503 találat a(z) adózás cimkére

Unión belüli jövedelem adózása, árfolyama Kérdés

Külföldről származó nyugdíj adózása Magyarországon Cikk

Évek óta egyre több honfitársunk dolgozik külföldön, akik egy része bizonyára tervezi, hogy nyugdíjas éveit szeretné Magyarországon tölteni. Valószínűleg ennek köszönhető, hogy egyre többször merül fel a kérdés, miszerint a külföldön megszolgált és kifizetett nyugdíj összegét terheli-e adó Magyarországon.

Az osztalékelőleg sorsa az szja-bevallásban Cikk

Az osztalékelőleg fizetésére nemcsak cégjogilag, hanem személyi jövedelemadózás szempontjából is speciális szabályok vonatkoznak, amelyek eltérőek attól függően, hogy az osztalékelőleg a későbbiekben osztalékká válik-e vagy sem. Utóbbi esetben úgy kell tekinteni, hogy a magánszemély a részére korábban kifizetett osztalékelőleg összegét kvázi kölcsönként, kamatmentesen használhatta.

Mire lő idén a NAV? Itt vannak a 2024. évi ellenőrzési irányelvek Cikk

Kiemelt figyelmet kap idén az adózói adatszolgáltatások adathelyességének biztosítása – olvasható az adóhatóság honlapján közzétett, a 2024-re tervezett ellenőrzésekről szóló tájékoztatóban.

A nap kérdése: hogyan gyűjthet egyéni vállalkozó magánszemélyként pénzt szakmai rendezvényre? Cikk

Egyéni vállalkozó magánszemélyként szakmai rendezvényt szervezne a kollégáinak; gyűjthet erre pénzt úgy, hogy az ne képezze a vállalkozás bevételét? – kérdezte olvasónk. Szipszer Tamás adószakértő válaszolt.

USA-ba fizetendő osztalék Kérdés

Foglalkoztatás-egészségügyi ellátás Kérdés

EU-s kitelepülés Kérdés

Lakóingatlan eladása Kérdés

Egyéni vállalkozás Svájcban. Kérdés

Étkeztetés, adózás Kérdés

Átalányadózós egyéni vállalkozó munkaviszonyt létesít Kérdés

Telefon adózása, ha nincs magáncélú használat Kérdés

Harmadik országból érkező vendégmunkások részére adott juttatások adóvonzata Cikk

Az adózással foglalkozók közül sokan várakozó állásponton voltak a vendégmunkások adózását, járulékfizetését illetően, pedig a harmadik országbeli állampolgárok beutazására és tartózkodására vonatkozó általános szabályokról szóló törvény szinte alig bír hatással az adókötelezettségre. Egy kivétel említhető, az adóügyi illetőség kérdése, amely 2024. január 1-jétől változott. Egyébiránt az adókötelezettséget a továbbiakban is a már korábban is érvényes összefüggések alapján kell megállapítani. Cikkünkben a harmadik országból érkező vendégmunkások részére leggyakrabban adott juttatások utáni szja-kötelezettséget járjuk körbe.

Amerikai-magyar kettős állampolgár adókötelezettsége Cikk

Amerikai-magyar kettős állampolgár hosszú évek óta az USA területén él életvitelszerűen, dolgozik, adózik, rendelkezik befektetéssel. Magyarországon ingatlannal rendelkezik, amelyet bérbe ad. Hogyan befolyásolja a megszerzett jövedelmeket az amerikai-magyar adóegyezmény megszűnése? Olvasói kérdésre Horváthné Szabó Beáta adószakértő válaszolt.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Cserepótló ingatlan, illeték

dr. Magyar Attila

ügyvéd

Magyar-Hajós-Dobos Ügyvédi Iroda

Szálláshely-szolgáltatás

Lepsényi Mária

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 április
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Együttműködő partnereink