516 találat a(z) adókedvezmény cimkére

Műszaki berendezések vagy sem? Kérdés

Tisztelt Szakértő! A társaság fő tevékenysége egyéb szálláshely-szolgáltatás. Apartmanokat vesz bérbe, és rövid távra kiadja azokat. Ezek az apartmanok teljes mértékben, háztartási gépekkel is felszereltek. Kérdés, hogy az apartmanokba vásárolt tévé, klímaberendezés besorolható-e a műszaki eszközök közé, és azzal (az egyéb feltételek megléte esetén) az adóalap csökkenthető-e a taotörvény 7. § zs) pont alapján (kkv-kedvezmény)? Mivel a szállásokat például televízió, illetve klíma nélkül manapság nemigen lehet kiadni. Válaszukat előre is köszönjük.

Adókedvezmény Kérdés

Tisztelt Ügyintéző! Az a kérdésem, hogy igénybe vehetem-e akkor az önkéntes nyugdíjpénztár és nyugdíjbiztosítás adókedvezményét, ha garázsomat egy cégnek bérbe adom, ami után természetesen adózom? Váaszukat tisztelettel várom.

Százezrek kapnak több fizetést Cikk

Sok százezer magyar ember számlájára érkezik magasabb fizetés ezekben a napokban, azon béremelések alapján, amelyek január 1-jén léptek életbe –közölte Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára mai sajtótájékoztatóján.

Betegség miatti adókedvezmény visszamenőlegesen? Cikk

2003-ban diagnosztizált chron betegségnél 2007-ben egy műtét után a beteg nem kapott kezelést, és kontrollvizsgálatra is csak panasz esetén kell mennie. Jogosult-e a krónikus betegség miatti adókedvezményre, visszamenőleg igényelheti-e, és ha igen, melyik évekre? (Az adókedvezmény lehetőségéről csak most értesült.) Továbbá minden évhez kell külön igazolás, vagy elég az, amin az elején megállapították a betegséget? – kérdezte olvasónk. Surányi Imréné okleveles közgazda szakértőnk válaszolt.

Betegség miatti adókedvezmény Kérdés

Tisztelt Szakértő! 2003-ban diagnosztizált chron betegségnél 2007-ben egy műtét után a beteg nem kapott kezelést, és kontrollvizsgálatra is csak panasz esetén kell mennie. Az a kérdésem, hogy a krónikus betegség miatti adókedvezményre ő jogosult-e, és visszamenőleg igényelheti-e, és ha igen, melyik évekre. Továbbá minden évhez kell külön igazolás, vagy elég az, amin az elején megállapították a betegséget? Az adókedvezmény lehetőségéről csak most értesült. Köszönöm!

Változtak a fejlesztési adókedvezmény szabályai Cikk

Néhány ponton változtak 2017-ben, illetve 2018-tól a beruházások támogatására vonatkozó uniós szabályok, amelyek következtében hazai támogatási előírások is módosultak. A változások a fejlesztési adókedvezmény feltételeit, igénylését érintik, egy részüket a hatályba lépésüktől (2017. december 14-e), más részüket 2018. január 1-jétől kell alkalmazni.

Magzati adókedvezmény Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az apa igénybe veheti-e a magzati adókedvezményt, illetve a gyermek születése után a kedvezményt? Az apa magyar állampolgár, az anya 3. országbeli, házasok és itt élnek Magyarországon. Azt gondolom, az anya nem veheti igénybe az adókedvezményt. Segítségüket előre is köszönve: Ildikó

Így változott több, a családokat érintő szabály Cikk

Több jogszabály is változott január 1-jétől, amely közvetlenül érinti a családokat – hívja fel a figyelmet összefoglalójában az Emberi Erőforrások Minisztériuma.

Ezek a családok járnak jobban idén Cikk

Az egy és a három, illetve annál több gyermeket nevelők családi adókedvezménye nem változik idén, a kétgyermekes családok kasszája viszont havonta 5 ezer forinttal gyarapszik, amennyiben a teljes kedvezményt igénybe tudják venni.

Ezt kell tudni a látványcsapatsport, előadó-művészet támogatásáról Cikk

Sok vállalkozás az év végi hajrában dönt arról, támogat-e, és milyen formában filmgyártást, előadó-művészeti szervezetet vagy látványcsapatsportot. Cikkünkben részletesen összefoglaltuk, mit kell tudni a közvetlen támogatásról, illetve a megfizetett adó egy részének felajánlásáról, valamint az azokhoz kapcsolódó kedvezményekről.

Kis- és középvállalkozások társaságiadóalap-kedvezménye Kérdés

A középvállalkozás által vásárolt telek értéke után igénybe vehető-e a kis- és középvállalkozások adóalap-kedvezménye?

Ezért is érdemes megváltozott munkaképességűeket foglalkoztatni Cikk

Korábbi cikkünkben példákkal illusztrálva támasztottuk alá, hogy a rehabilitációs hozzájárulás megfizetése drágább megoldás, mint a megváltozott munkaképességű személyek foglalkoztatása. Most összegyűjtöttük, milyen más előnyt kovácsolhat még a munkáltató a megváltozott munkaképességű személyek foglalkoztatásából.

Adatokat gyűjt a NAV a kormánynak az adókedvezményt igénybe vevőkről Cikk

Tegnap terjesztette be a nemzetgazdasági miniszter, és ma már el is fogadta az Országgyűlés az állam által biztosított egyes kedvezmények és juttatások kedvezményezettjeinek megfelelő tájékoztatása érdekében szükséges törvénymódosításokról, valamint a polgárok személyi adatainak és lakcímének nyilvántartásáról szóló 1992. évi LXVI. törvény módosításáról szóló törvényjavaslatot.

Cafetéria: újfajta kedvezmény jöhet Cikk

Felmérések szerint a munkáltatók többsége szerint kedvező lenne egy új ösztönző elem bevezetése, amely a munkáltatók és a munkavállalók együttműködésén át teszi lehetővé a pénztárakon keresztüli kedvezményes öngondoskodást.

Kisvállalkozások adókedvezménye 2017-ben Kérdés

Tisztelt Szakértő! Milyen előírás vonatkozik 2017-ben a beruházási hitelek után fizetett kamat alapján igénybe vehető adókedvezményre? A 2016.12.31-e előtt kötött szerződések esetében is 100 százalék a kedvezmény, vagy ez csak az új szerződésekre vonatkozik? Továbbra is megmarad a 2013.12.31. utáni 60 százalék, azt megelőzően a 40 százalék? Köszönöm válaszát!

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Katás vállalkozó tárgyieszköz-vásárlás

Szipszer Tamás

adószakértő

Kilépés kata alól

Szipszer Tamás

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 december
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
hirdetÉs