88 találat a(z) Unió cimkére

8 milliárd forintos uniós pályázati forrás a szociális partnereknek Cikk

Közel 8 milliárd forint uniós forrás támogatja a szociális partnerek kapacitásfejlesztését a GINOP Plusz 3.2.3-24 projekt pályázati felhívásának köszönhetően, melynek célja, hogy elősegítse a hatékonyabb érdekképviseleti tevékenység ellátását – olvasható a Nemzetgazdasági Minisztérium honlapján.

Nyugdíj megállapítása több uniós tagországban szolgálati időt szerzett munkavállaló esetében Cikk

Olvasónk abban a kérdésben kérte szakértőnk véleményét, hogy több éves külföldi és magyarországi munkavállalás esetén hogyan történik a nyugdíj megállapítása. A kérdésre Winkler Róbert nyugdíjszakértő válaszolt.

Az áfabevételek már januárban elmaradtak, az államadósság finanszírozásának feketelevese még csak most jön Cikk

Az áfabevételek már januárban elmaradtak nemhogy a céltól, de még a pocsék tavalyi évtől is. A bérekhez kapcsolódó költségvetési bevételek megugrottak – ám csak a tavaly év végére előre hozott fizetésemelések miatt. Az uniós programok jelentősen javították az egyenleget – ám csak mert eddig alig írtak ki pályázatokat. Az államadósság finanszírozásának feketelevese pedig még csak most jön – írja a hvg.hu.

Az uniós kkv-k többsége számára súlyos probléma a szakképzettséghiány Cikk

A szakképzettség hiánya az egyik legsúlyosabb probléma az EU kis- és középvállalkozásai (kkv-k) számára, a készséghiány okozta kihívás az évek során egyre nagyobb méreteket öltött, és ma már az EU valamennyi tagállamát és a gazdaság valamennyi ágazatát érinti – derült ki az Európai Bizottság által kedden közzétett Eurobarométer-felmérésből, közölte az MTI.

Magyarország az unió szegényháza, hiába volt a tavalyi választások előtti pénzszórás Cikk

A magyar lakosság uniós összehasonlításban nagyon keveset költ fogyasztásra, ami az életszínvonalról is sokat elmond. A 2022-es magyar gazdasági növekedés nem volt kiemelkedő, de folytatódott a felzárkózás az uniós átlaghoz. Az Eurostat adataiból rajzoltunk képet a magyarokról – írja a hvg.hu.

Uniós előleg Kérdés

Nyolc új agrárminiszteri rendelet jelent meg Cikk

Egyebek között az uniós támogatásokhoz kapcsolódóan nyolc új agrárminiszteri rendelet jelent meg a Magyar Közlöny 2023/58. számában április 19-én este.

Újra lehet pályázni ingyenes uniós vasúti bérletekre Cikk

Szerdától újabb 35 ezer ingyenes vasúti bérletre pályázhatnak a 18 éves európai fiatalok a következő DiscoverEU nevű pályázat keretében – tájékoztatott az Európai Bizottság szerdán.

A lengyel szejm megszavazta az uniós helyreállítási tervhez szükséges jogszabály-változtatásokat Cikk

A lengyel szejm véglegesen is megszavazta az uniós helyreállítási terv feltételéül szabott jogszabály-változtatásokat, elutasítva az ellenzéki többségű szenátus által az ezekhez benyújtott módosításokat. A jogszabálytervezet most az államfő elé kerül.

Jön az uniós karbonvám Cikk

Várhatóan már a jövő év elején bevezeti a fenntarthatóság és a versenyképesség javítását célzó karbonvámot az Európai Unió – hívja fel a figyelmet az EY. Az illeték az uniós piacon kívülről importált, szén-dioxid tartalommal rendelkező termékeket terhelné. Az átállás során a beszerzési költségek és az adminisztrációs terhek növekedésére is fel kell készülniük az érintett vállalkozásoknak.

Uniós irányelvek átültetéséről tárgyalt a Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fóruma Cikk

Az átlátható és kiszámítható munkafeltételekről, a munka és magánélet egyensúlyáról szóló közösségi rendelkezések hazai jogba való átültetéséről egyeztetett a Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fórumának (VKF) Monitoring bizottsága 2022. október 27-én, Budapesten. Az ülésen a kormány képviselői tájékoztatták a szociális partnereket a jogharmonizáció menetéről, a változások részleteiről, meghallgatták a munkaadók és munkavállalók javaslatait – tette közzé a Technológiai és Ipari Minisztérium a kormany.hu-n.

Uniós rendelet készül a mesterséges intelligencia alkalmazásának szabályairól Cikk

Uniós rendelet készül a mesterséges intelligencia alkalmazásának szabályairól – tájékoztatta a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) szerdán az MTI-t.

Uniós szabályokba ütközik egy magyar adatkezelési előírás Cikk

Az uniós szabályok nem teszik lehetővé, hogy a nemzetközi védelem iránti kérelmek megvizsgálásáért felelős nemzeti hatóság az érintettek nemzetbiztonságra jelentett veszélyességére hivatkozva indoklás nélkül, csupán utólagosan és engedély alapján adjon betekintést a vonatkozó iratanyagba – közölte egy magyar vonatkozású ügyben hozott döntését az Európai Unió luxembourgi központú bírósága csütörtökön.

Öregségi nyugdíj, ha valaki több EU-s országban is dolgozott Cikk

Az Európai Unióhoz történő csatlakozásunkat követően egyre többen vállalnak munkát külföldön, amivel összefüggésben felmerül a kérdés, hogy a külföldi munkavállalásuk után hogyan, mely országtól fognak nyugdíjban részesülni, mely szerv fogja megállapítani részükre a nyugdíjat.

NAV: felhívás az orosz-ukrán konfliktus miatt elrendelt uniós szankciókról Cikk

Az orosz-ukrán konfliktus miatt az Európai Unió Tanácsa 2022. február 24-ei hatállyal szankciókat fogadott el Ukrajna Luhanszk és Donyeck régióiból az Európai Unió (a továbbiakban: EU) területére importált vagy az EU területéről az említett régiókba exportált áruk esetében. Ezen kívül 2022. február 26-ai hatállyal újabb export szankciókat fogadtak el Oroszországgal szemben, ezzel kiterjesztve a már 2014-ben elfogadott intézkedéseket, emlékeztet honlapján a NAV.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Ügyvezetés – Megbízási jogviszony

dr. Radics Zsuzsanna

tb-szakértő, jogász

Részesedés csökkenése

Pölöskei Pálné

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 május
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Együttműködő partnereink