176 találat a(z) alkalmi munkavállaló cimkére

Alkalmi munkavállalás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Alkalmi munkavállalót sofőrként huzamosabb ideig alkalmazhatok-e? Vagy ez a munkakör csak havibéresként tölthető be? Válaszát előre köszönöm!

Alkalmi munkavállalói szerződés Kérdés

Tisztelt Szakértő! Kft.-nél a könyvelési faladatokat a könyvelő alkalmi munkavállalóként látja el. Havonta 5 napra jelentjük be. Kérdésem, hogy helyes-e, ha az alkalmi munkavállalói szerződést úgy készítjük el, hogy napi 8 óra a ledolgozott munkaórák száma és kötetlen a munkaidő-beosztás? Válaszát tisztelettel köszönöm.

Külföldi napidíj Kérdés

Tisztelt Adózóna! Alkalmi munkavállalóként alkalmazott gépkocsivezetőnek külföldi útja után adható-e a külföldi napidíj, és mennyi a napidíj adómentes kerete és maximuma? Köszönettel: Éva

Alkalmi munkavállalók statisztikai létszáma Kérdés

Alkalmi munkavállaló foglalkoztatása egy hónapban 15 nap lehet, egy évben pedig 90 nap. Az átlagos statisztikai létszámba bele kell-e számítani?

Alkalmi munkavállaló pótlékai Kérdés

Tisztelt Adózóna! Az éjjel-nappal nyitvatartó nonstop büfében vasárnap éjszaka dolgozó alkalmi munkavállalónak milyen pótlékokat kell számfejteni? Köszönettel: Éva

Nyári munka: hogyan marad a legtöbb pénz a diákok zsebében? Cikk

A nyári szünidőben sok fiatal szívesen vállal (vagy vállalna) munkát. A diákokat értelemszerűen az a kérdés foglalkoztatja leginkább, hogy ezért cserébe mennyi pénz marad a zsebükben?

Alkalmi munkavállalók: érthetetlen, miért sújtja őket ez a teher Cikk

Az utóbbi hetekben többen is kérdezték, hogy azokra a napokra is kell-e a napi 227 forint egészségügyi szolgáltatási járulékot fizetniük, amikor alkalmi munkavállalóként dolgoznak? Ha igen, akkor miért?

Alkalmi munkavállalók szja-bevallása, befizetése: kinek kell, és kinek nem? Cikk

Más lehetőség hiányában sokan kénytelenek alkalmi munkát vállalni. Ennek szabályozott kereteit a Munka törvénykönyvének 201-203. §-ai, a közteherfizetés szabályait és az egyéb feltételeket az egyszerűsített foglalkoztatásról szóló 2010. évi LXXV. (Efo) törvény határozza meg. Milyen bevallási és adófizetési kötelezettsége van annak, aki 2013-ban egyszerűsített foglalkoztatás keretében szerzett jövedelmet?

Egyszerűsített foglalkoztatás Kérdés

Kft. megbízási szerződést kötött egy magánszeméllyel. A munkaügyi hivatal ellenőrzése során a revizor a megbízási szerződést átminősítette munkaszerződéssé azzal, hogy a munka jellege nem teszi lehetővé a megbízási szerződés alkalmazását. A kft.-nek a 1041T nyomtatványon visszamenőleg munkaviszonyt kellett bejelentenie, illetve a 1408-as bevallást önellenőriznie kellett. Azonban ugyanez a munkavállaló alkalmi munkavállalóként volt bejelentve az önellenőrzött hónapokra ugyanennél a kft.-nél. Kell-e bármit csinálni az alkalmi munkavállalással amiatt, hogy munkaviszonnyá alakult a foglalkoztatás? Köszönöm, ha válaszolnak, üdvözlettel CSK

Bt. kültagjának járulékai Kérdés

Tisztelt Szakértő! Gyesen lévőként belépnék egy bt.-be kültagként, kérdésem, milyen járulék és egyéb adóvonzata van ennek? Személyesen közreműködnék, alkalmi munkavállalóként tehetem, vagy mindenképpen munkaviszonyban kell? Van ennek valamilyen minimuma vagy csak a ténylegesen felvett jövedelem? Ha lejár a gyes, változik valami? Ha esetleg elkezdek dolgozni 6 vagy 8 órában mellette? Nagyon köszönöm előre is válaszát! Tisztelettel: Ivett

Alkalmi munkavállaló munkabérének kifizetése Kérdés

Kérdésem az, hogy alkalmi munkavállalóval született megegyezés alapján lehet-e a munkabérét havonta, a tárgyhót követő hó 10-éig kifizetni?

Egyszerűsített munkaszerződés végrehajtói letiltás Kérdés

Egyszerűsített munkaszerződéssel alkalmi munkavállalói bérből kell-e érvényesíteni a végrehajtói letiltást? Hogyan kell itt értelmezni a 30 százalékot? Alkalmanként?

Alkalmi munkavállaló műszakpótlékja Kérdés

Tisztelt Szakértő! Panzió recepciós munkakörét 1 fő főállású alkalmazott és 5 fő alkalmi munkavállaló látja el. Kérdésem az lenne, hogy a 18-21 , ill 22 óra közötti munkaidőre jár-e nekik műszakpótlék, az alábbi táblázatban felsorolt munkaidő és alkalom alapján:alk,mv. 1.sz. 2.sz. 3.sz. 4sz. 5.sz 6-13 8 1 - - -6-14 3 2 5 - -13-21 2 2 3 - 314-21 - 1 1 2 114-22 2 1 - 1 2 össz. 15 7 9 3 6 Amennyiben jár,tudomásom szerint a műszakpótlékot az alap órabérbe be lehet építeni, de mi az a minimális összeg, ami elegendő a műszakpótlék kiváltására, ha nincs előzmény és nem lehet előző átlaghoz viszonyítani ?

Alkalmi munkavállaló bejelentése Kérdés

Cégem minden hétfőn és csütörtökön alkalmi munkavállalót alkalmaz takarítás céljából. A havi jelenléti ívet előre elküldöm a könyvelőnknek, aki a bejelentést intézi a NAV-nál. Könyvelőnk ezért a munkáért eddig havonta egy fő után járó bérszámfejtési díjat kért. A múlt havi kilenc munkaalkalom után már kilenc be- és kiléptetési díjat számlázott ki, mert szerinte nem egyszer a hónap elején kell bejelenteni a foglalkoztatást, hanem minden alkalommal. Így háromszor annyi díjat számlázott ki, mint a takarítónőnk bére. Tényleg minden egyes munkanapon be kell léptetni, majd ki kell léptetni az alkalmi foglalkoztatottunkat? Köszönettel: Bezeczky Miklós

Alkalmi munkavállaló Kérdés

2013-ban alkalmi munkavállalóként 90 napot dolgozott, majd ez után a munkavállalót 12.31-ig tartó határozott idejű szerződéssel foglalkoztattuk. Kérdésem, hogy 2014.01.01. után újra lehet mint alkalmi munkavállalót foglalkoztatni ?

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Repoharak helyes pénzügyi elszámolása

Nagy Norbert

adószakértő

Csed/gyed ellátási alap

Széles Imre

tb-szakértő

Szolgálati nyugdíj melletti munkavégzés

Széles Imre

tb-szakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 augusztus
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
hirdetÉs