320 találat a(z) üzemanyag cimkére

Kártya Kérdés

Tisztelt Szakértő! Társaságunknál a gépjárművezetők üzemanyagkártyával tankolnak, melyről kapnak egy nem adóügyi bizonylatot. A havi tankolásról gépjárművenként a hónap végén összesített számlát kapunk. Kérdésem az lenne, hogy a hóközi tankoláskor kapott bizonylatot le kell-e adni az üzemanyag elszámoláshoz, vagy elég a hónap végén kapott hivatalos, összesített számla? Válaszát várva Tisztelettel: Suhajdáné

Csökken az üzemanyagok ára Cikk

Csökkenti bruttó 2 forinttal a 95-ös benzin és 3 forinttal a gázolaj nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt. – értesült piaci forrásból az MTI.

Drágult a benzin Cikk

Emelte bruttó 3 forinttal a 95-ös benzin literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt., a gázolaj ára nem változott.

Itt vannak a szeptemberi üzemanyagárak a NAV-tól Cikk

Közzétette az adóhatóság a költségelszámoláshoz alkalmazható szeptemberi üzemanyagárakat.

Ezeken az árakon számolhatja el az üzemanyagot augusztusban Cikk

Közzétette a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) az augusztusi fogyasztási norma szerinti üzemanyagköltség-elszámoláskor alkalmazható üzemanyagárakat.

Drágult az üzemanyag Cikk

Emelte bruttó 2 forinttal a 95-ös benzin és bruttó 3 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát szerdától a Mol Nyrt.

Egyéni vállalkozás – motor Kérdés

Üdvözlöm! Egyéni vállalkozó venne motort a vállalkozásba, ezzel kapcsolatban lenne kérdése: a motort mint tárgyi eszközt elszámolja, beviszi a vállalkozásba, viszont elszámolhat ezután üzemanyagköltséget? Illetve például útnyilvántartást vezethet utána ugyanúgy, mint autónál? Terheli-e valamilyen adó (mint autónál a cégautóadó)? Válaszát előre is köszönöm!

Kishaszonjármű üzemanyagnormájának meghatározása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Társaságunk kizárólag üzleti célra használja Opel Corsa 1.3 dízel kishaszonjárművet (besorolása BB tehergépkocsi). Gyári vegyes fogyasztási normája 3,8 l/100 km (dokumentáció szerint), melynél a valós használatban 1 literrel többet fogyaszt. 60/1992. kormányrendelet 4. § (3) pontja szerinti átalányt (5,7 l) nem használhatok, mert ez nem személygépkocsi. 1/A melléklet szerint nem határozhatom meg, mert a kocsi össztömege csak 1710 kg. Jól értem, hogy a gyári érték szerint kell megállapítani (korrekciós szorzók figyelembe vételével) az elszámolható üzemanyag mennyiségét? Ez esetben milyen következményei lesznek a túlfogyasztásnak? Válaszukat előre köszönöm! Kúti Pál

Drágul az üzemanyag Cikk

Emeli bruttó 2 forinttal a 95-ös benzin és bruttó 3 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát pénteken a Mol Nyrt. – értesült piaci forrásokból az MTI csütörtökön.

Drágult az üzemanyag Cikk

Emelte bruttó 2 forinttal a 95-ös benzin és a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt.

Üzemanyagok jövedéki adója júliustól Cikk

Nem változik az üzemanyagok jövedéki adója júliustól, mivel az ásványolaj hordónkénti átlagára a Brent napi jegyzési adatok alapján 50 dollár fölött maradt a Nemzeti Adó- és Vámhivatal által vizsgált időszakban.

Érdemes várni a tankolással Cikk

Csökkenti bruttó 2-2 forinttal a 95-ös benzin és a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát pénteken a Mol Nyrt. – értesült piaci forrásokból az MTI csütörtökön.

Így alakul az üzemanyagok adója júliustól Cikk

Júliustól hordónként 51,257 dolláros ásványolaj átlagár alapján számítják az üzemanyagok adóját.

Olcsóbb lett a benzin Cikk

Csökkentette bruttó 3 forinttal a 95-ös benzin literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt., a gázolaj ára nem változott.

Olcsóbb lesz a benzin Cikk

Csökkenti a 95-ös benzin literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt., a gázolaj ára nem változik – értesült piaci forrásokból az MTI.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Jövedéki adó

Gombás Otilia

szakértő

J&J Center Kft.

Mikorra könyveljem?

Pölöskei Pálné

adószakértő

Tárgyi eszköz számviteli elszámolása

Pölöskei Pálné

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 február
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close