8 találat a(z) alanyi mentes egyéni vállalkozó cimkére

Bérbeadás Kérdés

Külföldön végzett munka Kérdés

Alanyi mentes egyéni vállalkozó költségelszámolása 2020. 07. 01-jétől Kérdés

Alanyi mentes egyén vállalkozó Kérdés

Tisztelt Szakértő! Alanyi mentes, kata szerint adózó egyéni vállalkozó digitális műholdvevők telepítésével foglalkozik, amely szolgáltatást belföldön nyújtja belföldi magánszemélyek részére. Az elvégzett szolgáltatás ellenértékét azonban nem a magánszemély, hanem a műholdas szolgáltatást nyújtó cég téríti meg az egyéni vállalkozó által havi rendszerességgel kiállított számlája alapján. A szóban forgó cég közösségi adóalany. A kérdésem egyrészt az lenne, hogy a fent leírt szolgáltatás tekinthető-e ingatlanhoz kapcsolódónak, továbbá szükséges-e áfabevallás, illetve közösségi összesítő nyilatkozat (A60) benyújtása? Köszönöm megtisztelő válaszát!

Tehergépkocsi-értékesítés ! Kérdés

Tisztelt Szakértő ! Alanyi mentes egyéni vállalkozó 2014. évben magánszemélytől vásárolt Ausztriában tehergépkocsit. 2019. 12. 31-én megszünteti a vállalkozását, mivel már 2 éve szünetelteti azt. Értékesíteni szeretné a tehergépkocsit saját egyszemélyes kft-je részére. A kft. áfaalany. A kérdésem, hogy áfát kell-e felszámítani a számlában. Köszönettel: Szabóné

Alanyi mentes egyéni vállalkozó Kérdés

Tisztelt Adózóna! Jelenleg áfás egyéni vállalkozó mezőgazdasági tevékenységet végez, de kilépne az áfakörből. Választhatja-e az alanyi adómentesség mellett a kompenzációs felár igénybevételét? Tehát kompenzációs feláras egyéni vállalkozó lehet-e alanyi mentesként? Ha igen, neki is felvásárlási jegyet állítana ki az adott cég, amely felvásárolja tőle a mezőgazdasági terméket és megkapná a kompenzációs felár összegét is a terméke után? Előre is köszönöm válaszát! N. Tünde

Áfa alanyi mentes egyéni vállalkozó tárgyi eszköz értékesítésekor Cikk

Az áfával, illetve a számlázás során milyen kötelezettségei vannak az alanyi mentes egyéni vállalkozónak tárgyi eszköz értékesítésekor. Az Adózóna olvasójának kérdésére Szipszer Tamás adószakértő válaszolt.

Alanyi adómentes közösségi értékesítése Kérdés

Tisztelt Szakértő! Katás alanyi adómentes egyéni vállalkozó tárgyi eszközét értékesíti Olaszországba (cégnek). A tárgyi eszköz értékesítése során nem járhat el alanyi mentesen, vagyis áfás számlát kellene kiállítani róla. Ebben az esetben az egyéni vállalkozó kérhet közösségi adószámot és közösségi értékesítésként nettóban kiállíthatja a számlát? Ebben az esetben ez az eszközértékesítés nem tartozik bele az alanyi mentes bevételi értékhatárba?

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Gyesről visszatérő munkavállaló szabadsága részmunkaidőnél

Czeglédi Bernadett

munkajogi és társadalombiztosítási szakértő

Talent4U Consulting Bt.

Csedre jogosultság

Czeglédi Bernadett

munkajogi és társadalombiztosítási szakértő

Talent4U Consulting Bt.

Lejáró gyed veszélyhelyzetben

Czeglédi Bernadett

munkajogi és társadalombiztosítási szakértő

Talent4U Consulting Bt.

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 december
H K Sze Cs P Sz V
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close