287 találat a(z) adóellenőrzés cimkére

Tízmillió forintra büntette az ékszerkereskedőket a NAV Cikk

Tízmillió forintra büntetett az adóhivatal egy kis Heves megyei településen élő nőt és élettársát, akik illegálisan üzleteltek ékszerekkel és órákkal - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Észak-magyarországi Regionális Adó Főigazgatósága.

NAV-ellenőrzések: több a visszatérő mulasztás a nyugat-dunántúli régióban Cikk

A korábbi években tapasztaltnál több visszatérő mulasztóra bukkantak az elmúlt időszakban a nyugat-dunántúli régió mindhárom megyéjében az adóellenőrök.

Idegenforgalom: további ellenőrzésekre figyelmeztet a NAV Cikk

További ellenőrzésekre számíthatnak az idegenforgalmi vállalkozások, mert még mindig magas a mulasztások aránya - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken.

Beindult a NAV nyári akciója: kik számíthatnak ellenőrzésre? Cikk

Az országos ellenőrzési sorozat részeként Budapesten és Pest megyében is megkezdődött a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) nyári akciója. Adórevizorok és pénzügyőrök július elejétől augusztus végéig járják a kiemelt idegenforgalmi, turisztikai területeket, strandokat, fesztiválokat, és fokozott figyelmet fordítanak az internetes kereskedők adózási fegyelmére is. A NAV munkatársainak fellépése a nap bármely szakaszában várható - tudatta a hatóság.

NAV-akció: húszmilliós végrehajtási akció indult Cikk

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal az ország legnagyobb vasúti logisztikai központjainak területén kezdte meg ellenőrzési akcióját, tekintettel arra, hogy a logisztikai piac trendjeinek változása miatt folyamatosan növekszik a vasúti konténerforgalom. A NAV az ellenőrzések révén a gazdaságvédelem mellett az egészségvédelemre is figyelmet fordít, elsősorban az élelmiszerszállítmányok vonatkozásában.

Túl alacsony vagy túl magas az ár? - adóhatósági túlkapások Cikk

Annak ellenére, hogy a jogszabályok (például a Számviteli törvény vagy az Áfa törvény) egyértelműen meghatározzák azokat a tárgyi feltételeket, amelyeknek teljesülniük kell ahhoz, hogy egy számla befogadható lehessen a könyvelésbe, illetőleg az áfa levonásba helyezhető lehessen, e törvények egyértelmű előírásaitól elrugaszkodónak látszó kritériumokat követel adóhatóság a vizsgálataiban.

Holnap éjféltől megszűnik a vámellenőrzés a horvát határon Cikk

2013. július 1-jén hétfőn 0.00 órától a Horvát Köztársaság csatlakozik az Európai Unióhoz. A leglényegesebb változást a vámhatár megszűnése jelenti. Az utazók értékhatárra való tekintet nélkül hozhatnak magukkal Horvátországban vásárolt termékeket, anélkül, hogy vámot vagy általános forgalmi adót kellene utánuk fizetniük.

Adóellenőrzések: 400 cég akadt fenn a rostán Cikk

A hazai cégvilág kétes szereplőinek kiszűrésére három hónap alatt több mint 180 ezer társaság ügyét tekintette át az adóhivatal, a rostán nagyjából 400 vállalkozás akadt fenn – írja a Magyar Nemzet csütörtöki számában.

Vagyonosodási vizsgálat: júliustól azonnal kiadják a banki adatokat Cikk

Az adóhatóság revizorai júliustól gyakorlatilag azonnal megkapják a vizsgált személy banki adatait, ami nagyban gyorsítja a vagyonosodási vizsgálatokat, pedig a NAV eddig sem tétlenkedett, tavaly kétszer annyi vizsgálatot vitt végig, mint egy évvel korábban – írja az ado.hu.

NAV-ellenőrzés: a kereskedők negyede nem ad számlát Cikk

Minden negyedik esetben találtak szabálytalanságot az adóellenőrök és a pénzügyőrök tavaszi akciójuk során. A várható bírság összege meghaladja a 320 millió forintot, 53 üzlet működését 12 napra felfüggesztették - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).

Kiutalás előtti áfa-ellenőrzések: kockázatok és mellékhatások Cikk

„Uraim! Azért kérettem önöket ide, mert egy igen kellemetlen hírt kell közölnöm: revizor jön hozzánk” – hangzik el Anton Antonovics Szkvoznyik-Dmuhanovszkij, a polgármester szájából Gogol klasszikusának nyitányában. Szinte bizonyos, hogy nincs olyan már hosszabb-rövidebb ideje működő vállalkozás Magyarországon, amely elkerülheti, hogy egyszer nála is csöngessen a revizor, s egy adóhatósági ellenőrzés – még ha sokan már mondhatni rutinszerűen is kezelik – valamennyi adózó életében kiemeltebb figyelmet érdemel.

Nehezebb lesz bizonyítaniuk a revizoroknak az igazukat Cikk

Nagyban megnehezíti az adóhatóság dolgát az az Európai Bíróság által hozott ítélet, amely az áfavizsgálatoknál szigorúbb bizonyításra kötelezi a revíziót. Több ügy is landolt Luxembourgban, amely azt firtatta: mennyiben felelős egy társaság azért, mert a partnercége csalásban érintett, nem fizetett rendesen adót vagy nem adott bevallást. A korábbi menetrend az volt, hogy az adóhatóság a problémás cégek üzletfeleit is potenciális csalónak titulálta, vagyis az általuk visszaigényelt vagy levont áfát nem fogadta el szabályosnak, nem engedte elszámolni. írja a Napi Gazdaság.

Kutyatenyésztőknél járt a NAV Cikk

Kutyatenyésztőket ellenőriztek az elmúlt hetekben a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) revizorai a Dél-Alföldön, akik szinte minden esetben találtak szabálytalanságokat - tájékoztatott a NAV regionális adó főigazgatóságának sajtóreferense szerdán.

NAV-ellenőrzés: többynire nem adtak nyugtát a debreceni nagybani piacon Cikk

Az ismételt ellenőrzések ellenére a nagybani piacokon a nagykereskedők jellemzően bizonylat nélkül értékesítik termékeiket, sőt az árut beszerző kiskereskedők is ezt a gyakorlatot folytatják - közölte Magyar Norbert, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Észak-alföldi Regionális Adó Főigazgatóság sajtóreferense szerdán közleményben az MTI-vel.

Tavasszal taxisokat és vendéglátóhelyeket ellenőriz a NAV Cikk

Megkezdődött a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) tavaszi ellenőrzéssorozata, a vizsgálatok indításaként 250 vendéglátóhelyet és taxist ellenőriztek a hivatal munkatársai.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Környezetvédelmi termékdíj

Kneitner Lea

okleveles nemzetközi és igazságügyi adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 augusztus
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close