324 találat a(z) Európai Bizottság cimkére

Elkezdték az áfa megújítását – ellenállóbb lesz Cikk

Az áfa (általános forgalmi adó) szabályozásának korszerűsítése érdekében cselekvési tervet terjesztett elő az Európai Bizottság, hogy a hozzáadottérték-adó rendszere egyszerűbbé, a csalással szemben ellenállóbbá és fokozottabban vállalkozásbaráttá váljon – jelentette be az Európai Bizottság gazdasági és pénzügyekért, valamint az adó- és vámügyért felelős biztosa csütörtökön Brüsszelben.

Magyarország visszafizette az Európai Bizottságnak a hitelt Cikk

2016. április 6-án az Európai Bizottság pénzügyileg is jóváírta az utolsó, másfél milliárd eurós részlet visszafizetését, így teljes egészében törlesztettük azt a hitelcsomagot, amelyet az akkori kormány 2008-ban és 2009-ben az IMF-től, illetve az Európai Bizottságtól felvett – jelentette be Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter. A tárcavezető aláhúzta: a lépéssel formálisan is teljessé vált a kormány törekvése, hogy a finanszírozás oldaláról is megteremtse gazdaságpolitikájának függetlenségét.

Magyarországnak szánt uniós pénzeket fagyasztottak be Cikk

Az Európai Bizottság egy március 23-ai keltezésű dokumentummal felfüggesztette a Társadalmi infrastruktúra Operatív Programnak (TIOP) nyújtott időközi kifizetéseket, amiket az Európai Regionális Fejlesztési Alapból folyósított Magyarországnak az EU – írja az index.hu.

Nyomasztó besorolásból került ki Magyarország Cikk

Nem lát makroegyensúlyi zavarokat a magyar gazdaságban, ezért a makrogazdasági egyensúlyi hiányok miatt indult eljárás megszüntetését javasolta az Európai Bizottság, miután közzétette 2016. évi mélyreható elemzésének a következtetéseit.

Jobb bért, de kiszorítást is ígér a kelet-európaiaknak Brüsszel Cikk

A helyi munkavállalókra vonatkozó javadalmazási szabályok egy másik tagállamba kiküldött munkavállalókra való teljes körű alkalmazására terjesztett elő javaslatot kedden az Európai Bizottság, diplomaták és a munkaadók képviselői szerint egy újabb potenciálisan veszélyes választóvonalat húzva az EU nyugati és keleti tagországai között.

Magyarország satuban, elvesztegetett évek Cikk

Fontos lenne csökkenteni az országkockázatot, hogy a magyar beruházási lehetőségek vonzóbbak legyenek, és ebben nagy szerepe van az államnak – mondta Székely István Pál, az Európai Bizottság gazdasági és pénzügyi főigazgatóságának vezetője a bizottság magyarországi képviselete által szervezett műhelybeszélgetésen – emelte ki az MTI.

Újabb pofon Magyarországnak Cikk

Kötelezettségszegési eljárást indított Magyarország ellen az Európai Bizottság (EB) a nem nyereséges szupermarketek szankcionálásáról elfogadott törvény miatt, mert úgy véli, hogy az korlátozhatja a vállalkozások letelepedési szabadságát.

Áfacsalók végnapjai? Új fegyver készül a körhintások ellen Cikk

A határon átnyúló tranzakciók esetén a végleges uniós áfarezsimben az eddigi gyakorlattól eltérően a cél-, nem pedig a származási országban fogják begyűjteni a hozzáadottérték-adót. A Bizottság olyan javaslaton dolgozik, ami részben az adócsalások elkerülésére gyökeresen megváltoztatja majd az áfa fizetésének módját a határokon átnyúló üzleti tranzakciókban.

Monaco kiadja a bankszámlaadatokat Cikk

Adócsalás elkerüléséről szóló megállapodásról egyezett meg az Európai Bizottság Monacóval, így az uniós polgárok monacói pénzintézetekben elhelyezett vagyona átláthatóvá válik – közölte az uniós bizottság hétfőn.

Közös fellépés az adóelkerülések ellen – mi még hezitálunk Cikk

Az adóelkerülés elleni szabályokat tartalmazó, illetve a kötelező és automatikus információcsere újabb formáját előíró irányelvekről folytattak elsőkörös vitát az uniós pénzügyminiszterek tanácsának (Ecofin) február 12-i brüsszeli ülésén.

Zöld utat kapott az Audi támogatása, új munkahelyek lehetnek Győrben Cikk

Az állami támogatásokra vonatkozó uniós szabályokkal összhangban áll a Magyarország által az Audi Hungaria Motor Zrt.-nek egy győri beruházási projekthez nyújtott 133 millió eurós állami támogatás – állapította meg mélyreható vizsgálata végén az Európai Bizottság.

Milliárdok vesznek el – csomag az adókikerülés megakadályozására Cikk

A társaságiadó-kikerülés problémájának uniós szinten összehangolt kezelésére terjesztett elő több javaslatot a héten az Európai Bizottság, az EU keretei közé emelve át az OECD által tavaly ősszel kidolgozott globális standardokat. Pierre Moscovici biztos szerint a csomag nem tekinthető elmozdulásnak a társaságiadó-kulcsok európai szinten történő harmonizálása felé.

Hatalmas adóelőnyt kaptak, jogtalanul Cikk

Jogellenesnek minősítette a héten az Európai Bizottság a belga többletnyereség-adó megállapítási rendszert. A szelektív adókedvezményből részesült 35 multinacionális cégnek nagyjából 700 millió eurót kell visszafizetnie.

Óriási pofon Brüsszeltől, 700 millió eurós bukás a multiknak Cikk

Jogellenes a belga többletnyereségadó-megállapítási rendszer, így az azt kihasználó multinacionális vállalatoknak mintegy 700 millió euró adót kell befizetniük – közölte az Európai Bizottság.

Az EB ismét szólt: késik a pénzügyi felügyelet módosítása Cikk

Brüsszel arra szólította fel csütörtökön Magyarországot, Luxemburgot és Lengyelországot, hogy a pénzügyi konglomerátumok terén hajtsa végre az uniós szabályokat – közölte a Bruxinfo.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Konszignációs raktár

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Ez engem is érdekel Ez engem is érdekel

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 október
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
hirdetÉs