54 találat a(z) alanyi áfamentes cimkére

Termékbeszerzés adószámos magánszemélytől Kérdés

AM áfába belépés Kérdés

Online számla Kérdés

Egyesület fordított adózású építési számla Kérdés

Alanyi adómentes áfa-visszaigénylése Kérdés

Egyéni vállalkozó – egyéni ügyvéd Kérdés

Lakásbérbeadás áfája és az alanyi áfamentes értékhatár év közben induló vállalkozásnál Kérdés

Alanyi áfamentesség kontra jövedéki terméket értékesítő Kérdés

Őstermelő Kérdés

Tervezett kata szigorítás Kérdés

Nyíltvégű pénzügyi lízing, alanyi áfamentes lízingbevevő esetén Kérdés

Alanyi áfamentes, katás egyéni vállalkozó áfája Kérdés

Tisztelt Szakértő! Katás egyéni vállalkozóként ha kizárólag külföldre értékesítek (szoftverfejlesztés), akkor van-e bármi előnye alanyi áfamentesnek lenni, vagy ezzel csak a Magyarországon vásárolt termékek és szolgáltatások áfájának visszaigénylésétől esem el?

Alanyi mentes áfaalany adólevonása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az Áfa tv. szerint alanyi adómentes adóalany külföldön teljesített szolgáltatásával kapcsolatosan lennének kérdéseim. Az Áfa tv. 195. § (1) d) pontja alapján a külföldön teljesített szolgáltatásnyújtása esetében az alanyi adómentes adóalany jogosult az adó levonására. • Jól értelmezem, hogy a külföldön teljesített szolgáltatás érdekében felmerült belföldi adóalanytól származó beszerzés adója az alanyi adómentes időszakban benyújtott havi ’65-ös bevallásban levonásra kerülhet? • Ugyanez igaz arra az esetre, ha közösségen belüli adóalanytól szerez be terméket [és nem veszi figyelembe a 20. § (2) a) szerinti 10 000 Eurós értékhatárt], szolgáltatást az alanyi mentes adóalany? (Havi ’65-ös bevallás, fizetendő és levonható Közösségi beszerzés bevallása a megfelelő sorokban.) • Ha a fenti beszerzései csak részben a külföldön teljesített szolgáltatás érdekében merültek fel, alkalmazhatja-e az alanyi adómentes adóalany az Áfa tv. 123. § szerinti megosztást, vagy ebben az esetben nem vonhat le adót?

Magánszállásadók számlázása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Alábbi kérdésben szeretném a segítségét kérni. Adott egy adószámos magánszemély, aki egy saját tulajdonú lakásban rövid távú lakáskiadással foglalkozik. A bérbeadó alanyi áfamentes, az önkormányzattól az engedély megvan, a lakást az egyik szálláshelyportálon keresztül hirdeti euróban. A szálláshelyportál a hozzá beérkező pénzeket a vendég távozását követő hónap 15-éig utalja el a magánszemély számlájára forintban. A bérbeadó a vendég érkezésekor kiállítja a számlát euróban. A vendég 10 napig tartózkodik a lakásban. Kérdésem: mi a számla teljesítés dátuma, fizetési módja, fizetési határideje? Amennyiben nem választottuk az MNB-árfolyamot, akkor milyen árfolyamot kell a számlán feltüntetni? Az idegenforgalmi adót, amelyet a szálláshelyportál beszed, hogy kell feltűntetni a számlán? Az éves áfamentes korlát számolásánál milyen értékkel kell számolni? Válaszát előre is köszönöm!

Katás egyéni vállalkozó gép értékesítése Kérdés

Tisztelt Szakértő! Katás egyéni vállalkozó 2019-ben alanyi áfamentes volt, 2020-től bejelentkezett az áfakörbe. A 2019-ben vásárolt tárgyi eszközét szeretné értékesíteni majd 2020-ban. Kell-e áfát felszámítania, illetve kell-e számlát adnia az értékesítésről, vagy magánszemélyként adásvételi szerződés alapján is értékesíthet. Beleszámít-e a bevétel a 12 milliós bevételi határba? Hogyan alakul az áfafizetési kötelezettsége, illetve az adókötelezettsége? Köszönettel: Nagyné

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Pótbefizetés

Pölöskei Pálné

adószakértő

Közhasznú alapítványnak tartós adomány

Pölöskei Pálné

adószakértő

Beszámoló – kapcsolt vállalkozás

Erdős Gabriella

adószakértő

TaxMind Kft.

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 április
H K Sze Cs P Sz V
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close