21 találat a(z) PayPal cimkére

Paypal rendszeren keresztül szerzett jövedelem adózása Kérdés

Dropshipping ügyletek: elég a PayPal nyugtája a költségelszámoláshoz? Cikk

Elég lehet egy PayPal-nyugta a költségek elszámolásához – kérdezte olvasónk, dr. Juhász Péter a HÍD Adószakértő és Pénzügyi Tanácsadó Zrt. jogász-adószakértője válaszolt.

Elég lehet egy PayPal nyugta a költségelszámoláshoz? Kérdés

Kriptovaluták és egyéb modern jövedelmek adózása Cikk

Az internet terjedésével több olyan online (tőzsdei) platform létezik, amely kis befektetés mellett nagy nyereséggel kecsegtet. De vajon ismerjük-e azok adózási konzekvenciáit és azt, hogy magánszemélyek esetében van-e bevallandó jövedelem, amelyre személyi jövedelemadót vagy más közterhet kell fizetni? Cikkünk erre a kérdésre keresi a választ néhány tipikus kérdéskört érintve.

PayPal rendszeren keresztül beérkező bevétel kiszámlázása Kérdés

Kata szigorítás Kérdés

PayPal, Revolut, TransferWise: kockázatokat lát az MNB Cikk

A határon átnyúló elektronikus számla- és kártyaszolgáltatások kockázataira figyelmeztet közleményében a Magyar Nemzeti Bank.

Virtuális bankok Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egyre szaporodnak ügyfeleinknél a virtuális külföldi bankok, pénzintézetek alkalmazása. Például Barion bank, Transferwise, PayPal. Kéredésem, hogy ezeket a bankokat hogyan kell kezelni a könyvelésben, be kell-e jelentenünk a bankszámlaszámot a NAV-nak. Mária

PayPal számla kezelése a számvitelben Kérdés

Tisztelt Szakértő! Fő kérdésem, hogy a PayPal számla bankszámlának minősül-e, forgalmát könyvelni kell-e a vállalkozónál? A vevőtől beérkezik a bevétel a PayPal számlára, amely még nem előleg, csak egy biztosíték, hogy megrendelte a terméket vagy a szolgáltatást. Ha teljesül a megrendelés, akkor tudja a vállalkozó lehívni a bevételt a saját bankszámlájára. Mi a teendő? Mikor kell a számlát kiállítani? Kell-e előlegszámlát kiállítani a PayPal-ra beérkezett bevételről, vagy csak akkor számlázunk, ha már a saját számlánkra beérkezett a pénz? Ha nem teljesül a szolgáltatás, akkor a megrendelőnek joga van visszahívni a PayPal-ra beérkezett pénzt, tehát a vállalkozó nem rendelkezik a PayPal-on lévő pénzzel teljeskörűen, csak ha igazolja a teljesítést. Mária

Külföldi bankszámla bejelentése Kérdés

Érdeklődnék, hogy mi számít külföldi bankszámlának? Pl. konkrétan a Paypal-t is be kell-e most jelenteni?

Paypal számlázórendszerének használata exportnál Kérdés

Kedves Szakértő, Egyéni vállalkozó szeretné termékeit exportálni EU-n belülre és kívülre egyaránt. A vevők részéről jelentős igény jelentkezik a paypal rendszeren keresztüli fizetésre. A jelenlegi számlázóprogramja nem alkalmas devizaszámlák kiállítására. (A devizamodul megvásárolható, de jelentős költségterhet jelentene.) A paypal rendszeren keresztül is van lehetőség számlakiállításra, ami ráadásul nem jelentene többletköltséget. Hallottuk, hogy van valamilyen rendelkezés a számlázóprogramok regisztrációs kötelezettségére vonatkozóan (talán a NAV-nál). Honnan lehet megtudni, hogy a paypal által működtetett számlázási rendszer regisztrálva van-e már, jogszerűen használható-e a számlázásra, a NAV el fogja-e fogadni az ezen a rendszeren keresztül kiállított exportszámlákat? Próbáltam a NAV oldalán az egyedi közzétételi listákban megnézni a regisztrált számlakibocsátókat, de az oldalon nincs tartalom. A kérdést közvetlenül is fel lehetne tenni nekik, de a válaszadásra 2x30 napos határidőről hallottunk, erre sajnos a vállalkozásnak nincs ideje, mert elveszíthetjük a vevőinket. Várom szíves válaszát a témával kapcsolatban, s tájékoztatását előre is köszönöm.

Közület vásárlása PayPal rendszeren keresztül Kérdés

Egy kft. PayPal rendszeren keresztül vásárol terméket (anyagot), a számlát USD-ben kapja. Lehet-e ennek a vásárlásnak import áfa, vagy más közterhe?

Magánbankkártyás fizetés céges vásárláskor Kérdés

Tisztelt Szakértő! Céges vásárlásnál magánbankkártyával fizetnek. Kérdésem a következő: ezek a számlák költségként elszámolhatók-e, mivel a cégnek nincs bankkártyája, valamint bankszámlán a kiegyenlítés nem jelenik meg. A NAV egy ellenőrzésnél nem tekinti jogsértőnek, hogy valaki a saját pénzéből fizeti a céges vásárlást? Ugyanez lenne a kérdésem egy PayPal fizetésnél. A cég nevére szól a számla és a fizetést magánszemély teljesíti. Ezt hogyan lehetne jogszerűen könyvelni? Válaszát előre is köszönöm!

PayPal Kérdés

Tisztelt Szakértő! Kft. villanyszerelési üzlete Paypal fizetést is szeretne bevezetni, tervezik a webáruház létrehozását is. Kérdésem: milyen bejelentési kötelezettség terheli a céget? Az itt megjelent kérdések között olvastam az elszámolásról, de a bejelentést nem találtam. Be kell-e egyáltalán a NAV felé jelenteni, vagy mi a teendő? Válaszát megköszönve, tsztelettel: Nagyné Farkas Ida

Itt a könyvelők legújabb réme: webáruházak és a PayPal Cikk

Nem kis fejtörést okoz a könyvelőknek a webáruházak elszámolása, különösen akkor, ha többszöri devizaátváltások is nehezítik a beérkező bevételek számszerűsítését, a PayPal-on keresztüli fizetés elterjedése pedig újabb kihívások elé állítja őket. Cikkünkben támpontot nyújtunk a helyes elszámoláshoz, és részletesen bemutatjuk a webáruházakra vonatkozó számlázási szabályoka is.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST / VIDEÓ

Kérdések és válaszok

Befejezetlen beruházás

Pölöskei Pálné

adószakértő

Energia-nyilatkozat – lakossági fogyasztó

Pölöskei Pálné

adószakértő

Egyéni cég kft.-vé átalakulás és a tao

Pölöskei Pálné

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 június
H K Sze Cs P Sz V
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
hirdetÉs