73 találat a(z) autópálya cimkére

Cégautóval kapcsolatos áfalevonás. Kérdés

Folytatódnak a felújítások a gyorsforgalmi utakon Cikk

Március 20-án az M7-es autópályán három helyszínen – a Kőröshegyi völgyhíd, Balatonlelle és Becsehely térségében – a terelések kiépítésével elindulnak az idei szintre hozási munkálatok. Ezen a héten az M7-esen a tönkrement burkolat cseréjének előkészítő munkái is megkezdődnek – közölte az MKIF Magyar Koncessziós Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.

Útdíjak: újabb szigorítás egy nappal a hatályba lépés előtt Cikk

Február 1-jétől útdíjköteles gépjármű a nehéz tehergépjármű és a lakóautó, valamint az ilyen gépjárműből és az általa vontatott pótkocsiból, félpótkocsiból vagy másik útdíjköteles gépjárműből álló járműszerelvény az útdíjtörvény (Útdíjtv.) 2. paragrafusának 21. pontjában foglaltaktól eltérően – az erről szóló 13/2024. számú kormányrendelet január 30-án éjszaka jelent meg a Magyar Közlönyben.

Karácsonyra elkészül a Kolozsvár és Marosvásárhely közötti autópálya hiányzó szakasza Cikk

Egy héten belül, várhatóan jövő hét csütörtök este megindulhat a közlekedés az észak-erdélyi A3-as autópálya Kolozsvár és Marosvásárhely közötti még hiányzó 16 kilométeres szakaszán – jelentette be mai helyszíni szemléjét követően Sorin Grindeanu román szállításügyi miniszter.

Térségi árrekorder lesz az egynapos magyar autópálya-matrica Cikk

Kimaxolta az egynapos autópálya-matrica árát az Építési és Közlekedési Minisztérium (ÉKM): az uniós szabályozás jövő év március 25-től teszi kötelezővé a 24 órás sztrádavignetta bevezetését, egyúttal annak árát az éves díj 9 százalékában maximálja. Lázár János ÉKM-miniszter hétfői bejelentéséből kiderült, idehaza 5150 forintba kerül majd a legrövidebb idejű autópálya-matrica, ami az 57 260 forintos éves díj 8,99 százaléka – írja a nepszava.hu.

Jóváhagyta az állami autópályák díjmentes használatáról szóló törvényt a lengyel szenátus Cikk

Jóváhagyta az ellenzéki többségű lengyel szenátus is azt a törvényt, amely értelmében júliustól díjmentessé teszik az állami autópályák használatát Lengyelországban.

14. havi nyugdíjat, díjmentes állami autópályákat tervez a lengyel kormány Cikk

Díjmentessé tenné a lengyel kormány a lengyelországi autópályáknak az Országos Közúti és Autópálya Főigazgatóság által felügyelt szakaszait július 1-jétől – jelentették be a szerdai rendkívüli kormányülést követő, Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnök és Andrzej Adamczyk infrastrukturális miniszter részvételével tartott sajtóértekezleten.

Év végére elkészülhet az észak-erdélyi autópálya Marosvásárhely és Kolozsvár között Cikk

Ismét dolgoznak az útépítők az észak-erdélyi autópálya Marosvásárhely és Kolozsvár közötti hiányzó szakaszán, év végére akár el is készülhetnek a hátralévő munkálatokkal.

Drágultak az autópálya-matricák Cikk

A 2023-as év fontosabb autós változásaival minden járművezetőnek érdemes tisztában lenni - hívja fel a figyelmet a https://e-autopalyamatrica.hu portál.

Lezárják kedden az M6-os autópályát Bátaszék és Véménd között Cikk

Alagútbiztonsági gyakorlat miatt kedd este hat és szerda hajnal egy óra között lezárják az M6-os autópályát a bátaszéki és véméndi csomópont között – közölte honlapján a rendőrség.

Honvédségi konvoj közlekedik péntek délután több autópályán Cikk

2022. szeptember 09-én 12:00-19:00 között honvédségi konvoj közlekedik Táborfalva – Pusztavacs – M5-ös, M0-s, M7-es autópálya és a 67. út útvonalon Kaposvárra, az MH 64. Boconádi Szabó József Logisztikai Ezredhez, gyakorlat céljából.

5 különböző társaságnak adja át a kormány 1237 kilométernyi autópálya üzemeltetését Cikk

A kormány által korábban kiírt koncessziós eljárás eredményeképpen 1237 kilométer gyorsforgalmi útszakasz üzemeltetését átadja az állam öt különböző társaságnak szeptember elejétől – közölte a Magyar Közút Nonprofit Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

Vizsgálja a magyar autópálya koncessziót az Európai Bizottság Cikk

Megkaptam az Európai Bizottság válaszát: vizsgálják, sért-e uniós jogot Orbánék autópálya-koncessziója – írja fb-oldalán Rónai Sándor, a DK európai parlamenti képviselője.

NAV: 125 millió forintnyi hamis ruhát találtak egy teherautóban az M1-esen Cikk

Több mint 125 millió forint értékű hamis ruhát találtak egy cseh teherautóban az M1-es autópálya győri szakaszán – tájékoztatta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) kedden az MTI-t.

Jöhet az egynapos matrica az EU összes országában Cikk

Az Európai Parlament jóváhagyta az egynapos sztrádamatrica bevezetését az egész Európai Unióban – írja a Parameter.sk.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Elmaradt szállásfoglalások számlázása

Bunna Erika

adótanácsadó

Csoportos jóváíró számla könyvelése

Nagy Norbert

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 június
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Együttműködő partnereink