57 találat a(z) bónusz cimkére

Éves bónusz adózása Kérdés

Év végi juttatás: a magyar cégek alig több mint fele tervez adni a munkavállalóinak Cikk

A hazai cégek 58 százaléka tervez év végén valamilyen eseti juttatást adni munkavállalóinak – derül ki a Magyar Utalvány Zrt. októberben végzett felméréséből.

Számla adattartalma Kérdés

Munkabér, bónusz euróban: kinek adható, és kinek nem? Cikk

Magyarországi munkavégzés esetén a munkabért forintban kell megállapítani és kifizetni, de vannak-e kivételek? Számos kérdés merül még fel ennek kapcsán, például, hogy adható-e euróban a bónusz, mi történik, ha mégis abban állapodnak meg a felek, hogy a munkavállaló külföldi pénznemben kapja meg munkája gyümölcsét, áthárítható-e az utalás költsége a munkavállalóra?

A 2021. évre kifizetett, utólagosan elszámolt jövedelemre is alkalmazható lesz a 25 év alattiak szja-mentessége Cikk

A korábban meghirdetetteknek megfelelően a kormányzat megtette a szükséges jogalkotási rendelkezéseket a 25 éven aluli fiatalok szja-mentességére vonatkozóan. A rendelkezések értelmében 2022-től a fiatalok éves nettó jövedelme maximum mintegy 720 ezer forinttal növekedhet, olvasható a BDO Magyarország elemzésében.

Kapott bónusz elszámolása Kérdés

Időbeli elhatárolás következő évben kapott bónusz miatt Kérdés

Bírság a Sparnak jogszerűtlenül kirótt, utólag fizetendő bónusz miatt Cikk

Jogsértő forgalmazói magatartás miatt 80 millió forintos bírságot rótt ki a Nébih a SPAR Magyarország Kft.-re. A jogsértő eljárással a kft. mintegy 75 millió forinttal károsította meg a kereskedelmi partnereit, úgynevezett utólag fizetendő engedmény címén.

Megbízási díj Kérdés

Marketingbónusz számlázása EU-s partnernek Kérdés

Bónuszkifizetés volt munkavállalónak Kérdés

Romániai jövedelem Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy magyar közösségi adószámmal rendelkező katás egyéni vállalkozó 2017 óta hálózatépítéssel foglalkozik a Forever Living Products nevű vállalkozás partnereként. A magyar Forever Living Products Kft.-nek havi jutalékot számláz, az itthoni tevékenysége után. A vállalkozónak vannak olyan magyarországi partnerei, akik Romániában is tudtak partnereket beszervezni. A Forvever Living Products vállalkozás szabályzata révén, a Romániában beszervezett tagok után is jogosult úgynevezett bónusz kifizetésre a magyar egyéni vállalkozó. A romániai Forever cég illetőségi igazolást kérve 5% adót kíván a bevételéből levonni, illetőség igazolás hiányában pedig 16%-ot vonna le. A kifizetendő összeg 2017, 2018, 2019 évek tevékenysége után jár, 2020-ban kérnénk ki az összeget, egyéni vállalkozói jövedelemként szeretnénk elszámolni. Jogos-e a román fél részéről az adólevonás? Ha igen, akkor ez később ezen adó visszakérhető-e román adóhatóságtól? Kérem ismertesse az ide vonatkozó adózási szabályokat is.

Számlázási határidő Kérdés

Tisztelt Szakértő! Vállalkozás MLM-rendszerben működik, így a tagság bónusz kifizetésre jogosult a vásárlásai után bizonyos mértékben. A havi teljesítményértesítés kiküldése után várjuk az értékesítők számláit, amelyekkel jogosultak a bónuszuk kifizetésére. Kérdésként merült fel, hogy ha a tag nem teljesíti számlázási kötelezettségét, akkor a vállalkozásnak meddig kell befogadnia a számláját? Többen nem követik az áfatörvény rendelkezését az észszerű határidőn belüli számlázásról, és éppen, amikor eszükbe jut, akkor állítják ki a számlájukat. Kötelesek vagyunk befogadni akár adóévet követő években is? Tehet-e a vállalkozás a működési szabályzatába olyan feltételt, hogy ha az adóévben sem állítja ki a számláját a tag, annyiban a jogosultságát levásárolható kedvezménybe helyezi át? Melyik jogszabályra kell figyelemmel lennünk? Előre is köszönöm válaszát! Tisztelettel: Komáromi Judit

Eljárás a munkaviszony megszűnése (megszüntetése) esetén a koronavírus idején Kérdés

Tisztelt Szakértő! A munkavállaló munkaviszony 2020. március 31-én megszűnt. A munkáltató a munkavállalónak előző évre járó ösztönzőjét leszámolás után a törvényben előírt határidőn belül nem utalja át, pedig a Kollektív Szerződés szerint jogosult rá. (Türelmet kérnek a volt munkavállalótól.) Jelen veszélyhelyzetben megteheti a munkáltató, hogy később utalja át a munkavállalót megillető összeget? Válaszukat köszönöm!

47/2020. Korm. rendelet Kérdés

Tisztelt Szakértő! A cég főtevékenysége vendéglátás. A munkavállaló jogviszonya 2020.01.30.-án megszűnt. A negyedéves bónuszt 2020.03.20.-án fizették ki a munkavállalónak. A márc. 20.-án kifizetett bónusz összege után lehet érvényesíteni a járulékkedvezményt? Előre is köszönöm szépen a választ!

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Kockázati biztosítás egyéni vállalkozó esetén

Szarvas Imréné

könyvvizsgáló, adószakértő, könyvelő

Katás vállalkozó tárgyieszköz-vásárlás

Szipszer Tamás

adószakértő

Kilépés kata alól

Szipszer Tamás

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 december
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
hirdetÉs