195 találat a(z) ajándék cimkére

Ajándék adózása Kérdés

Illeték vagy adózási kérdés Kérdés

Adóazonosító jel Kérdés

Lakásszerzés, házépítés: mikor, mennyi az illeték Cikk

Akár örököljük (öröklési illeték), akár ajándékba kapjuk (ajándékozási illeték), akár megvásároljuk vagy építjük (visszterhes vagyonátruházási illeték) lakásunkat, mindegyik alkalommal felmerül az illeték fizetési kötelezettség kérdése.

Készpénz ajándékozása Kérdés

Ajándék a családon belül - ez is lehet illetékköteles Cikk

Születésnap, névnap, karácsony – tipikus alkalmak az ajándékozásra. Vajon a családon belüli ajándékozások után is kell illetéket fizetni? Belegondol-e az újdonsült menyasszony, hogy álmai gyémántgyűrűje után adott esetben illetékfizetési kötelezettsége is van? Keletkezhet illetékkötelezettség a menyasszonytánc során? Cikkünk ezekre a kérdésekre is választ ad.

Ajándékozási illeték Kérdés

Nyaraló eladása Kérdés

Üzletpolitikai célból adott termék mint ajándék Kérdés

Nyugdíjbavonuláskor adott ajándék adózása 2012-ben Kérdés

Szuperbruttó kivezetése: pofon a költségvetésnek, ajándék a jómódúaknak Cikk

Az Európai Bizottság és a magyar kormány egymás után osztja ki egymásnak matematikából az elégtelent: a másik fél rosszul számol. Valójában senki sem számol, hanem e helyett becsült számokkal dolgozik. Pedig a korábbi évekről rendelkezésekre álló tényszámokból pontos értékeket határozhatunk meg. Csak akkor teljesülhet 2013-ban a 3 százalék alatti hiánycél, ha a 2013-as költségvetésben szereplő számok a helyükön vannak. De nincsenek a helyükön. A bevételi oldal nagyon ingatag. Például a szuperbruttó kivezetésének 100 milliárdos becsült költségvetési kihatása köszönő viszonyban sincs a korábbi évek tényszámaival

Ajándék utáni szja kötelezettség Kérdés

Fizethet-e illetéket vevő és eladó ugyanazért az ügyletért? Kérdés

Ajándékba kapott pénzből venne kertet olvasónk. Elképzelhető, hogy a vevőnek és az eladónak is illetéket kell fizetnie az ügylet után? Olvasónk kérdésére a Csurgay Ügyvédi Iroda válaszol.

Új mentesség az illetékszabályoknál - 2011-es változások Cikk

„Az államnak nincs keresnivalója a családon belüli vagyonmozgás esetén”, - ha az öröklés, vagy ajándékozás útján valósul meg. A fordulat mellett összefoglaltuk, hogy mik 2010 során bevezetett, 2011-re is érvényes illetékváltozások.

Örökösödési illeték: júliustól többet fizet a házastárs Cikk

Egyenes ági, vérrokoni kapcsolatokon belüli vagyonátruházás esetén sem ajándékozási, sem örökösödési illetéket nem kell fizetni. A házastársnak visznt többet kell fizetnie. A kormány tervei szerint 2010. július 1-jével, azaz visszamenőleg szűnik meg az e típusú illeték fizetési kötelezettség.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

TÖBB MINT TÖRVÉNYTÁR!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Szponzori szerződés adózása – kiva

Szipszer Tamás

adószakértő

Életbiztosítás kivás kft.-nél

Szipszer Tamás

adószakértő

Kockázati balesetbiztosítás

Surányi Imréné

okleveles közgazda

2019 november
H K Sze Cs P Sz V
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X