99 találat a(z) alanyi adómentesség cimkére

Áfa alanyi adómentességi határ átlépési időpont Kérdés

Áfamentes személygépkocsi-eladás Kérdés

Alanyi adómentesség több cég esetében, folytatás 2. felvonás Kérdés

Alanyi adómentesség Kérdés

Katás vállakozó rossz adószámot igényelt Kérdés

Alanyi mentes, katás egyéni vállalkozó közösségi adószámmal Kérdés

ÖCSG Kérdés

Alanyi adómentesség értékhatár Kérdés

Áfamentesség – jövedéki termék Kérdés

Vadásztársaság áfakötelezettsége Kérdés

Egyesület alanyi adómentessége Kérdés

Alanyi mentes katás külföldi szolgáltatásnyújtása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Alanyi adómentességet választó katás egyéni vállalkozó olaszországi cégeknek folytat tanácsadó tevékenységet (marketing és reklámtanácsadás), és rendelkezik közösségi adószámmal. Hogyan alakul a számlázás, valamint az áfabevallás és -megfizetés, ha az egyik cégnek van közösségi adószáma, viszont a másik cégnek nincs? Jól gondolom, hogy a közösségi adószámmal rendelkező cégnek "Áfa területi hatályon kívül" besorolású számlát kell kiállítani, a számlát szerepeltetni kell a 2065. számú áfabevallásban és a 20A60 összesítő nyilatkozatban, de tényleges áfafizetési kötelezettség nem keletkezik, míg a másik cég esetében alanyi mentes minőségben kell kiállítani a számlát és sem az áfabevallásban, sem az összesítő nyilakozatban nem kell feltüntetni és szintén nem keletkezik áfafizetési kötelezettsége. Válaszát köszönöm!

Eva megszűnése miatti bevallások Kérdés

Tisztelt Szakértő! Azt szeretném megkérdezni, hogy egy korábban evás kft.-nek milyen bevallást kell kitölteni most? A kft.-nek 2019-ben nem volt semmi bevétele. A 1943-ast vagy valami mást is? A tao szerinti adózást választotta, és az alanyi adómentességet, még 2019 decemberében. Köszönöm a választ.

Volt evások, figyelem! Be kell jelenteni, hogyan akarnak áfázni Cikk

A volt evásoknak január 15-éig be kell jelenteniük az adóhatóságnak, ha alanyi adómentességet kívánnak választani, vagy az áfamegállapítás valamely különleges módját alkalmaznák. Ha ezt nem teszik meg, akkor az általános áfaszabályok vonatkoznak rájuk – hívja fel a figyelmet honlapján a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).

Alanyi adómentesség választása, határozott számlázás Kérdés

Tisztelt Szakértő! A társaság 2020. január 1-jével alanyi adómentességet szeretne választani. A havi jutalékáról szóló számlát, utólagosan (önszámlázás keretében) a szolgáltatást igénybe vevő adózó számlázza ki, határozott idejű számlaként, vagyis a teljesítési ideje a fizetési határidővel egyezik. Ennek megfelelően a 12. havi jutalék esetében a teljesítés ideje-fizetési határidő áthúzódik január hónapra. Kérdésem az, hogy ebben az esetben a 12. havi jutalék számlázásának áfásan vagy áfa nélkül kell megtörténnie? Köszönöm válaszukat!

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Átalányadó, költséghányad

Lepsényi Mária

adószakértő

15 Ft/km vagy 30 Ft/km?

Lepsényi Mária

adószakértő

De minimis támogatás szja-bevallásban

Lepsényi Mária

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2023 március
H K Sze Cs P Sz V
27 28 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
hirdetÉs