9 találat a(z) MRP cimkére

MRP: változás a javadalmazási politika feltételeiben Cikk

Az Országgyűléshez benyújtott őszi adócsomag (T/2931) az MRP törvény módosítására több javaslatot is tartalmaz.

MRP gyakorlati kérdés Kérdés

MRP kérdések Kérdés

Amikor a kapott támogatásnak adó lesz a vége Cikk

Mikor eredményezhet a támogatás a támogatásban részesülő adózónál társaságiadó-kötelezettséget? Ismertetjük.

Részvény-visszavásárlás Kérdés

A felélesztett MRP előnyei Cikk

Új típusú Munkavállalói Résztulajdonosi Program (MRP) alapítható a munkáltató gazdasági teljesítményének javítása céljából közvetlen munkavállalói érdekeltség megteremtésével. Az új típusú MRP korszerűbb és rugalmasabb konstrukciót, valamint kedvezőbb adózási feltételeket biztosít a munkavállalók ösztönzésére a jelenleg ismert javadalmazási eszközöknél, így például a munkavállalói értékpapír-juttatási programnál, a dolgozói részvénynél vagy más prémium-, és bónusz-rendszernél. Az ilyen MRP szervezet alapításából immáron a hitelintézetek és a biztosítók sincsenek kizárva, de egyéb társaságok részére is nyitva áll ez a lehetőség.

Megjelent a februári VálaszAdó Cikk

Közeledik a kft.-k számára a törzstőkeemelés végső, március 15-ei határideje. Cikkünkben részleteztük, mit kell tenniük azoknak a vállalkozásoknak, amelyek a tőkeemelés helyett az átalakulást választják. Táblázatban összefoglaltuk, hogy 2016-ban milyen jogcímen, mennyi szochokedvezményt vehetnek igénybe a munkáltatók, s tisztázunk néhány gyakran felmerülő kérdést is, amelyben bizonytalankodnak a foglalkoztatók.

Újabb módosítások az adótörvényekben Cikk

Több módosítást is elfogadott a jövő évi adótörvényekhez kapcsolódóan az Országgyűlés törvényalkotási bizottsága pénteken. Ezek érintik például a szeszfőzdéket, a munkavállalói résztulajdonosi programot vagy az önkormányzatok adóelőnynyújtási lehetőségét.

Életet lehelnének az MRP-be: itt a bújtatott törvénymódosítás Cikk

Hitelintézetekben, biztosítóintézetekben, befektetési szolgáltatókban is tulajdonosi részesedést szerezhetnének a jövőben a dolgozók szervezett formában és kedvezményes módon, Munkavállalói Résztulajdonosi Program (MRP) keretében – áll az Országgyűlés gazdasági bizottságának az adótörvény-módosítási csomaghoz benyújtott indítványában. Kitétel, hogy esetükben csak javadalmazási politika keretében megszerezhető pénzügyi eszközök kezelése érdekében indítható MRP. A hatályos törvény kizárja ebből a lehetőségből az említett foglalkoztatókat. Az eredeti törvényjavaslat csupán egy jogtechnikai módosításra hivatkozva nyitotta meg az Mrp.-törvényt, ezen a kiskapun sétált be lényegi változtatásokat jelentő indítványával a parlamenti bizottság.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

TÖBB MINT TÖRVÉNYTÁR!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Egyszerűsített végelszámolás közben lehet-e folytatni a vállalkozást?

dr. Nagy András Zoltán

ügyvéd

Dr. Nagy András Zoltán Ügyvédi Iroda

Pénztári közösségi támogatás adómentessége

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 április
H K Sze Cs P Sz V
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close