259 találat a(z) adóhatóság cimkére

Horvátokkal üzletel? Így ellenőrizheti adószámukat Cikk

A horvát adóhatóság tájékoztatása szerint előfordulhat, hogy egy horvát közösségi adószám ellenőrzésekor nem maga a cég, hanem a mögötte levő magánszemély jelenik meg, mint érvényes közösségi adószámmal rendelkező - figyelmeztet honlapján a NAV:

Fontos határidő közeleg! Még pár napig kérhetjük, hogy a NAV készítse el szja bevallásunkat Cikk

Ha a magánszemély 2014. január 31-éig nem kérte a munkáltatójától, társaságától, hogy a 2013. évi személyi jövedelemadóját állapítsa meg és számolja el a különbözetet, vagy a munkáltató (társaság) nem vállalta az adójának megállapítását, továbbá a magánszemély adónyilatkozatot sem tehet, az adóhatóság közreműködésével történő egyszerűsített bevallás lehetőségével akkor élhet, ha 2014. február 17-éig postára adja, vagy az ügyfélszolgálatra személyesen beviszi, vagy az ügyfélkapun keresztül az adóhatóság részére megküldi az egyszerűsített adóbevallásra vonatkozó 1353NY nyilatkozatot.

Rájár a rúd az adóhatóságra: neki kell bizonyítania Cikk

Az adólevonási jog alapjául szolgáló ügyletek, számlák vizsgálata során a bizonyítási kötelezettség az adóhatóságot terheli - így határozott egy konkrét ügyben a Kúria.

Bújócska a mérlegben – erre is figyeljen, ha a tagi hiteleket még nem fizette vissza a cége Cikk

Sok cég – és így könyvelőik – életét keseríti meg a könyvelésben évek óta bennragadt tagi hitel, amelynek visszafizetésére a vállalkozás helyzetében nincs esély. A számviteli törvény ad némi esélyt ennek ügyes elrejtésére!

40 év harc után győzte le az adóhivatalt Cikk

Sophia Loren győztesen került ki egy majd negyven éven át húzódó adócsatából, miután az olasz legfelső bíróság szerdán neki adott igazat az olasz adóhatósággal szemben - írja a szeged.hu.

Amikor vétleneken hajtják be az áfát Cikk

Kellő körültekintés hiányában vétlen adózóktól követelheti az adóhatóság az – egyébként adómentes – közösségi termékértékesítés áfáját. Mire kell ügyelnie, hogy ezt elkerülje? Az Európai Bíróság ítéletei alapján összefoglaltuk a legfontosabb tudnivalókat és teendőket.

Többen is legyűrték a NAV-ot Cikk

Egyre több pert nyernek a cégek az adóhatósággal szemben, mára az esetek mintegy harmadában az adózóknak adnak igazat a bíróságok - közölte az EY legfrissebb magyarországi elemzése eredményeit.

A 200 százalékos NAV-bírság oka és következménye Cikk

Egyre gyakrabban automatikusan alkalmazza a szankciós mértékű bírság kiszabását az adóhatóság: ez az 50 százalkos bírság helyett 200 százalékosat jelent – írja az RSM DTM blogja.

Nehezítik a pénzmenekítést Cikk

Nyolc államközi adóügyi információcseréről szóló egyezmény megkötésére készül a kormány, hogy megnehezítse a Magyarországon adóköteles jövedelmek adóparadicsomokba mentését - idézi a figyelő.hu a Magyar Nemzetet.

Az adózók egyharmada él minimálbérből Cikk

A munkaviszonyból származó jövedelemmel rendelkezők 33 százaléka kapott tavaly minimálbért vagy ez alatti összeget - derül ki az adóhatóság legfrissebb statisztikájából, írja az mfor.hu.

Nem lesz az adóhatóság elől elrejthető adat? Cikk

Számos gazdaságpolitikai kérdés mellett a G20 országok arról is megegyeztek szentpétervári ülésükön, hogy már 2015-től általánossá válhat az adóügyi információk automatikus továbbítása a tagországok között. Mivel a G20-ban az EU is nagyon aktívan részt vesz, az automatikus információcsere a magyar adózókat is közvetlenül érinteni fogja. Ez azt jelzi előre, hogy rövid időn belül nem lesz az adóhatóság elől elrejthető adat, információ.

Így kérdezz az adóhatóságtól, ha mersz! Cikk

Az adóhatóságtól kérdezni nem kell félnetek – ez is egy következtetése lehetne annak, ha az előző kezdő vállalkozóknak szóló cikkeinkben foglalt jótanácsainkat megszívlelték. Szükséges azonban előzetes tájékozódás és rengeteg türelem, mert egyelőre nem a legkorszerűbb és legegyszerűbb úton jut hozzá a kérdező a válaszhoz.

Több mint húszmillió forint értékű csempészett cigarettát talált a NAV Cikk

Több mint húszmillió forintot érő adózatlan cigarettát találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei egy román teherautóban elrejtve - közölte a hatóság.

Idézés az adóhatóságtól Kérdés

Meghatalmazottal rendelkező adózó köteles-e a NAV idézésre megjelenni az adóvizsgálat során?

Jogsértőek a NAV határozatai a Kúria ítélete szerint Cikk

Jogsértőek az adóhatóság elmúlt négy évben hozott határozatai, amelyekben tetemes közteherrel sújtott magánszemélyeket, akik a 2005. január elseje és 2011. december 31-e közötti időszakban - főként az interneten keresztül - ingóságokat értékesítettek - vonható le a következtetés a Kúria által nemrégiben meghozott ítéletből, írja a Pénzcentrum.hu.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Sportlövészet oktatás áfa

Bunna Erika

adótanácsadó

Őcsg

Lepsényi Mária

adószakértő

Őstermelő

Lepsényi Mária

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 március
H K Sze Cs P Sz V
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31