyéni vállalkozásban végzett munkát, vagy visszakövetelik tőlem a gyed összegét visszamenőleg 2019. október hónaptól? Köszönöm előre is segítő választ.

Ami eddig kiderült Orbán hétpontos családpolitikai programjáról Cikk

Orbán Viktor miniszterelnök múlt vasárnapi évértékelőjén jelentette be, hogy hétpontos családvédelmi akciótervet indít a kormány. Ennek részeként bevezetik a fiatal házasok gyermekvállalási támogatását, a legalább négygyermekes nők szja-mentességét és a nagyszülői gyedet, bővítik az otthonteremtési programot, még jobban csökkenhet a gyermeket vállaló családok jelzáloghitel-tartozása, elindul a nagycsaládosok autóvásárlási programja és új bölcsődei férőhelyeket hoznak létre.

Hárommilliárd forint óvodai és bölcsődei konyhák fejlesztésére Cikk

Hárommilliárd forintból országszerte 99 településen kezdődhet el az önkormányzati tulajdonú óvodai és bölcsődei konyhák fejlesztése – mondta Berczik Ábel, a Pénzügyminisztérium helyettes államtitkára az M1-en pénteken.

Újabb bölcsődefejlesztési pályázat indult Cikk

Új önkormányzati bölcsődék és minibölcsődék létesítésére, valamint a meglévő férőhelyek bővítésére 4,5 milliárd forintos kerettel újabb pályázati felhívás jelent meg – jelentette be a pénzügyminiszter egy pénteki budapesti sajtótájékoztatón.

Adómentes bölcsődei szolgáltatás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egyszemélyes kft. tulajdonosa adómentesen szeretné elszámolni gyermeke bölcsődei ellátásának költségeit. Ezt csak akkor teheti meg, ha személyesen közreműködő tag? Jelenleg társas vállalkozó 36 órát elérő munkaviszony mellett. Avagy feleségére tekintettel elszámolhatja-e? Előre is köszönöm.

4,5 milliárd forint pályázati pénz erre Cikk

A Pest megyei önkormányzati tulajdonú bölcsődei ellátást nyújtó intézmények fejlesztését támogató pályázati kiírás jelent meg – mondta el a Pénzügyminisztérium (PM) európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára az MTI-nek. Hozzátette: 2018 a családok éve, ehhez kapcsolódik a most közzétett 4,5 milliárd forint keretösszegű fejlesztési program is.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Katás jövedelem vagy szja-s?

Szipszer Tamás

adószakértő

Katás és megbízási jogviszony

Szipszer Tamás

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 január
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
hirdetÉs