73 találat a(z) Unió cimkére

Rendkívüli ülésen tárgyal a parlament az uniós hitelfelvételről Cikk

A kormánypártok kezdeményezésére kétnapos rendkívüli ülést tart hétfőn-kedden az Országgyűlés. A törvényhozás kedden feltételeket szabva járulhat hozzá ahhoz, hogy az Európai Unió hitelt vegyen fel a koronavírus-járvány okozta gazdasági károk enyhítésére.

Az uniós támogatásokról szavazott az EP Cikk

Az Európai Parlament (EP) elutasította, hogy az uniós regionális támogatás felfüggeszthető legyen abban az esetben, ha a nemzeti gazdasági mutatók nem megfelelőek.

Brexit: megszűnhetnek az uniós országokból érkezők kiváltságai? Cikk

Az uniós tagság megszűnése (Brexit) után már nem lenne különösebb ok arra, hogy a brit kormány eltérő letelepedési és foglalkoztatási szabályokat alkalmazzon az Európai Unióból és az unión kívülről érkező munkavállalók esetében – áll a brit belügyminisztérium mellett működő, de hivatalosan független testületként tevékenykedő bevándorlási tanácsadó szervezet (Migration Advisory Committee – MAC) ma ismertetett jelentésében.

Irtsa a parlagfüvet és más gyomokat, ha agrártámogatást akar kapni! Cikk

A parlagfűvel szennyezett területet kizárják az agrártámogatásból, ha a támogatási szerv tudomására jut a nem megengedett mértékű fertőzöttség, például a helyszíni ellenőrzések során – közölte Nagy István agrárminiszter a parlament honlapján.

Aszálykár: támogatást nyújt a gazdáknak az Európai Bizottság Cikk

A tartós aszályhelyzet számos EU-országban érinti a szántóföldi növények és az állati takarmány termelését. Ezért az Európai Bizottság lazít a szigorú szabályokon, illetve lehetővé teszi a támogatások korábbi kifizetését is – írja az agroinform.hu.

Német-francia javaslatcsomag az euróövezet továbbfejlesztéséről Cikk

Célegyenesbe érkezett az euróövezet továbbfejlesztéséről szóló német-francia javaslatcsomag előkészítése, a legtöbb ügyről már megállapodtak, az utolsó nyitott kérdéseket Angela Merkel német kancellár és Emmanuel Macron francia elnök jövő heti találkozóján döntik el – jelentették vasárnap német hírportálok.

Ön tudta, hogy eltörölték ezt a díjat? Cikk

A külföldet megjárt magyar mobilhasználók 99 százaléka, az összes magyar mobilhasználó 71 százaléka tud az uniós roamingdíjak tavaly júniusi eltörléséről – derül ki a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) legfrissebb felméréséből, amelyről az MTI-t pénteken tájékoztatták.

Nyilvános az Európai Unió Bizottságának az uniós áfarendszer átalakításával kapcsolatos javaslata Cikk

Az Európai Unió Bizottsága a hatályos uniós áfarendszer átfogó reformjára készül, amelynek a célja az lenne, hogy megszüntesse a 25 éve tartó átmeneti szabályozást. Nyugodtan kijelenthető, hogy a reform új szakaszba lépett azáltal, hogy az Európai Unió Bizottsága 2018. május 25-én nyilvánosságra hozta szövegszerű javaslatát az uniós áfarendszer átalakításáról – írja hírlevelében az OrienTax.

Így teljesít a magyar gazdaság – ezzel indokolja Varga Mihály Cikk

Az első negyedévben a bruttó hazai termék (GDP) 4,4 százalékkal, szezonálisan és naptárhatással kiigazítva 4,7 százalékkal nőtt az előző év azonos időszakához képest – közölte első becslése alapján a Központi Statisztikai Hivatal (KSH). Az előző negyedévhez mérten 1,2 százalékos volt a gazdasági növekedés.

Uniós pénz közép-kelet-európai kkv-knak Cikk

Megállapodást írt alá az Európai Befektetési Alap (EIF) és az UniCredit bankcsoport az InnovFin elnevezésű, kkv-k támogatására létrehozott uniós garanciakeret bővítéséről, amely félmilliárd euró értékű finanszírozási hozzáférést biztosít innovatív kis- és közepes vállalkozásoknak, valamint kisméretű, közepes tőkeerejű vállalkozásoknak nyolc közép-kelet-európai országban, köztük Magyarországon – közölte az Európai Bizottság.

EU-s reformjavaslatok: ez lesz a német-francia közös csomagban Cikk

Júniusban elkészülnek Németország és Franciaország közös javaslatai az Európai Unió reformjáról – jelentette be ma Berlinben sajtótájékoztatón Angela Merkel német kancellár.

Áfás cég uniós adószám nélkül vásárol az unióban Kérdés

Egy áfás cég Szlovéniából szerzett be egy gépkocsi vizsgasort, de nem volt akkor uniós adószáma. A szlovén cég 4100 eFt + 820 eFt = 4 920 eFt-ért számlázta ki, Kérdésem, hogy nekem ezt az áfabevallásba be kell tennem? Hogyan tudom én ezt könyvelni? Tanácstalan vagyok, mert ráadásul a 10 e eurót is meghaladja- ebben kérem a segítségüket,

Ingyenes InterRail-utazás fiataloknak az EU-ban Cikk

Az Európai Bizottság az ingyenes InterRail-program idei, 12 millió euró értékű költségvetési támogatásáról döntött, amelynek keretében 20-30 ezer fiatal utazhat majd ingyen az unióban – közölte az uniós bizottság.

Uniós jogot sért a holland társaságiadó-szabályozás Cikk

Uniós jogot sért, ezért Hollandiának meg kell szüntetnie a nagyvállalatokat adókedvezménnyel segítő, sok vitát kiváltó társaságiadó-szabályozását – jelentette ki az Európai Unió Bírósága csütörtökön.

Kiszivárgott: ennyit veszíthetnek a britek a Brexittel Cikk

Egy, a brit kormány számára készített, kiszivárgott bizalmas előrejelzés szerint az Egyesült Királyság gazdasága előnytelenebb helyzetbe fog kerülni az ország Európai Unióból való kilépése (Brexit) után, bármilyen kereskedelmi megállapodást sikerüljön is kötnie az unióval.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Egyszemélyes kft. végelszámolása

Pölöskei Pálné

adószakértő

Cégautó magánhasználat

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Munkaviszony létesítése hajléktalan személlyel

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 október
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
hirdetÉs