18 találat a(z) PayPal cimkére

Kriptovaluták és egyéb modern jövedelmek adózása Cikk

Az internet terjedésével több olyan online (tőzsdei) platform létezik, amely kis befektetés mellett nagy nyereséggel kecsegtet. De vajon ismerjük-e azok adózási konzekvenciáit és azt, hogy magánszemélyek esetében van-e bevallandó jövedelem, amelyre személyi jövedelemadót vagy más közterhet kell fizetni? Cikkünk erre a kérdésre keresi a választ néhány tipikus kérdéskört érintve.

PayPal rendszeren keresztül beérkező bevétel kiszámlázása Kérdés

Kata szigorítás Kérdés

PayPal, Revolut, TransferWise: kockázatokat lát az MNB Cikk

A határon átnyúló elektronikus számla- és kártyaszolgáltatások kockázataira figyelmeztet közleményében a Magyar Nemzeti Bank.

Virtuális bankok Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egyre szaporodnak ügyfeleinknél a virtuális külföldi bankok, pénzintézetek alkalmazása. Például Barion bank, Transferwise, PayPal. Kéredésem, hogy ezeket a bankokat hogyan kell kezelni a könyvelésben, be kell-e jelentenünk a bankszámlaszámot a NAV-nak. Mária

PayPal számla kezelése a számvitelben Kérdés

Tisztelt Szakértő! Fő kérdésem, hogy a PayPal számla bankszámlának minősül-e, forgalmát könyvelni kell-e a vállalkozónál? A vevőtől beérkezik a bevétel a PayPal számlára, amely még nem előleg, csak egy biztosíték, hogy megrendelte a terméket vagy a szolgáltatást. Ha teljesül a megrendelés, akkor tudja a vállalkozó lehívni a bevételt a saját bankszámlájára. Mi a teendő? Mikor kell a számlát kiállítani? Kell-e előlegszámlát kiállítani a PayPal-ra beérkezett bevételről, vagy csak akkor számlázunk, ha már a saját számlánkra beérkezett a pénz? Ha nem teljesül a szolgáltatás, akkor a megrendelőnek joga van visszahívni a PayPal-ra beérkezett pénzt, tehát a vállalkozó nem rendelkezik a PayPal-on lévő pénzzel teljeskörűen, csak ha igazolja a teljesítést. Mária

Külföldi bankszámla bejelentése Kérdés

Érdeklődnék, hogy mi számít külföldi bankszámlának? Pl. konkrétan a Paypal-t is be kell-e most jelenteni?

Paypal számlázórendszerének használata exportnál Kérdés

Kedves Szakértő, Egyéni vállalkozó szeretné termékeit exportálni EU-n belülre és kívülre egyaránt. A vevők részéről jelentős igény jelentkezik a paypal rendszeren keresztüli fizetésre. A jelenlegi számlázóprogramja nem alkalmas devizaszámlák kiállítására. (A devizamodul megvásárolható, de jelentős költségterhet jelentene.) A paypal rendszeren keresztül is van lehetőség számlakiállításra, ami ráadásul nem jelentene többletköltséget. Hallottuk, hogy van valamilyen rendelkezés a számlázóprogramok regisztrációs kötelezettségére vonatkozóan (talán a NAV-nál). Honnan lehet megtudni, hogy a paypal által működtetett számlázási rendszer regisztrálva van-e már, jogszerűen használható-e a számlázásra, a NAV el fogja-e fogadni az ezen a rendszeren keresztül kiállított exportszámlákat? Próbáltam a NAV oldalán az egyedi közzétételi listákban megnézni a regisztrált számlakibocsátókat, de az oldalon nincs tartalom. A kérdést közvetlenül is fel lehetne tenni nekik, de a válaszadásra 2x30 napos határidőről hallottunk, erre sajnos a vállalkozásnak nincs ideje, mert elveszíthetjük a vevőinket. Várom szíves válaszát a témával kapcsolatban, s tájékoztatását előre is köszönöm.

Közület vásárlása PayPal rendszeren keresztül Kérdés

Egy kft. PayPal rendszeren keresztül vásárol terméket (anyagot), a számlát USD-ben kapja. Lehet-e ennek a vásárlásnak import áfa, vagy más közterhe?

