34 találat a(z) 13. havi nyugdíj cimkére

Nyugdíjba vonulás: a 2023. decemberi vagy a 2024. évi megállapítással lehet-e jobban járni? Cikk

"Bizonytalan vagyok, hogy édesapám 2023. decemberi vagy 2024. évi nyugdíjmegállapítással jár-e jobban? A 65. évet betöltötte 2023. szeptemberben, 50 év szolgálati idővel rendelkezik, de még nem ment nyugdíjba. Hol tudják kiszámolni neki hozzávetőlegesen a nyugellátás összegét a két évre vonatkozóan?" – kérdezte olvasónk. Winkler Róbert nyugdíjszakértő válaszolt.

13. havi nyugdíj Szlovákiában: Fico 2024-re is ígéri, noha nincs rá pénz Cikk

A Fico-kormány hétfőn jelentette be, hogy jövőre az átlagnyugdíjnak megfelelő 13. nyugdíjat kap minden jogosult. A helyzet érdekessége, hogy a szlovák államkasszában jelenleg nincs meg az erre szükséges fedezet, az ország ráadásul a jelenlegi körülmények között valószínűleg hitelt sem kaphat – számol be a szlovák Paraméter magyar nyelvű szlovák lap a DenníkE értesülései alapján.

Novemberi nyugdíjemelés: megjelent a kormányrendelet, mutatjuk a részleteket Cikk

Megjelent a Magyar Közlöny 2023. évi 143. számában a nyugdíjak november havi kiegészítő emelését szabályozó kormányrendelet. 2023. november 1-jétől 2023. január 1-jéig visszamenőleges hatállyal 3,1 százalékkal kell megemelni azt az öregségi nyugdíjat, özvegyi nyugdíjat, szülői nyugdíjat, árvaellátást, baleseti hozzátartozói nyugellátást, amelyre már a 2023. január 1-jei nyugdíjemelés is vonatkozott.

Varga Mihály a 2024. évi költségvetésről – elkezdődött a parlamenti vita Cikk

A kormány elkötelezett amellett, hogy az idei év végére egyszámjegyűre csökkentse az inflációt, ami 2024-ben pedig 6 százalék lehet, ezzel együtt megőrzi a nyugdíjak vásárlóerejét, garantálja a teljes egészében visszaépített és megemelt 13. havi nyugdíj folyósítását, valamint biztosítja a közszférában dolgozók anyagi megbecsülését – jelentette ki Varga Mihály pénzügyminiszter a 2024. évi költségvetési törvényjavaslat ma kezdődött parlamenti vitájában előadott expozéjában.

Érkeznek a februári, valamint az emelt összegű 13. havi nyugdíjak Cikk

Korábban kézhez kaphatják a februári, valamint az emelt összegű 13. havi nyugdíjat és számos más nyugdíjszerű ellátást azok, akik azt postai úton kérték.

Öregségi nyugdíjas foglalkoztatása alkalmazotti jogvizsonyban Kérdés

14. havi nyugdíj: idén is kifizetik Lengyelországban Cikk

Lengyelországban idén is kifizetik a minimálnyugdíjjal egyenlő, vagyis 115 300 forintnak megfelelő összegű 14. havi nyugdíjat, az erről szóló törvényt csütörtökön jóváhagyta a szenátus – tette közzé az MTI.

A nap kérdése: kinek jár a 13. havi nyugdíj? Cikk

Olvasónk a 13 havi nyugdíjjal kapcsolatban kérdezett, Winkler Róbert nyugdíjszakértő válaszolt.

Itt vannak a 2022-es nyugdíjutalási időpontok Cikk

Kiderült, hogy pontosan mely dátumokon folyósítják majd a 2022-es nyugdíjakat, tájékoztat a Pénzcentrum.hu oldala.

13. havi nyugdíj Kérdés

13. havi nyugdíj: itt a kormányrendelet a teljes visszaépítéséről Cikk

December 7-én éjjel 11 órakor megjelent a Magyar Közlönyben a kormány 684/2021. rendelete a tizenharmadik havi nyugdíj és a tizenharmadik havi ellátás 2022. évi teljes visszaépítéséről.

Orbán Viktor bejelentette, februárban jön a 13. havi nyugdíj Cikk

Aláírta a 13. havi nyugdíj jövő februárjában, egy összegben történő kifizetéséről szóló rendeletet – jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök a hivatalos Facebook-oldalán megjelent videóban. A nyugdíjasok a jövő tavaszi választások előtt két hónappal jelentős egyszeri összegben részesülnek.

Jövőre emelik az ápolók, szociális munkások bérét, tárgyalnak a 13. havi nyugdíjról Cikk

A pedagógusoknak azonban nem jár még béremelés. Szokásos péntek reggeli rádióinterjújában a miniszterelnök mindenkit arra kért, hogy oltassa be magát a harmadik dózissal, a jövő héten ő is így tesz – írja a hvg.hu.

Kötelezővé tehetik a munkaadók a koronavírus elleni védőoltást? Cikk

Orbán Viktor szokásos péntek reggeli rádióinterjújában, a Kossuth Rádióban azt mondta, hamarosan lezárják azt a vitát, aminek során eldől, hogy a munkaadók kötelezővé tehetik-e majd a jövőben munkavállalóik számára a koronavírus elleni védőoltást – írja a hvg.hu.

Nyugdíjminimum, nyugdíjemelés: ezt ígéri az MSZP Cikk

Hetvenezer forintra emelné a tizenhárom éve változatlan, 28 500 forintos nyugdíjminimumot az MSZP – közölte Tóth Bertalan, a párt társelnöke online sajtótájékoztatóján. Leszögezte: korszakváltásra van szükség a nyugdíjak kiszámításában és elosztásában.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

NTAK adatszolgáltatás számlázás esetén

Gyüre Ferenc

adótanácsadó

Megbízási díj

Széles Imre

tb-szakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 július
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Együttműködő partnereink