484 találat a(z) bér cimkére

Ösztöndíj, majd bér a szakképzésben tanulóknak Cikk

Számos ösztöndíj lehetőség várja idén is a szakképzésben tanulói jogviszonnyal rendelkező diákokat. Az első időszakban általános ösztöndíj jár a tanulóknak, később a duális képzésben résztvevők az ösztöndíjak mértékét jelentősen meghaladó munkabért kaphatnak – hívta fel a figyelmet csütörtöki közleményében a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM).

Nyugdíj utólagos figyelembevétele Kérdés

Duális bér 2023 Kérdés

Nyugdíj újraszámítása Kérdés

Diákmunka és az szja-kedvezmények Cikk

A tanév befejezését követően sok diák vállal munkát. Általános szabály, hogy az vállalhat munkát, aki már elmúlt 16 éves. Munkaviszonyt írásba foglalt munkaszerződéssel lehet létesíteni, amelynek tartalmaznia kell az alapbért és a munkakört is. 18 év alatt a szülő írásos hozzájárulása is szükséges a munkavégzéshez és a szerződéskötéshez. A munkaviszony létesítését legkésőbb a munkába lépésig kell jelenteni az adóhatóság felé.

Átlagosan 18 százalékkal magasabb órabérre számíthatnak a diákmunkások az idei nyári szezonban Cikk

Május utolsó hetére az érintett cégek többsége már meghirdette, mely pozíciókra keres diákmunkásokat az idei nyári szezonban. Az ELTE-Trenkwalder Iskolaszövetkezet adatai szerint a munkáltatók mezőgazdasági idénymunkára átlagosan 1400 forintos órabért kínálnak, míg gyártási, logisztikai, vendéglátási és kereskedelmi feladatok ellátása során 1600-1750 forint közötti órabérre számíthatnak a jelentkezők. Kétezer forintot elérő órabérre főként azok a diákok számíthatnak, akiket üzleti kiszolgáló központokban, call centerekben vagy IT-területen alkalmaznak.

Rendelet egyes egészségügyi, illetve egyészségügyben dolgozók bérének növeléséről Cikk

Az egyes egészségügyi dolgozók és egészségügyben dolgozók illetmény- vagy bérnövelésének, valamint az ahhoz kapcsolódó támogatás igénybevételének részletes szabályairól szóló 256/2013. kormányrendeletet módosító 181/2023. kormányrendeletet a 2023. évi 73. Magyar Közlönyben hirdették ki május 16-án.

Szabadságmegváltás kifizetése bírósági ítélet alapján, ekho Kérdés

Munkajogi kelepcében az egészségügyileg alkalmatlan munkavállaló Cikk

2023. január 1-jétől átfogóan változott a munka törvénykönyvéről szóló törvény (Mt.). A változásokról több cikkben is beszámoltunk. Részleteiben ezúttal ismertetjük az egészségügyileg alkalmatlan munkavállalók jogi helyzetével kapcsolatos szabályozás módosítását.

Mexikói kiküldetés Kérdés

Megállapodott az Audi Hungaria a bérekről a szakszervezettel Cikk

Megállapodott az Audi Hungaria Zrt. és az Audi Hungária Független Szakszervezet (AHFSZ) az idei bérekről, miután a szakszervezet a pénteken megtartott bizalmi gyűlésén elfogadta a vállalat újabb ajánlatát – közölte a győri székhelyű járműgyártó vállalat az MTI-vel.

Óriási közlekedési sztrájk várható hétfőn Németországban Cikk

A közlekedés csaknem valamennyi formáját ellehetetlenítő munkabeszüntetés várható hétfőn Németországban több szakszervezet közös sztrájkfelhívása szerint.

Kft.-tag munkaviszony Kérdés

Besorolás szociális ágazatban Kérdés

NEAK bértámogatás CSED alatt Kérdés

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Üzletrészátadás munkavállaló cégének

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Bankkártyás vásárlás számla nélkül

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

A számlatulaj másik bankszámlájára utaltam

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 július
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Együttműködő partnereink