6 találat a(z) autópályamatrica cimkére

Kiderült mennyibe kerül majd az egynapos autópályamatrica Cikk

Lázár János árulta el egy bizottsági meghallgatáson, írja a hvg.hu.

Esetek, amikor visszavonta a pótdíjat az útdíjfizetési szolgáltató Cikk

Tavaly közel 3,7 milliárd forint összegű pótdíjat fizettek be a belföldi járművel jogosulatlanul közlekedők, több mint 270 millió forintnyi e-matrica miatt fizetett pótdíjat azonban utólag visszavont a szolgáltató az utazók igénylésére – tájékoztatott a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. (NÚSZ Zrt.) mai közleményében.

Ez a teendő jogosulatlan úthasználat esetén Cikk

Nyáron sokan indulnak útnak belföldön vagy külföldre, akár az év többi részében ritkán járt útvonalakon is. A megszokott napi rutin elhagyásával a matricavásárlás során is becsúszhat néhány olyan hiba, amelyek később bírsághoz vagy egyébként elkerülhető ügyintézéshez vezetnek – írja az e-autopalyamatrica.hu.

Autópályamatrica: áfa visszaigénylése Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy kft. vagyunk, van 8+1 személyes személygépkocsi a társaság tulajdonában. Munkavállalók szállítására használjuk, mert sok a vidéki dolgozó. Fizetünk cégautóadót utána. Kérdésem: autópályamatrica vásárlása után visszaigényelhetem-e az áfát? Előre is nagyon szépen köszönöm a válaszát.

Költség továbbszámlázása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Társaságunk nevére szóló – személygépkocsi éves autópályamatricára vonatkozó – számlánkat szeretnénk továbbszámlázni a cégcsoportba tartozó kapcsolt vállalkozásunknak, mivel az autópályamatricára vonatkozó számla ennek a társaságnak a tulajdonában lévő személygépkocsira vonatkozik. Társaságunknál milyen áfatartalommal történik a személygépkocsi autópályamatricára vonatkozó számla kezelése és továbbszámlázása? Köszönettel.

Amit sokan nem tudnak az autópályamatricákról Cikk

Igazi kincsesbánya egy ügyfélszolgálat – a beérkező kérdésekből a www.autopalymatrica.hu kielemezte, hogy mi nem világos vagy félreérthető az autósoknak az autópályamatricákkal kapcsolatosan, íme a 6 leggyakoribb tévedés.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Számlahelyesbítés garázsszövetkezetnél

Bunna Erika

adótanácsadó

Rendes felmondás esetén mikor kell elszámolni a dolgozóval?

dr. Kéri Ádám

ügyvéd, compliance szakértő

Kiküldetés

Lepsényi Mária

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2023 december
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31