287 találat a(z) adóellenőrzés cimkére

Ügyvédeket ellenőrzött a NAV Cikk

A fővárosban szúrópróbaszerűen vizsgált öt ügyvédnél, illetve ügyvédi irodánál igénybe vett próbaszolgáltatások során az ellenőrzöttek 60 százaléka nem adott nyugtátú - ismertette az adóhatóság friss ellenőrzési tapasztalatait.

Jósnőnél jártak a NAV-revizorok Cikk

Egy jósnőt ellenőriztek a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) dél-alföldi revizorai, a jóslással is foglalkozó asszony nem adott nyugtát a szolgáltatásról, és adószáma sem volt – tájékoztatta a szervezet regionális szóvivője.

Áfaregisztráltak kötelezettségei a NAV útmutatója alapján Cikk

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Elnöke 2012. február 20-án „Magyarországon gazdasági céllal nem letelepedett, de az áfa törvény hatálya alá tartozó adóalanyoknál a kiutalás előtti áfa ellenőrzések elvégzésének elősegítéséről” címmel új útmutatót adott ki. Milyen kötelezettségeik vannak eszerint az áfaregisztráltaknak?

Etika és jog: ki lehet jelen egy iratbetekintésen? Szakértői Kommentár

Egy adóellenőrzés során ügyfélnek és képviselőjének is érdemes tisztában lennie az eljárás jogszabályi hátterével kapcsolatban, mert előfordulhat, hogy olyan dolgot tilt a hatóság, amelyre a törvény alapján nem lenne lehetősége.

Áfa: a károk enyhítésének egyik új lehetősége Szakértői Kommentár

Azt, hogy a törvénymódosítás körül bábáskodók, illetve maguk a törvényalkotók mennyiben akarták, nem tudom, mindenesetre tény, hogy az általános forgalmi adóról szóló törvény egyik idén január 1-jétől hatályos módosítása összességében több milliárd forinttal gyarapíthatja az adózókat, s persze ennek tükörképeként rövidítheti a központi költségvetést. Miről is van szó?

Gabonaértékesítés: fiktív számlákra bukkantak az ellenőrök Cikk

Bűncselekmény gyanúja miatt feljelentést tettek a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) dél-alföldi régiójának revizorai, miután több ellenőrzést is végeztek egy gabona- és étolaj-értékesítéssel foglalkozó betéti társaságnál; lebukott a cég ügyvezetője is - közölte a hatóság.

Magánklinikákra jár a NAV Cikk

Az adóhatóság folytatja a magánklinikák, magánorvosok ellenőrzését, mert a tapasztalatok szerint ebben a szektorban kiemelkedően sok a szabálytalanság - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) szerdán az MTI-vel.

NAV: 52 millió forint mulasztási bírság Cikk

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) 52 millió forintot meghaladó összegű mulasztási bírságot szabott ki és tizenöt üzlet bezárásáról intézkedett téli ellenőrzéssorozata idején. A fővárosban és Pest megyében lefolytatott több mint 1.600 vizsgálat egyharmadában tárt fel valamilyen hibát, hiányosságot - közölte a hivatal pénteken.

Adóellenőrzés egy börtön vegyesboltjában Cikk

Nem adott nyugtát és nem könyvelte le bevételeit egy Bács-Kiskun megyei börtön vegyesboltja; az adóellenőröket a börtönből riasztották, és mint kiderült, milliók folytak be a kasszába, miközben a pénztárgép érintetlen maradt - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Dél-alföldi Regionális Adó Főigazgatóságának sajtószóvivője vasárnap.

Transzferár-nyilvántartás és mulasztási bírság: mire lehet számítani? Cikk

Magyarországon a vállalkozások adminisztratív terhei a GDP százalékában mérve nagyságrendileg az Európai Unió átlagának két és félszeresét teszik ki.

Több és "eredményorientáltabb" adóellenőrzés várható 2012-ben Cikk

Jövőre az eddiginél nagyobb számú és "eredményorientáltabb" adóellenőrzés várható a Deloitte szerint, és az adótanácsadó arra is felhívja a figyelmet, hogy 2012 januárjától a bírságok is jelentősen emelkednek.

Adóellenőrzés: milyen határidőkkel kell számolni 2012-ben? Szakértői Kommentár

Az adózás rendjét érintő törvénymódosítások teljesen újraszabályozták az ellenőrzési határidőkkel kapcsolatos előírásokat. Mi az általános szabály, melyek a kivételek, s mikor lehet meghosszabbítani egy ellenőrzést?

Nőtt a vám- és pénzügyőri ellenőrzések hatékonysága az Észak-Alföldön Cikk

Fele annyi ellenőrzéssel másfélszer több jogsértést tártak fel a vám- és pénzügyőrök az Észak-Alföldön az idén decemberig, mint 2010-ben - mondta Mező Gábor, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Észak-alföldi Regionális Vám- és Pénzügyőri Főigazgatóságának vezetője szerdán sajtótájékoztatón Debrecenben.

Már a Facebook alapján is kiszemelhet minket az adórevizor - új szabályok Cikk

Az adóellenőrzésről szóló sorozatunkban, sokat hivatkoztunk az adózás rendjéről szóló törvényre (a továbbiakban: Art.) és mögöttes szabályára, a közigazgatási hatósági eljárás és szolgáltatás általános szabályairól szóló törvényre (a továbbiakban: Ket.). Az Art. jelentékeny módosítását tartalmazó törvényt 2011. november 29-én kihirdették, a Ket. szabályainak módosítását még tárgyalja a Tisztelt Ház. Ameddig nincs végleges és kihirdetett normaszöveg, érjük be az Art. változásainak ismertetésével. Kezdjük az elején, a képviselettel kapcsolatos szabályokkal.

Adóellenőrzés: amikor a bizonyíték valójában nem bizonyít semmit Szakértői Kommentár

Az adóellenőrzésekről szóló sorozatunkban most a bizonyítással kapcsolatos ismereteket, tudnivalókat gyűjtöttük össze. Mire kell fogyelni, mi az adózó kötelessége, s mi a hatóságé?

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Kiküldetés?

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Áfa levonhatósága

Bunna Erika

adótanácsadó

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 augusztus
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close