204 találat a(z) ajándék cimkére

Ajándékozási illeték Kérdés

Milyen mértékű az ajándékozási illeték abban az esetben, amikor egy kft a saját tulajdonát képező ingatlan 10 százalékát odaajándékozza egy másik kft-nek? Az ajándékozó kft tulajdonosának semmi köze nincs a másik kft-hez.Köszönettel: Bné

Nyaraló eladása Kérdés

Magánszemély 2011. évben gyermekeinek ajándékozta - az ajándékozási szerződés alapján - 45 millió forintot érő nyaralóját. 2013-ban a megajándékozottak ezt a nem lakás céljára szolgáló ingatlant értékesítették szintén 45 millió forintért. Illeték-kiszabás nem volt. Számításaink szerint az eladás után a fizetendő adó a 45 millió forint 25 százalékának a 16 százaléka, 1,8 millió forint.Kérdésem, hogy ezen kívül van-e bármi egyéb kötelezettségük az eladóknak (például illeték, vagy bármilyen adó)? Köszönöm szépen.

Üzletpolitikai célból adott termék mint ajándék Kérdés

Tisztelt Szakértő! Vállalatunk kiállításokon és vásárokon akciókat hirdet forgalom növelés, üzletszerzés céljából. A partnerek részére az általunk forgalmazott termékek mellé a vásárolt mennyiség arányában ajándékként ingyenesen bizonyos terméket terméket adunk, melynek értéke egyes vásárlásoknál nem haladja meg a kis értékű termék összeghatárát ( bruttó 5000 Ft ) másoknál meghaladja azt. A terméket nulla forint értékkel szerepeltetjük a számlában a vásárolt árúval együtt. Van olyan eset, amikor a korábbi vásárlásokat követően utólag küldjük el az ajándék terméket , amit nulla értékben kiszámlázunk. Kérem szíveskedjenek minden esetre vonatkozóan közölni, hogy a juttatott tárgy minek minősül, és ha az adóköteles, akkor milyen mértékű adóterhek kapcsolódnak hozzá, illetve az ajándék beszerzési árának áfa tartalma levonható-e?

Nyugdíjbavonuláskor adott ajándék adózása 2012-ben Kérdés

2010-től megszűnt a 15.000 forintig adómentes lehetőség. 2012-ben az ajándék értéke után a cég 51.17 % szja-t és eho-t fizet? Netalán összevonandó jövedelemnek minősül? Mely jogszabályi hely alapján és hogyan adózik? köszönöm.

Szuperbruttó kivezetése: pofon a költségvetésnek, ajándék a jómódúaknak Cikk

Az Európai Bizottság és a magyar kormány egymás után osztja ki egymásnak matematikából az elégtelent: a másik fél rosszul számol. Valójában senki sem számol, hanem e helyett becsült számokkal dolgozik. Pedig a korábbi évekről rendelkezésekre álló tényszámokból pontos értékeket határozhatunk meg. Csak akkor teljesülhet 2013-ban a 3 százalék alatti hiánycél, ha a 2013-as költségvetésben szereplő számok a helyükön vannak. De nincsenek a helyükön. A bevételi oldal nagyon ingatag. Például a szuperbruttó kivezetésének 100 milliárdos becsült költségvetési kihatása köszönő viszonyban sincs a korábbi évek tényszámaival

Ajándék utáni szja kötelezettség Kérdés

Lakásomat értékesítettem. A befolyt összeget a fiamnak szeretném ajándékozni. Kell-e neki SZJA-t fizetni az ajándékba kapott összeg után?

Fizethet-e illetéket vevő és eladó ugyanazért az ügyletért? Kérdés

Ajándékba kapott pénzből venne kertet olvasónk. Elképzelhető, hogy a vevőnek és az eladónak is illetéket kell fizetnie az ügylet után? Olvasónk kérdésére a Csurgay Ügyvédi Iroda válaszol.

