302 találat a(z) adóellenőrzés cimkére

Romlott, büdös élelmiszereket találtak egy ételkiszállító konyháján az adóellenőrök Cikk

Romlott, lejárt szavatosságú alapanyagokat és hűtés nélkül tárolt fagyasztást igénylő termékeket találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) ellenőrei egy balotaszállási konyhán.

Hamis mosószert hirdetett a neten, lekapcsolták az adóellenőrök Cikk

Hamis mosószereket, öblítőket foglaltak le próbavásárlás során a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Tolna megyei munkatársai. Iparjogvédelmi jogok megsértése miatt indult eljárás az ügyben.

Elkezdi a NAV a külföldi jövedelmek bevallásának ellenőrzését Cikk

A közelmúltban számos olyan hatósági eljárás indult Magyarországon, amelyek a külföldi jövedelmekről szóló, más államoktól megszerzett adatokon alapulnak. A NAV első körben támogatói eljárást kezdeményez. A szankciók elkerülhetők, feltéve, hogy az adózó együttműködik – figyelmeztetnek a Deloitte szakértői.

Használt cipők értékesítése II. Kérdés

Tisztelt Kneitner Lea! Köszönöm szépen a válaszát. A fenti kérdésre adott válasza kapcsán azt szeretném kérdezni, hogyan lehet megállapítani, hogy az adott ingó dolog megfelel-e a használt ingóságnak? Szubjektív módon, vagy van valamilyen objektív mérce? Egy NAV-vizsgálat során ki fogja eldönteni, hogy az adott termékek használtak-e vagy sem? Köszönettel.

Lecsaptak az adóellenőrök, ugrott az árukészlet nagy része Cikk

Egy Békés megyei ruhabolt árukészletének nagy részét lefoglalták a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai, mert azok eredetét a vállalkozó nem tudta igazolni.

Razziázik a NAV: strandokon és fürdőkben cirkálnak az ellenőrök Cikk

Több megye strandjain és fürdőinél működő vállalkozásokat ellenőriz a következő hetekben a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV), és egyes helyeken a napozáshoz, a fürdéshez szükséges kellékeket kínáló kereskedőknél is kopogtatni fognak az ellenőrök – írja a Magyar Nemzet.

Zöldség-gyümölcs kereskedőket vett célba a NAV Cikk

Az ország több megyéjében is vizsgálatsorozatot rendelt el erre a hétre a helyi zöldség- és gyümölcskereskedőknél a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) – értesült a Magyar Nemzet.

Simliskedés, figyelmetlenség: esetek, amelyeket lefülelt a NAV online számlarendszere Cikk

Több mint 334 ezer regisztrált adózó, 41 millió számlaadatra vonatkozó beküldés, 14 ezer jogkövetési vizsgálat, félezer adóellenőrzés, két és fél milliárd forint nettó adókülönbözet, 363 ezer, a NAV ingyenes Online Számlázójával kiállított számla – ezek a számok jól mutatják a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) szerint a csaknem egy éve működő online számlarendszer sikerét.

Kokain a kesztyűtartóban Cikk

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) ellenőrei 42 gramm kokaingyanús anyagot találtak egy személyautóban Röszkén.

Menő márkák hamisítványai egy üzletben Cikk

A NAV Kelet-budapesti Adó- és Vámigazgatósága ismét távol-keleti üzletekben razziázott. A pénzügyőrök egyetlen üzletben mintegy kétezer hamis márkajelzésű terméket foglaltak le, 200 millió forint értékben.

Az eperárusokat is figyeli a NAV Cikk

Eperárusokat, autómosókat, ajándékkereskedőket vizsgál – egyebek mellett – kiemelten ezen a héten a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).

A NAV célkeresztjében az autókereskedők, alkatrészeladók Cikk

Az előző évekhez hasonlóan idén is kiemelten vizsgálja a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a gépjármű-, illetve gépjárműalkatrész-kereskedőket. Az elmúlt két évben az érintett adózóknál végzett ellenőrzések során másfél milliárd forint be nem fizetett adóra derítettek fényt a revizorok, és hamis alkatrészek, eszközök is előkerültek – számol be a szerdai Magyar Nemzet.

Iparűzési adó ellenőrzése Kérdés

Tisztelt Adózóna! Az alábbi esetben szeretnék segítséget kérni. Az egyik kft.-nél 2012-2015-ig iparűzésiadó-kötelezettség teljesítését ellenőrizték a revizorok. Az ellenőrzés befejezése után kihoztak összesen 32 300 000 forint adókülönbözetet, illetve kiróttak 4 489 000 forint késedelmi pótlékot, a bírságtól eltekintettek. A cég megfellebbezte a döntést, de a másodfokú hatóság 2018.12.27. helyben hagyta az elsőfokú hatóság határozatát. Ez által került fel a tartozás a folyószámlára. A másodfokú határozatba belekerült az a kitétel, hogy "a határozat a közléssel végleges, ellene fellebbezésnek helye nincs". Ugyanakkor benne van az is, hogy " jelen határozat megsemmisítéssel nem érintett rendelkezései ellen a Fővárosi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróságnál közigazgatási pert kezdeményezhet" az adózó, amit 2019.01.07-én meg is tett. Kérdésem, hogy az adókülönbözetet, illetve a késedelmi pótlékot kell-e a 2018. évben könyvelni? Ha igen, a mérlegben középső oszlopban kell-e kimutatni vagy a 2018. évben marad? Gondolom, hogy a késedelmi pótlékkal adóalapot kell növelni. Előre is köszönöm a segítségüket. Tisztelettel: Pánti Etelka

Ráhajt a NAV a szálláshely-szolgáltatókra Cikk

Komolyan elkezdte ellenőrizni a NAV a szálláshely-szolgáltatókat (booking.com, airbnb stb.), illetve az ezeken a portálokon hirdetőket a külföldről származó kontrolladatok alapján.

Adótraffipax: ezeket az adózókat ellenőrzik fokozottan a revizorok Cikk

Kertészetek, zöldség-, gyümölcskereskedők, épületgépészeti, számítástechnikai boltok fokozott ellenőrzését tervezi ezen a héten a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV). Elsősorban a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét, az online pénztárgép használatát, valamint a forgalmazott áruk eredetét vizsgálják a revizorok.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Ingatlanfelújítás áfája

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Szállás számla utólagos kiállítása

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Ügyvezetés jogviszonya

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 július
H K Sze Cs P Sz V
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close