8 találat a(z) Héa-irányelv cimkére

Áfamentes termékexport: így igazolható, hogy az áru kilépett az EU területéről Cikk

Hogyan igazolható export termékértékesítés esetén, hogy az eladott áru elhagyta az Európai Unió területét? Olvasónk futárszolgálattal küldené termékét Marokkóba, de nem tudja miként lehet hitelt érdemlően bizonyítani a tényt, hogy az áru valóban kilépett az EU területéről. A kérdésre Gombás Otilia szakértő válaszolt.

Szigorodtak a közösségi értékesítés adómentességi feltételei (2. rész) Cikk

A 2020-ban hatályba lépő áfatörvény-módosítások közül az egyik legjelentősebb a közösségen belüli adómentességre vonatkozó szabályok szigorodása. Jelen cikksorozat első részében a magyar áfatörvény rendelkezéseit ismertettük, ezen írásban pedig a közösségi végrehajtási rendelet szabályait elemezzük.

Áfa kétszer Cikk

Olvasónk Magyarországon vásárolt és Ausztriában honosított gépjárművel kapcsolatban szerette volna megtudni, hogy mi minősül közösségen belüli termékbeszerzésnek, illetve tisztázni akarta az üggyel összefüggésben az áfa megfizetésének szabályait. Szakértőnk, dr. Verbai Tamás jogász válaszolt a kérdésre.

Áfacsalás: általános fordított adózás lehet az ellenszer? Cikk

Elsőként Csehország számára kívánja lehetővé tenni az általános fordított adózás alkalmazását az Európai Bizottság 2019. június 21-én közzétett ajánlása szerint. Kérdés, hogy ennek milyen hatása lehet Magyarországra.

Ellentmondásos értelmezés a visszajáró adóról Cikk

Megteheti-e az adóhivatal, hogy ellenőrzés során nem veszi figyelembe az adózó javára az érvényesíteni elmulasztott levonható adót? Szakértőnk a HÉA-irányelvet és a hazai jogértelmezést vetette össze.

A távközlési adó és az összhang hiánya Cikk

Cikkünkban a Széll Kálmán Terv 2.0 "ajándékkosarában" levő három új elvonási fajta (távközlési és biztosítási adó, valamint pénzügyi tranzakciós illeték) rendszertani meghatározásának másik elemével foglalkozom. A következtetések szilárdabb alapokon állását segíti, hogy a parlament már döntött a távközlési adóról, illetve a Nemzetgazdasági Minisztérium e fejlemény apropóján kommünikét tett közzé.

Deviza és áfa: mit kell feltüntetni a számlán? Szakértői Kommentár

A devizában történő számlázás szabályai - bár egyértelműek -, sokszor mégis ismétlődő hiábákba futnak az adózók. Gyakorlati példákkal, magyarázatok a helyes alkalmazásról.

Devizában történő számlázás - gyakorlati problémák Szakértői Kommentár

Az általános forgalmi adóról szóló törvény a közös hozzáadottértékadó-rendszer kereteit meghatározó Európai Uniós irányelvvel („Héa-irányelv”) összhangban lehetőséget biztosít a felek között megkötött ügylet elszámolásához használt pénznem tetszés szerinti megválasztására.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Gyesen lévő alkalmazott – munkaviszony megszűnése II.

Czeglédi Bernadett

munkajogi és társadalombiztosítási szakértő

Talent4U Consulting Bt.

Ingatlan külső felújításának könyvelése

Pölöskei Pálné

adószakértő

Nyugdíj melletti munkavégzés

Winkler Róbert

nyugdíjszakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 szeptember
H K Sze Cs P Sz V
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close