382 találat a(z) adózás cimkére

Működik az adóvisszaélések elleni uniós megfigyelőközpont Cikk

Megkezdte működését az adóvisszaélések elleni uniós küzdelmet támogató Európai Adóügyi Megfigyelőközpont, amelynek célja, hogy az Európai Unió területén és azon kívül egyaránt visszaszorítsa az adócsalást és az adóelkerülést, valamint előmozdítsa a méltányosabb adóztatást – jelentette be ma Brüsszelben Paolo Gentiloni gazdaságpolitikai biztos.

Tőkebevonás, adózás Kérdés

Egyszerűsített végelszámolás: gazdasági épület kivezetésének lehetősége Cikk

Kft. egyszerűsített végelszámolással szeretne megszűnni. Gazdasági tevékenységet már nem végez, bevétele nincs. Eszközeit már értékesítette, csak a gazdasági épület szerepel a vagyonában. Az épületet a tulajdonosok kapnák meg, a tulajdoni hányaduk alapján. Milyen lehetőségük van az átadásra, és annak milyen adóvonzata van? – kérdezte olvasónk. Hunyadné Szűts Veronika igazságügyi adó- és járulékszakértő válaszolt.

Magánszemély ingatlanhasznosítása Kérdés

Hatékonyabb vállalkozási adórendszer bevezetésére tett javaslatot az Európai Bizottság Cikk

Az Európai Bizottság tervet mutatott be ma a jelenleginél hatékonyabb és méltányosabb vállalkozási adórendszer bevezetésére, hosszú távú és rövidtávú jövőképet vázolt fel arra vonatkozóan, hogy támogassa a koronavírus-járványból kilábalást, és megfelelő állami bevételeket biztosítson az elkövetkező években.

Szja-bevallást kell benyújtaniuk a pályázaton nyert magánszálláshely-szolgáltatóknak Cikk

A magánszálláshely-szolgáltatókat támogató Kisfaludy-pályázaton nyertesek közül az egyéni vállalkozók, illetve az adószámos magánszemélyek 2021. május 20-áig kötelesek benyújtani a 2020. évre vonatkozó személyi jövedelemadó-bevallásukat.

Uniós pénzek: itt a lista, mely programokra érkeznek Cikk

A korábbi évekkel szemben több változás is érinti az európai uniós támogatások felhasználását. A források becsatornázásával a 2022-es költségvetés tervezete is számol. Több programban is megnyílik az út a pénzek lehívása előtt, ami a gazdaság újraindítását is támogatja – írja mai számában a Magyar Nemzet.

Adott, kapott kölcsön kamata Kérdés

Villamosenergia-termelés, -értékesítés Kérdés

Termékértékesítés dolgozóknak Kérdés

Soha nem látott extra adóval sújtaná Joe Biden az amerikai szupergazdagokat Cikk

Akár 61 százalékos adókulcsot is a nyakába akasztana az amerikai szupergazdag családoknak Joe Biden. Az amerikai elnök ugyanis megemelné a legnagyobb örökségekre vonatkozó terheket – írja a Telex.hu a CNBC tudósítása alapján.

Fióktelep adózása és számvitele Kérdés

Őstermelők családi gazdasága Kérdés

Szja-kötelezettség a kamatjövedelmek után Cikk

A kamat egyszerűen fogalmazva a kölcsönadott pénz (tőke) ára, a pénztulajdonos kvázi jutalma azért, hogy annak elköltését másnak engedi át. Cikkünk a magánszemélyek kamat címén szerzett bevételeinek adókötelezettségére vonatkozó tudnivalókat foglalja össze.

Követelés értékesítése Kérdés

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Új munkaviszony – belépő iratai

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Munkaidőkeretes bér munkaszüneti napon

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Nyugdíjas munkavállaló tovább foglalkoztatás

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 június
H K Sze Cs P Sz V
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close