Magánbankkártyás fizetés céges vásárláskor Kérdés

Tisztelt Szakértő! Céges vásárlásnál magánbankkártyával fizetnek. Kérdésem a következő: ezek a számlák költségként elszámolhatók-e, mivel a cégnek nincs bankkártyája, valamint bankszámlán a kiegyenlítés nem jelenik meg. A NAV egy ellenőrzésnél nem tekinti jogsértőnek, hogy valaki a saját pénzéből fizeti a céges vásárlást? Ugyanez lenne a kérdésem egy PayPal fizetésnél. A cég nevére szól a számla és a fizetést magánszemély teljesíti. Ezt hogyan lehetne jogszerűen könyvelni? Válaszát előre is köszönöm!

PayPal Kérdés

Tisztelt Szakértő! Kft. villanyszerelési üzlete Paypal fizetést is szeretne bevezetni, tervezik a webáruház létrehozását is. Kérdésem: milyen bejelentési kötelezettség terheli a céget? Az itt megjelent kérdések között olvastam az elszámolásról, de a bejelentést nem találtam. Be kell-e egyáltalán a NAV felé jelenteni, vagy mi a teendő? Válaszát megköszönve, tsztelettel: Nagyné Farkas Ida

Itt a könyvelők legújabb réme: webáruházak és a PayPal Cikk

Nem kis fejtörést okoz a könyvelőknek a webáruházak elszámolása, különösen akkor, ha többszöri devizaátváltások is nehezítik a beérkező bevételek számszerűsítését, a PayPal-on keresztüli fizetés elterjedése pedig újabb kihívások elé állítja őket. Cikkünkben támpontot nyújtunk a helyes elszámoláshoz, és részletesen bemutatjuk a webáruházakra vonatkozó számlázási szabályoka is.

Katás egyéni vállalkozó elektronikus számlázása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Katás egyéni vállalkozó (alanyi áfamentes) USA-beli céggel kötött online szerződést számítástechnikai szolgáltatás nyújtására. Az ellenérték dollárban van meghatározva. A számlák küldése a megrendelő által preferált Freshbookson (https://www.freshbooks.com/) keresztül elektronikusan történik. A számlákon feltüntetésre kerül: 'Kisadózó', in accordance with Act CXLVII of 2012 on the Fixed-rate Tax of Small Taxpayer Enterprises and Small Company Tax. A számlák kiegyenlítése az egyéni vállalkozó PayPal számlájára történik USA dollárban, ugyancsak a megrendelő igénye szerint. Az átutalási költség az egyéni vállalkozót terheli, tehát azzal csökkentett összeg kerül jóváírásra a PayPal számlán. A PayPal számla terhére időnként vásárol is az egyéni vállalkozó. A forintban vezetett normál bankszámlájára a bankköltséggel és vásárlással csökkentett összeget utalja át (ekkor egy átváltás is történik USA dollárról forintra). Kérdéseink: – A számlázás fent leírt módja megfelelő-e? – Fenti esetben hogyan kell meghatározni a bevétel összegét? Válaszukat előre is köszönjük!

PayPal Kérdés

Tisztelt Szakértő! Szeretném a segítségét kérni PayPal elszámolással kapcsolatban. Az ügyfelem PayPal-on keresztül fizet tárhelyszolgáltatást, illetve Ms Office bérleti díjat. Mivel nem belföldi a partner, ezért nem kapok számlát. Összesen egy visszaigazoló lapot kapok a vásárlásról. A visszaigazolón nem látom sem a vállalkozás, sem a partner nevét, adószámát (hogy közösségen belüli vagy sem). A visszaigazolásokat angolul kapom. Hogyan számolhatom el ezeket a költségeket? Válaszát előre is köszönöm.

Megúszható az adó? Cikk

Az egyre terjedő PayPal fizetési mód látszólag alkalmas a mindennapos bankhasználat kikerülésére és a jövedelmek elrejtésére az adóhatóság elől. Közelről szemügyre véve a kép árnyaltabb, például gazdasági tevékenység álcázására a fizetési mód csak korlátozottan képes - írja az ügyvédvilág.hu.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

EU árubeszerzés, áfa

Bunna Erika

adótanácsadó

Páholybérlet áfája

Bunna Erika

adótanácsadó

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 április
H K Sze Cs P Sz V
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close