284 találat a(z) adóellenőrzés cimkére

Megszavazták az új adócsomagot Cikk

Az Országgyűlés mai ülésén elfogadta a kormány legfrissebb adócsomagját, amely egyebek mellett 8 millió forintról 12 millió forintra emelte az alanyi adómentesség értékhatárát, továbbá 2023 végéig meghosszabbította a kedvezményes, 5 százalékos áfakulcs alkalmazását azon új lakóingatlanok értékesítésekor, amelyek idén november 1-jén végleges építési engedéllyel rendelkeztek.

Figyelmeztet a NAV: ellenőrizze üzleti partnereit! Cikk

Adóellenőrzéskor akár komoly hátrány is érheti azokat, akik nem járnak el kellő körültekintéssel üzletfelük, beszállítóik kiválasztásakor – hívja fel a figyelmet közleményében a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).

Ezeken a településeken számítson adóellenőrzésre! Cikk

Fokozottan ellenőrzi a NAV a virág- és ajándékárusokat október végén, s a távol-keleti áruk kiskereskedelmére irányul kiemelt a figyelem.

Megbízólevél visszavonása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az egyik cégnél az önkormányzat adóellenőrzést tartott, amit nem zárt le jegyzőkönyvvel. Majd kiadtak egy újabb megbízólevelet, amelyben a még le nem zárt időszak is érintett. Az önkormányzat most visszavonja az új megbízólevelet. Visszavonhatja-e az önkormányzat a már kiadott megbízólevelet? Válaszukat köszönöm.

Így válhat készletnyilvántartó programja áldozatává ellenőrzésnél Cikk

Adóellenőrzésnél a NAV számtalan eszközt és becslési módszert alkalmaz, a lényeg, hogy legyen alapja a becsléshez és olyan módszert tudjon használni, mely a valós adóalap valószínűsítésére szolgál.

Itt a lista, hová mennek a héten az adóellenőrök Cikk

Közzétették a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) igazgatóságai az e heti adóellenőrzési terveiket, amelyek szerint őstermelők, piacok, vásárok lesznek a revizorok fő célpontjai.

Elindult a NAV-akció! Szorul a hurok a tevékenységüket eltitkolók körül Cikk

Szeptember 10-én megkezdte az adóhatóság azon adózók utólagos ellenőrzését, akik a hivatalhoz benyújtott bevallásaik alapján nem folytatnak gazdasági tevékenységet, ám a rendelkezésre álló kontrolladatokból ezzel ellentétes következtetés vonható le.

Számla kiállítása teljesítésigazolás hiányában Kérdés

Tisztelt Szakértő! Kérem szíves véleményét az alábbiakra vonatkozóan: X Zrt. és Y Kft. közötti keretszerződés alapján az Y Kft. által nyújtott szolgáltatásról számla csak az X Zrt. által kiállított teljesítésigazolás kézhezvételét követően állítható ki. A szolgáltatás első része ténylegesen 06. hóban történt, a teljesítésigazolás kiállításának kelte és kézhezvétele is 08. hóban történt (dokumentációs hiánypótlás, szabadságolás miatt), ezért Y Kft. csak most tudja a számláját kiállítani, 06. havi teljesítési időponttal. Kérdésem: az önrevíziós pótlékon kívül milyen szankció terheli Y Kft.-t a "késedelmes" számlakibocsátás miatt egy esetleges ellenőrzés kapcsán?

Razzia a belvárosban: bírságoltak az adóellenőrök és a Nébih Cikk

Minden negyedik, a főváros nagy forgalmú szórakoztató negyedében működő vállalkozásnál találtak szabálytalanságot a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) ellenőrei – közölte az adóhatóság júniusi egyhetes ellenőrzéssorozatát követően. Több kereskedő árbevétele több mint háromszorosára növekedett az akció hetében, de egy bár például heti átlagos 1 milliós bevétele ellenére ezen a héten 14 millió forint forgalmat rögzített. Mintegy 50 kocsmánál legalább másfélszeres mértékű bevételnövekedés volt kimutatható

Az adóellenőrök is hangolnak a VOLT-ra Cikk

Nemcsak a zenészek és a fesztiválozó százezrek, hanem az adórevizorok is hangolnak már a soproni VOLT fesztiválra: fokozottan ellenőrzik Sopronban a pékségeket, a vendéglátó egységeket, az élelmiszerüzleteket és a taxisokat. Az ország más területin várható adóellenőrzések tervezett helyszíneit is közzétette friss listájában a NAV.

