45 találat a(z) alkalmi munkavállalás cimkére

Új kata alanya vállalhat alkalmi munkát? Kérdés

Alkalmi munkavállalás Kérdés

Alkalmi munkavállalás sofőröknél Kérdés

Alkalmi munkavállalás és szabadság Kérdés

Külföldi (EU-s) állampolgár alkalmi munkavégzése Magyarországon Kérdés

Alkalmi munkavállalás: fontos tudnivalók Cikk

Ismét itt az alkalmi munkavállalás főszezonja, így érdemes áttekinteni az alkalmassági vizsgálat egyszerűsített szabályait. A szabályok könnyítettek ugyan, magyarázat hiányában azonban nehezen követhetőek. Az alábbiakban ezeket mutatjuk be a foglalkozás-felügyelet elvárásai tükrében.

Alkalmi munkavállalás több cégnél Kérdés

Alkalmi munkavállalás Kérdés

Passzív gyed és alkalmi munkavállalás Kérdés

Alkalmi munkavállalás, álláskeresési járadék: így számítanak nyugdíjazáskor Cikk

Szolgálati időnek minősül-e az alkalmi munkavállalás, illetve az álláskeresési járadék folyósításának időtartama a nyugdíj megállapításánál, az így szerzett jövedelmet, juttatást figyelembe veszik-e a nyugdíjszámításnál? – kérdezte olvasónk. Winkler Róbert nyugdíjszakértő válaszolt.

Alkalmi munkavállalás, álláskeresési juttatás Kérdés

Alkalmi munkavállalás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Alkalmi munkavállalóként egy szakképzett munkavállaló heti 1-2 alkalommal napi 4 órát dolgozik 2500 forintos órabérezéssel. A fizetését minden nap a munka végeztével a jelenléti ív szerint elszámolva megkapja. Kérdésem: napi szinten nem haladja meg a kifizetett bér a garantált minimálbér 130 százalékát (szja-mentesség határa), viszont órákra levetítve meghaladja azt. Az szja-mentesség határát számolhatom-e a napi garantált minimálbérhez viszonyítva, vagy köteles vagyok a garantált minimum órabérhez kötni? Továbbá mi az alapja a társaságiadóalap-növelő tételnek szakképzett alkalmi munkavállaló részére kifizetett bér után: a szakképzett alkalmi munkavállalónak kifizetett munkabér minimálbér kétszeresét meghaladó része, vagy a szakképzett alkalmi munkavállalónak kifizetett munkabér garantált minimálbér kétszeresét meghaladó része? Válaszukat köszönöm!

Vasárnapi bérpótlék Kérdés

Tisztelt Szakértő! Vállalkozásunk állattenyésztéssel foglalkozik, tehát tevékenységéből kifolyólag megszakítás nélküli munkarendben dolgoznak alkalmazottaink. A munkavállalóknak a munkáltató sajátos tevékenységére tekintettel nem jár vasárnapi munkavégzésre pótlék. Nyáron a szabadságolásokat alkalmi munkavállalók bevonásával tudjuk megoldani. Rájuk is ugyanúgy vonatkozik a pótlékmentesség? Ha éjjeliőrt helyettesíti alkalmi munkavállaló, rá milyen szabály vonatkozik? Válaszát előre is köszönöm. Gál Veronika

Éves keret az alkalmi munkavállalókra Kérdés

Tisztelt Szakértő! A Hatóság állásfoglalását kérem az alábbi ügyben. Gazdasági társaság egyszerűsített foglalkoztatás keretén belül alkalmi munkavállalókat foglalkoztat, de a főállású munkavállalói esetében is nagy a fluktuáció és a létszámváltozás. A gazdasági társaság 2016. 10. 25-én alakult, így az átlagos statisztikai létszám, az adott időszakra az alábbiak szerint alakult: 2016. 10. 25. – 12. 31: 3 fő, 2017. 01. 01. – 2017. 06. 30. 15 fő. Kérdés: a 2017-ben egy naptári napon legfeljebb foglalkoztatott munkavállalók létszáma vagyis éves kerete hány nap a gazdasági társaságnak?

Katás alkalmi munkavállalása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Katás egyéni vállalkozó lehet-e alkalmi munkavállaló más társaságnál ugyanolyan munkakörben, mint ami az egyéni vállalkozásában tevékenységként szerepel? Van-e valamilyen bejelentési kötelezettsége egyéni vállalkozóként ezzel kapcsolatban? Köszönöm válaszát!

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Csed, gyed, táppénz megbízási jogviszonyban

Czeglédi Bernadett

munkajogi és társadalombiztosítási szakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 március
H K Sze Cs P Sz V
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31