11 találat a(z) bérfőzés cimkére

Szeszfőzdéket ellenőrzött a NAV Cikk

Tavaly decembertől egészen január végéig tartottak országos szeszfőzde-ellenőrzéseket a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei. A közel kétezer produktív munkaóra alatt több ezer liter alkoholt foglaltak le, olvasható a NAV honlapján.

Adatszolgáltatási határidő Esemény

Adózási határidők november 20. és 26. között Cikk

Adózási határidők a NAV tájékoztatása szerint.

Katás bevétel a szeszadó? Kérdés

Számlázás Kérdés

Új bérfőzési nyomtatványmintákat jelentetett meg a NAV Cikk

„Gyümölcs cefre átvételi elismervény”, illetve „Termelési nyilvántartás – Származási igazolás” néven új nyomtatványmintákat jelentetett meg honlapján a NAV.

Szeszadóra áfa? Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egyéni vállalkozó magánszeszfőzdét üzemeltet. A kifőzött párlat után szeszadót számláz áfamentesen, valamint a bérfőzés díját áfásan. Helyesen jár-e el a számlázásnál? Válaszukat köszönöm.

Sör bérfőzése Kérdés

Tisztelt Szakértő! Partner cégünk EU-ból importált söröket értékesít hazánkban webáruházon keresztül. EU-tagországi partnerével sör bérfőzésére kíván szerződni, mely szerint az alapanyagok árát és az egyéb költségek térítését vállalja a magyar cég. Az EU-s sörfőzde a magyar cég által küldött recept alapján elkészíti és forgalmazza a sört, melynek nyeresége után (ha a termék értékesítése nyereséges lesz) a magyar cég jutalékban részesül, melyről számlát állit ki az EU-s sörfőzdének. Kell-e a magyar cégnek bármilyen engedélyt beszerezni, vagy bejelentést tenni a hatóságok felé? A fenti ügyletnek van-e bármilyen törvényi vagy jogszabályi akadálya? Válaszát előre is köszönöm.

Jövedéki adó áfaalapot képez-e? Kérdés

Tisztelt Szakértő! Van egy szeszfőzde, mely bérfőzetéssel foglalkozik. A kérdésem a következő: a bérfőzetőktől beszedett jövedéki adó a bérfőzésről kiállított számla adóalapját képezi-e, ha a főzde csak akkor fizeti be a vámhatóság felé a jövedéki adót, ha elérte az 500 ezer forintos értékhatárt? Válaszát előre is köszönöm!

Bérfőzés Kérdés

Tisztelt Szakértő! Cégünk pálinkafőzéssel és -értékesítéssel foglalkozik. A kérdésem, ha bérfőzést is vállal, elég-e mint nyújtott szolgáltatást számlázni, illetve van-e egyéb számviteli vagy adózási kötelezettség ezzel kapcsolatban? Előre is köszönöm!

Vége a nemzeti pálinkabiznisznek? Ők főzhetik már csak a nedűt Cikk

Január 1-jétől jelentős mértékben megváltoztak a magán- és a bérfőzésre vonatkozó szabályok – hívja fel a figyelmet közleményében a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV). Már csak saját gyümölcsből lehet otthon pálinkát főzni, és azért is adót kell fizetni. A már meglévő desztilláló berendezéseket január 15-éig (azaz holnapig!) be kell jelenteni a lakóhely szerinti önkormányzati adóhatóságnak.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Kisüzemi bortermelés

Laczi Ferenc

igazságügyi jövedéki szakértő

Kölcsön kamat

Nagy Norbert

adószakértő

Ekho minimálbér alatti jövedelem esetén, arányosítás

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 április
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Együttműködő partnereink