Új mentesség az illetékszabályoknál - 2011-es változások Cikk

„Az államnak nincs keresnivalója a családon belüli vagyonmozgás esetén”, - ha az öröklés, vagy ajándékozás útján valósul meg. A fordulat mellett összefoglaltuk, hogy mik 2010 során bevezetett, 2011-re is érvényes illetékváltozások.

Örökösödési illeték: júliustól többet fizet a házastárs Cikk

Egyenes ági, vérrokoni kapcsolatokon belüli vagyonátruházás esetén sem ajándékozási, sem örökösödési illetéket nem kell fizetni. A házastársnak visznt többet kell fizetnie. A kormány tervei szerint 2010. július 1-jével, azaz visszamenőleg szűnik meg az e típusú illeték fizetési kötelezettség.

Ajándékozási illeték: érthetetlen esetek és kiskapuk Cikk

Az ajándékozási illeték olyan közteherviselési forma, amelynél a jogalap - a laikusok által fel nem fogható - jogszabályi csapdahelyzetekből áll.

Az APEH válaszol: ingatlanértékesítés és ajándékozás Cikk

Ingatlan öröklése és értékesítése után mikor kell adót fizetni? Hallgató a képzési költség etvisszaigényelheti-e? Gyermeknek juttatott pénz, mint ajándék, adóköteles? Olvasóink kérdéseire az APEH válaszol.

A cafeteria-szakétő válaszol: kinek, mikor, mennyi jár? Cikk

Felmondási időre jár-e cafeteria, pontosabban étkezési hozzájárulás? Betéti társaságunk van, ahol alkalmazottként is dolgozunk, és fizetést veszünk fel, de a cég 2 beltagja is mi vagyunk, cafetáriát kaphatunk? Egy kft-ben jár-e a dolgozóknak valamilyen béren kívüli juttatás? Olvasóink kérdeztek Domonkos Ritától, az Adózóna cafeteria-szakértőjétől, a Sodexo munkatársától.

Az APEH válaszol: örökösödési illeték, ajándék hozzátartozónak, elévülés Cikk

Hogyan működik, az elévültetés? Egy munkavállalónak a jogosnál kevesebb táppénzt fizettek, s ez a munkaadó ellenőrzés során derült ki, a beteg időközben elhunyt. Most fizetnék ki az elmaradt összeget és késedelmi pótlékot, mi a teendő? Egy közeli hozzátartozó halála milyen fizetési kötelezettséget keletkeztet? Unokámnak lakást szeretnék vásárolni, aki nappali tagozatos egyetemista, milyen adó vonzata és kötelezettsége van, ha a vásárlásra szánt készpénzt először az ő bankszámlájára teszem valóban adómentes-e?

Az APEH válaszol: öröklés, ajándék, válás Cikk

Édesanyám halála után a bátyámmal örököltük a házat, az én részemet átadtam neki, s ez után az illetéket kifizettem, kell még fizetnem és mennyit? Ha a szüleim havonta 150 000 forint alatti összeget átutalnak részemre, ajándékozás címén, nem kell sem adót, sem illetéket fizetnünk? Örököltem másfélmillió forintot, kell-e adóznom utána? Válófélben vagyunk, közös ingatlant értékesítünk, mi ilyenkor a teendő?

Az APEH válaszol: lakásszerzési kedvezmény, öröklés, eladás Cikk

Milyen módon kell teljesíteni az illetékmentes (banki átutalással teljesített) ajándékkal kapcsolatban az APEH felé fennálló bejelentési kötelezettséget? A férjem meghalt, a közös tulajdonú ingatlanunkat szeretném eladni, kell szja-t fizetnem? Gyerekeim ingatlant örököltek, esetükben mi számít az eladáskor a szerzés időpontjának? Olvasói kérdések.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Biztosítás adóvonzata 2

Szipszer Tamás

adószakértő

Egészségügyi szolgáltatási járulék fizetése

dr. Radics Zsuzsanna

tb-szakértő, jogász

Tervezett kata szigorítás

Szipszer Tamás

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 július
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close