• NĂ©vtelen kĂ©rdezĹ‘
Hozzászólások 0

Készletnyilvántartás

Tisztelt Szakértő! Segítséget szeretnék kérni a következő kérdésben. Cégünk egy csomagoló eszközök nagykereskedelmével foglalkozó társaság. Jelenleg két évet átfogó áfaellenőrzés folyik nálunk, melynek keretében betekintést kértek tőlünk a készletnyilvántartásunkról. Tájékoztattuk őket, hogy a leltározási szabályzatok alapján év közbeni készletnyilvántartást nem vezetünk, az év végi leltár alapján történik a záró készletérték könyvekben való felvezetése. Két kérdésem lenne. Az egyik, hogy van-e olyan készletérték, amikor már nincs lehetőség arra, hogy a társaság vezető tisztségviselői határozzák meg, hogy folyamatos készletérték-vezetésre vagyunk kötelezettek, vagy dönthetünk arról, hogy a leltár alapján állítjuk be a beszámolóba a záró készletértéket a mérleg fordulónapján? A másik kérdésem, hogy kötelesek vagyunk-e betekintést engedni egy nem teljeskörű számítógépes készletnyilvántartásba a NAV munkatársai számára? Előre is köszönöm válaszukat!


A folytatáshoz előfizetés szükséges.
Szakértőnk válaszát előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink érhetik el! Emellett többek között feliratkozhatnak mások által feltett kérdésekre, és elolvashatják a cikkek teljes szövegét is.

Előfizetési csomagajánlataink:


 

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
2020 szeptember
H K Sze Cs P Sz V
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close