36 találat a(z) Veres cimkére

Veres: egyszerűsítéseket hozott a Mikulás Cikk

Veres János pénzügyminiszter Szikora Jánossal, az APEH elnökével és Zara Lászlóval, az Adótanácsadók Országos Egyesületének elnökével közös sajtótájékoztatón ismertette az adóbevallásokban januártól életbe lépő egyszerűsítéseket.

Veres: átmeneti adóterhelés után csökkenés Cikk

Az adóterhelés átmeneti növekedésének mértéke a konvergenciaprogram első másfél évében GDP-arányosan mintegy 1,7 százalékpontot tesz ki, és ugyanilyen mértékben, 37,3 százalékra csökken 2010-ig – mondta Veres János hétfőn egy televíziós műsorban.

Csökkenteni kell az élőmunka-terheket, de miből? Cikk

A kormány és a szakma között konszenzus van abban, hogy az élőmunka terheket csökkenteni kell. Az adóterhet azonban csak úgy lehet csökkenteni, ha annak forrását megteremtik - mondta Zara László, az Adó- és Könyvvizsgálói Egyesület elnöke a Napi Gazdaság adókonferenciáján. A felszólaló szakértők szerint az ehhez szükséges pénz egy részét az adóellenőrzési szigor növelésével és a hatósági munka hatékonyabbá tételével lehetne megteremteni.

Veres: fejlesztési adókedvezmény a tőzsdére lépőknek Cikk

A hétfőn elfogadott adómódosítások között több is a tőzsde élénkítését célozza meg, ilyen egyebek között a tőzsdére lépő cégek fejlesztési adókedvezménye, illetve a befektetési jegyek tőzsdei tranzakciójának változó adózási szabályai - ismertette Veres János pénzügyminiszter.

Veres: pénzügyminiszterként nem indítottam vagyonosodási vizsgálatot Cikk

Hazugságnak nevezte Veres János pénzügyminiszter a Magyar Hirlap csütörtöki számában megjelent, az általa indított vagyonosodási vizsgálatokra vonatkozó állításokat.

Adóteher-növekedést hoz az újév Cikk

A hétfőn elfogadott adótörvény-módosítások adócsökkentést nem, de még szinten tartást sem ígérnek. A jövő évi változások során az össz adóteher 0,7 százalékkal fog emelkedni. Az adótörvény-módosításokat Vámosi-Nagy Szabolcs, az Ernst & Young adószakértője és Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) elnöke kommentálta.

Kóka: a vállalkozások évente a GDP 5 százalékát költik állami bürokráciára Cikk

A rendszerváltozás óta Magyarországon most először csökkent mérhetően a szürke- és feketegazdaság aránya és keletkezett érezhető többletbevétel a gazdaság tisztulásából - mondta Gyurcsány Ferenc miniszterelnök az Európai Kereskedelem Napja alkalmából tartott díjkiosztó rendezvényen Budapesten. Kóka János a közteherviselés áfogó reformját és szemléletváltást sürgetett a versenyképesség növelése érdekében.

Veres: a kormány ragaszkodik a kisadók összevonásához Cikk

A kormány kitart a kisadók összevonása mellett, amely az adóegyszerűsítés és a jobb áttekinthetőség jegyében fogant adóváltoztatás - mondta Veres János pénzügyminiszter a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetségének keddi rendezvényén.

Veres: átfogóbb adóreformra 2009-től lehet számítani Cikk

A 2008-ban bevezetendő adóváltoztatások a magyarországi adózás egyszerűsítését és egységesítését szolgálják, átfogóbb adóreformra azonban csak 2009-től lehet számítani – mondta Veres János pénzügyminiszter a Friedrich Ebert Alapítvány konferenciáján.

Gyurcsány: "az állammal nem lehet kibabrálni" Cikk

Már 13 ezer felett van a vagyonosodási vizsgálatok száma, jövőre megszaporodnak a minimum adóalap-vizsgálatok, és a kormány szándéka, hogy a jövőben becsléssel állapíthassa meg az adóhatóság a be nem jelentett alkalmazott utáni közterhet. Az APEH országos konferenciáján jelen volt Gyurcsány Ferenc és Veres János is. A miniszterelnök a szürke- és feketegazdaság kifehérítéséről beszélt, és az adóhatóság munkatársainak felelősségéről. Az APEH létszáma 1700 fővel nő jövő év közepéig.

Jelentős zavarokat okozna a tb-rendszert egyszerűsítő javaslat Cikk

Szakmai vita van a jövő évi adótörvények változtatásának adminisztrációt csökkentő egyik javaslatáról, a tb-járulékok egy számlára történő befizetéséről - ismerte el Veres János pénzügyminiszter az MTI kérdésére csütörtökön.

Veres: cél az egyszerűsítés és az átláthatóság Cikk

A 2008-tól bevezetendő adóváltozások az adózás egyszerűsítését és egységesítését szolgálja, szélesebb adóreformot csak 2009-től tervez a kormány - mondta a szerdai kormányülés után Veres János pénzügyminiszter.

Az MSZP-elnökség az adórendszer átalakítását szorgalmazza Cikk

Az MSZP elnöksége szerint még idén el kell készülnie az adórendszer korszerűsítésére vonatkozó törvényjavaslatoknak - mondta Nyakó István, az MSZP szóvivője a párt elnökségi ülése után.

Veres: nem várható az áfa csökkentése Cikk

Új áfatörvény kerül az Országgyűlés elé, azonban nem várható áfacsökkentés, mint ahogy más adónemeké sem - mondta Veres János pénzügyminiszter.

Új APEH-ügyfélközpont 700 millióért Cikk

Bács-Kiskun megye déli részét felölelő, három korábbi kirendeltség tevékenységét összpontosító új ügyfélközpontot avatott Veres János pénzügyminiszter és Szikora János, az APEH elnöke Baján.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

hirdetés
NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Őstermelő, termőföld eladása

Szarvas Imréné

könyvvizsgáló, adószakértő, könyvelő

Őstermelő eszköztámogatása

Szarvas Imréné

könyvvizsgáló, adószakértő, könyvelő

Kivás cég osztalékfizetése ingatlanban

Szipszer Tamás

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 október
H K Sze Cs P Sz V
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close