170 találat a(z) Kína cimkére

Árubeszerzés Kínából Kérdés

Ügyfelünknek webáruháza van Magyarországon. Tervei között szerepel, hogy Kínából hoz be termékeket, amiket az unión belül értékesítene. Közösségi adószámmal rendelkezik. Milyen módon szerezhet be árut Kínából? Hol célszerűbb vámoltatnia? Más EU-tagállamban lehetséges ez? Válaszát előre is köszönjük!

Londoni elemzők a vámháború veszélyeiről Cikk

Londoni makrogazdasági elemzők szerint az Egyesült Államok és Kína által bejelentett kölcsönös importvám-intézkedések a két ország nemzetgazdaságának várhatóan minimális kárt okoznak, de ha az ügy globális kereskedelmi háborúvá fajul, annak már komoly világgazdasági növekedési kockázatai lennének.

Kínai válasz az amerikai importvámokra Cikk

Importvámokat vezetett be Kína bizonyos amerikai termékekre, válaszul az új amerikai importvámokra, ezek hétfőtől hatályosak is – jelentette be a pekingi pénzügyminisztérium, miután kínai tisztségviselők már hetek óta figyelmeztették az Egyesült Államokat, hogy nem maradnak tétlenek a két ország közötti kereskedelmi vitában.

Kínából beszerzett termék – teendők az áfa kapcsán Cikk

Az áfanyomtatványon hol kell bevallani a Kínából behozatott, Szlovéniában vámolt terméket, ki kell-e fizetni előre az áfát? – kérdezte az Adózóna olvasója. Nagy Norbert adószakértő válaszolt.

Aggódnak a szójatermelők a retorziók miatt Cikk

Kína ellenlépésekkel fenyeget, miután az Egyesült Államok a szellemi tulajdon megsértése miatt vámokat vet ki a behozott áruk egy részére – írja a Világgazdaság.

Kínából beszerzett termék bejelentése Kérdés

Ügyfelem Kínából hozat be terméket, amit Szlovéniában vámolnak, és ekáerszám igénylésével hozzák be Magyarországra. Kérdésem az lenne, hogy milyen bejelentési kötelezettségem van? Az áfanyomtatványon hol kell bevallanom, ki kell-e fizetni előre az áfát? Köszönettel várom válaszukat.

Csökkentik az adókat Kínában Cikk

Kínában 174 milliárd dollárnyi adócsökkentést hajtanak végre az idén, miközben a kormány a költségvetési bevételek növekedésével számol.

30-50 százalékos importvámot is kivet Amerika Cikk

Donald Trump amerikai elnök néhány importáru magas vámjáról írt alá rendeletet, sajtóértesülések szerint a kormányzat újabb magas védővámokat készít elő.

Mit keres nálunk a kínai kormányfő, és mit gondol Orbán Kelet-Közép-Európáról? Cikk

Kína és a kelet-közép-európai országok együttműködése kölcsönösen előnyös minden országnak – mondta Li Ko-csiang kínai miniszterelnök a Kína és tizenhat kelet-közép-európai ország gazdasági és kereskedelmi fórumának megnyitóján, Budapesten.

A Facebookot is lekörözte a legnagyobb ázsiai cég Cikk

A kínai Tencent internetes technológiai holding piaci tőkeértéke az ázsiai vállalatok között elsőként lépte át az 500 milliárd dolláros határt, és globális összevetésben megelőzte a Facebook piaci tőkeértékét is.

Mehet a magyar tej Kínába Cikk

A Földművelésügyi Minisztérium több éves egyeztetéseinek köszönhetően péntektől lehetővé vált 13 magyar létesítmény számára, hogy tejet és tejtermékeket szállítson a Kínai Népköztársaság területére – közölte a tárca az MTI-vel pénteken.

Nincs még vége az olajbiznisznek, tovább nő a kereslet Cikk

Az elkövetkező huszonöt évben még emelkedni fog a világ olajkereslete, elsősorban a gépjárművek növekvő száma miatt, ami 2040-re a jelenleginek közel a duplájára, kétmilliárdra emelkedik – jelentette be a kőolajat-exportáló országok szervezete, az OPEC bécsi központja.

Kínai import Kérdés

Tisztelt Szakértő! Magyarországi vállalkozás (alanyi adómentességet választott) Kínából szerzett be tárgyi eszközt, melyet bérbe ad Magyarországon. Az eszköz Szlovénián keresztül érkezett Magyarországra, a vámkezelés Szlovéniában megtörtént egy szlovén vámjogi képviselő által, aki Magyarországra fuvarozta a terméket (a vámpapírokon áfa nem szerepel). Jelenleg a szlovén vámügyintéző/fuvarozó cég által megküldött vámpapírok és a fuvarozási költségről szóló számla áll rendelkezésre a magyar vállalkozásnál. Az import áfát önadózással kell megállapítani Magyarországon? Megállapítható ez a kínai számla nélkül is? Melyik bevallási időszakban milyen bevalláson kell bevallani és mikor kell megfizetni? Mi lesz az áfa alapja? Köszönettel.

A hamis kínai méz jelentős versenyhátrányt okoz az uniós méztermelőknek Cikk

A megtermelt méz kétharmadát tudják eladni a magyar termelők az uniós piacon.

Áfa Kérdés

Indiai partnerünk csak fűnyíró alvázat szeretne vásárolni magyar székhelyű társaságtól. Az alvázat a magyar cég egy kínai cégtől vásárolja, és adja el az indiai partnernek, erről az indiai partnernek is tudomása van. Közvetlenül Kínából szállítanák Indiába a magyar székhelyű társaság által a kínai cégtől megvásárolt, és az indiai cégnek értékesített fűnyíróalvázat. Tehát a magyar cégnek számlázna az eladó kínai cég, a magyar cég számlázna az indiai vevő részére, az áru útja Kína–India, Magyarországra nem kerül az áru. Előre fizetne az indiai vevő a magyar társaságnak. Kérdéseim: – A szerződéskötéskor mire kell különösen odafigyelni, hasonló ügyletek esetében milyen paritás a szokásos? – Milyen számlát kell befogadni és kibocsátani, hol, mely sorokban kell szerepeltetni az áfabevallásban? – Számvitelileg hogyan kell elszámolni?

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Áfa visszafizetése

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Egyéni vállalkozó csed mellett

Czeglédi Bernadett

munkajogi és társadalombiztosítási szakértő

Talent4U Consulting Bt.

Apai gyed

Czeglédi Bernadett

munkajogi és társadalombiztosítási szakértő

Talent4U Consulting Bt.

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 január
H K Sze Cs P Sz V
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close