Adóellenőrzés: itt a lista, hová mennek biztosan a revizorok Cikk

A Nemzeti Adó-és Vámhivatal országos akció keretében fokozott jelenléttel, megerősített kapacitással, több száz revizor és pénzügyőr részvételével összehangoltan ellenőrzi a fővárosban működő kereskedőket. Az ellenőrzések elsősorban az online pénztárgépek adatai alapján kockázatosnak tekinthető vendéglátóegységeket, ajándékboltokat, piacokon és vásáscsarnokokban értékesítőket, valamint a személyszállítási tevékenységet folytatókat érintik.

Új típusú vagyonosodási vizsgálatokkal sokkol a NAV Cikk

Új típusú vagyonosodási vizsgálatokat indított az adóhatóság, szinte minden héten lehet eggyel találkozni, amelyek – egyelőre úgy tűnik – többnyire a bírósági eljárásban is megállják a helyüket. Kik, mikor számíthatnak rá, és mekkora lehet a büntetés?

Lebuktak az őrző-védők, hatszázmilliós a kár Cikk

Őrző-védő cégek vezetői ellen javasolnak vádemelést a NAV pénzügyi nyomozói. A cégláncolat több mint hatszázmillió forint kárt okozott az államnak, nemcsak az adót, hanem a dolgozók után fizetendő járulékot is elcsalták.

Veszélyben a szabálytalanul működő vaterázók és airbnb-zők Cikk

Hátrányosan érinti a bejelentés nélkül gazdasági tevékenységet folytató magánszemélyeket (vaterázókat, airbnb-zőket és online kereskedőket) az Európai Bíróság friss ítélete, amely az uniós szabályozással összhangban lévőnek minősítette az alanyi mentesség választására vonatkozó magyar szabályozást, azaz értékhatárra tekintet nélkül állapíthatja meg a NAV az áfakötelezettséget az üzletszerű tevékenységet folytató magánszemélyeknél – adta hírül az RSM.

Adószankció - mégis kiszabhatja a NAV? Kérdés

Tisztelt Szakértő! A Kfv.I.35.760/2016/6. számú ügyben a Kúria úgy döntött, hogy – figyelemmel az 5/2017.(III.10.) AB határozatra – határidő túllépése esetén az adóhatóság nem szankcionálhatja az adózót. A konkrét ügyben egy elsőfokú határozat meghozatalakor esett késedelembe az adóhatóság. Kérdés: ha az adóhatóság ugyan időben meghozza az elsőfokú határozatát, de az ellenőrzés határidejét jelentősen túllépi (például 90 nap helyett 360 nap alatt fejezi be az ellenőrzést, azaz a megbízólevél kézbesítésétől a jegyzőkönyv elkészítéséig közel egy év telik el), továbbá a jegyzőkönyvet az elkészültét követően 2 hónap múlva postázza, akkor ezek közül valamelyik (akár mindkettő) határidő túllépése esetén sem szankcionálhat a NAV? Kérem, sorolja fel, hogy a Kúria döntése nyomán milyen szankciókat (adóbírság, mulasztási bírság, késedelmi pótlék, késedelmi kamat stb.) nem szabhat ki az adóhatóság, határidő túllépése esetén! Válaszát előre is köszönöm. Tisztelettel: Szekeres Zsolt

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Ingatlan-bérbeadás megszűnése közös megegyezéssel

Szolnoki Béla

adószakértő, könyvvizsgáló

Online pénztárgép és az online számlázás összefüggése

Szolnoki Béla

adószakértő, könyvvizsgáló

Pihenőidő

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 július
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close