65 találat a(z) albérlet cimkére

Katás kérdések Kérdés

Egyre több fiatal takarékoskodik Cikk

Tíz év alatt több mint felével nőtt a takarékoskodó fiatalok aránya: a K&H csoport pályakezdők, 19-29 évesek körében végzett felmérése szerint 2012-2019-ben a megtakarításuk átlagos összege 204 ezer forintról 517 ezer forintra emelkedett, a megtakarítással rendelkezők aránya pedig 34 százalékról 57 százalékra nőtt.

Ingatlan bérleti díjának átszámlázása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy társaság bérel egy üzlethelyiséget, amiről áfás számlát kap a tulajdonostól (egy cég az). A tulajdonos engedélyével a társaság albérletbe adja az ingatlant. Az áfába bérbeadásból külön nincs bejelentkezve. Közvetített szolgáltatásként áfásan vagy áfa nélkül számlázhatja tovább?

Egekben az élelmiszerárak: ennyibe kerül egy kiló kenyér Cikk

Idén augusztusban átlagosan 3,1 százalékkal voltak magasabbak a fogyasztói árak az egy évvel korábbinál. Az alapvető élelmiszerek ára tíz százalék környéki mértékben emelkedett. Ugyanekkora mértékben nőtt a lakbér – közölte ma a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Albérlet: mi lesz az árstoppal Németországban? Cikk

Módosította a lakbérek befagyasztásáról szóló tervét Berlin városfejlesztésért felelős vezetője.

Elérték a plafont az albérletárak? Cikk

Úgy tűnik, hogy Budapesten és az egyetemvárosokban is elérték a felső határt az albérletárak. Ehhez hozzájárult az is, hogy nőtt a kínálat a piacon – írja a privatbankar.hu.

Így kell továbbszámlázni a közüzemi díjakat Cikk

A bérleti díj mellett a közüzemi (áram-, víz-, gáz-) díjakat is továbbszámlázza a bérbeadó a bérlőnek. Van-e bármi kötelezettség arra vonatkozóan, hogy az elkészült számla mellé az eredeti (a szolgáltatótól megkapott) számla másolatát mellékelni kell? – kérdezte olvasónk. Nagy Norbert adószakértő válaszolt.

Lakásbérléskor is érdemes közjegyzőhöz fordulni Cikk

Érdemes közjegyző előtt megkötni a lakásbérleti szerződést is, mert az közvetlenül végrehajtható – figyelmeztetett Böröcz Helga közjegyző az M1 aktuális csatorna vasárnapi műsorában.

Egyetemisták albérletben Cikk

Tanévkezdés előtt a magas árak mellett is nehéz albérletet találni. Ennek hatására sokan a – befektetési céllal – év közben vásárolt ingatlan kiadását a nyár végére halasztják, vagy eleve ekkor vesznek lakást azzal, hogy annak egy részét hasznosítják (például lakótársat szerez maga mellé az egyetemista gyermek).

Itt vannak a friss albérletárak Cikk

Felélénkítette az albérletek piacát a felsőoktatási ponthatárok kihirdetése, az azt követő tíz napban a magánszemélyek 28 százalékkal több hirdetést adtak fel, mint az azt megelőző tíz napban – derült ki az ingatlan.com legfrissebb körképéből.

Albérlet, számla Kérdés

Tisztelt Szakértő! Eddig cég számára adtam albérletbe a lakásomat, adószámot váltottam ki, számlát adtam. Most már magánszemély bérli, nem igényel számlát, átutalással fizet. Ebben az esetben nem kell számlát kiállítanom, elegendő a számviteli bizonylat, vagy az sem szükséges? Köszönöm!

Tételes átalányadózás önálló tevékenységből származó jövedelem mellett Kérdés

Tisztelt Szakértő! Házamban szobát adok ki (egyéb szálláshely-szolgáltatás), ugyanekkor a másik lakásomat albérletbe adom ki. Választható-e a ház szobájára a tételes átalányadózás (külön adózó jövedelem), ha a lakás albérletbe adása egyéb önálló tevékenységből származó jövedelemként adózik, tételes költségelszámolással? Köszönöm!

Ingatlan-bérbeadás, -felújítás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az alábbi kérdésben kérném szíves segítségét. Adószám nélküli magánszemély tételes költségelszámolással albérletet ad ki. Egy helyrajzi számhoz tartozó kertes családi háznak külön van kiadva az emeleti lakrésze és a földszinti lakrésze. Jelenlegi tervek alapján ez a két rész lakórész. Ezen kívül van egy szuterén melyet jelenleg a tulajdonosok használnak tárolás céljára. Az ingatlanon folyamatos felújjítás zajlik. Kérdéseim lennének: 1. Épületamortizáció számítása esetükben figyelembe vehető-e, és milyen összegben? 2. Bútorok egy összegben leírhatók-e vagy amortizációt kell-e számolni? Van-e értékhatár? 3. Nem áthárított közműszámlák beszámítanak-e a költségbe? 4. Házra fizetett biztosítás költségként elszámolható? 5. Albérlettel (felújjításkor anyagbeszerzés, albérlettel kapcsolatos ügyintézés stb...) kapcsolatos üzemanyagköltség elszámolható-e? 6. Háztartási kisgépek, illetve a beépíthető háztartási eszközök elszámolhatók-e költségként? 7. Adóelőleg a bevétel – maximum 50%-ig költségszámlák 15%-a lett befizetve. Viszont az egész évet tekintve a bevételüknek kb. 70%-áért van számla. Így ebben az esetben visszaigénylendő adó keletkezik? (Kb. 3 millió forint volt a bevétel, a 1,5 millió alapján fizettünk 15% adóelőleget, viszont több mint 2 millióról van számla.) Köszönettel.

Ha más településen dolgozik és bérbe adja az ingatlanát Kérdés

Egy magyar állampolgár külföldön dolgozik évek óta. A magyarországi ingatlanát bérbe adja. Külföldön albérletben lakik. A külföldi albérlet költsége levonható a bérbeadásból származó bevételből? Akkor is levonhatja, ha a kinti albérletben a családja is ott tartózkodik?

Albérlet dolgozóknak Kérdés

Tisztelt Adózóna! Átvett társaság építőipari munkákat végez. Egy új megbízás kapcsán a székhelytől távol kell munkát végezni, várhatóan 3 hónapon belüli a munkavégzés időtartama. Ez időre a négy munkavállalónak lakást bérel a helyszín közelében. Kérdésünk ahhoz kapcsolódik, hogy ez a bérleti díj személyi jellegű ráfordításnak vagy igénybevett szolgáltatásnak minősül? Segítségüket nagyon szépen köszönjük.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Cégautóadó-fizetési kötelezettség megállapítása

Juhász Tibor

okleveles nemzetközi és ellenőrzési adószakértő

Ajándékba adott termék és szolgáltatás adózása

Kneitner Lea

okleveles nemzetközi és igazságügyi adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 december
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
hirdetÉs