434 találat a(z) üzemanyag cimkére

Üzemanyag-elszámolás kiszámítása Kérdés

Mivel egyedi erdészeti munkákat végzek egyéni vállalkozóként, így speciális számítást igényel a költségelszámolásban szereplő üzemanyag mennyisége. Nagy teljesítményű traktorokkal végzünk tuskófúrást, talajmarást, tuskómarást. Így szeretném megerősíteni magamat abban, hogy a 60/1992. (IV. 1.) kormányrendelet 4. mellékletben foglaltakat jól értelmezem és megfelelően számítom-e ki az elszámolható üzemanyag (gázolaj) maximálisan elszámolható mennyiségét. Tuskófúrás: 240 LE-s 174KW teljesítményű traktorral dolgozunk. 1. 1 üzemóra x 174 Kw (traktor teljesítménye) x 0,29 (4. mellékletben a szállíitási és egyéb munkák megnevezés alatti 55. sorban I. területi kategórában közepes terhelés esetén) = 50,46 Kwh, és itt nem tudom, akkor hány liter gázolaj számolható el maximálisan? VAGY 2. 0,42 l/Kwh (a 3. sz mellékletben a gép és korcsoport szerinti 0-2 éves traktor) x 174 Kw (traktor teljesítménye) = 73,08 liter gázolaj számolható el maximálisan 1 üzemóra alatt? VAGY 3. A 174 Kw traktor teljesítményt a 4. sz melléklet elején feltüntetett tapasztalati számok alapján 2,77 Kw-tal állítható elő 1 l gázolaj, azaz 174 Kw/2,77 Kwh = 62,82 liter gázolaj számolható el maximálisan 1 üzemórára? VALAMINT a szántási műveletekhez az üzemanyag számítása 4. 1 ha mélyszántást végzünk 60 cm mélyen I. területi kategóránál, akkor 159,2 Kwh x 1 ha x 0,42 l/Kwh (a 3. sz mellékletben a gép és korcsoport szerinti 0-2 éves traktor) = 66,86 l gázolajat lehet elszámolni? Válaszát várva, Köszönettel

Egyéni vállalkozó üzemanyag-elszámolása átalányban Kérdés

Tisztelt Szakértő Hölgy/Úr! A következő kérdéssel fordulnék Önhöz: Kézi- és gépi fakitermeléssel foglalkozó vállalkozó a költségeit tételesen számolja el. Az üzemanyag-elszámoláshoz a 60/1992 (IV.1) kormányrendeletben foglaltakat használja, vagyis számla alapján nincs elszámolva sem benzin, sem gázolaj, áfabevallásba sincs helyezve a gázolaj áfatartalma. A kérdésem az lenne, hogy az átalányban elszámolható üzemanyagköltségnek milyen bizonylati nyilvántartása van, elegendő-e egy olyan kimutatás, mely tartalmazza a bevételi számlák alapján a felhasznált m3, hektár mennyiséget, a kiszámítás menetét a kormányrendelet szerint? Ebben az esetben milyen üzemanyagárat kell alkalmazni, benzin-, gázolaj és kenőanyag tekintetében, van-e egyéb bizonylati teendő, feltétel, aminek meg kell felelni, ha ezt az üzemanyag-elszámolást választja éven keresztül a vállalkozó? Válaszát előre is köszönöm!

Drágul a benzin és a gázolaj Cikk

A Mol bruttó 3 forinttal emeli a 95-ös benzin és bruttó 2 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát pénteken – értesült piaci forrásokból az MTI.

Üzemanyag-szivárgás veszélye miatt autókat hív vissza a Volvo Cikk

A Volvo Cars 219 ezer autót hív vissza a szervizekbe megelőző javításra – tájékoztatta az autógyár a német dpa hírügynökséget.

Benzin áfájának levonhatósága Kérdés

Tisztelt Szakértő! Ha emelővillás targoncához használunk benzin üzemanyagot, annak áfatartalma levonható-e? Válaszát előre is köszönöm.

Itt vannak a februári üzemanyagárak! Cikk

Közzétette a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a 2019 februárjában fogyasztási norma szerinti üzemanyagköltség-elszámoláskor alkalmazható üzemanyagárakat.

Drágult az üzemanyag Cikk

A Mol bruttó 4 forinttal emelte a 95-ös benzin és 8 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán.

Üzemanyag alapnorma megállapítása Kérdés

Tisztelt Szakértő! A 60/1992 (IV. 1.) kormányrendelet alapján hogyan lehet megállapítani a következő gépjármű alapnormáját (mivel a mellékletben nem szerepel)? Adatok: P1= 1364 cm3, P2=66 KW, G=1090 kg, F.1=1545 kg, J=N1, S.1=2 a forgalmi engedély adatai alapján. A gépjármű diesel, 2002 után gyártották, Toyota Yaris típusú áruszállító. Eddig szgk. átalány fogyasztással számoltuk el az üzemanyagköltséget, de szeretnénk üzemanyag-megtakarítást kifizetni. Ekkor ütköztünk a problémába. Segítségét köszönöm.

Olcsóbb lesz a gázolaj Cikk

Bruttó 3 forinttal csökkenti a Mol a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán, a 95-ös benzin ára nem változik – értesült piaci forrásokból az MTI.

Sokkal többe kerülnek az élelmiszerek, mint egy éve Cikk

Novemberben átlagosan 3,1 százalékkal voltak magasabbak a fogyasztói árak az egy évvel korábbinál, októberhez viszonyítva átlagosan 0,3 százalékkal csökkentek – közölte ma a Központi Statisztikai Hivatal (KSH). Január-novemberben átlagosan 2,8 százalékkal nőtt az infláció az előző év első tizenegy hónapjához képest. A szezonálisan kiigazított éves maginfláció az előző havival megegyező, 2,6 százalékos volt.

Gépjárműflotta-kezelő cég, üzemanyag áfája Kérdés

Tisztelt Szakértő! Véleménye szerint az üzemanyag áfája visszaigényelhető az alábbi esetben? Két másik forrásból ellenkező véleményt kaptunk, ezért kérném szépen, hogy amennyiben lehetséges fejtse ki részletesebben válaszát, hivatkozva jogszabályi előírásokra. Nagyon szépen köszönöm a segítségét! "Gépjárműflotta-kezelő cégnél az ügyfelek részére üzemanyagkártyát biztosítunk, szerződés szerint. Az üzemanyag-felhasználást áfával növelten kiszámlázzuk az ügyfelek részére, a bérletidíj-számlával együtt, külön tételként. Szeretném megkérdezni, hogy ebben az esetben az üzemanyag bejövő számlájának áfája visszaigényelhető-e?"

Gépjárműflotta-kezelő cég – üzemanyag számlázása Kérdés

Gépjárműflotta-kezelő cégnél az ügyfelek részére üzemanyagkártyát biztosítunk, szerződés szerint. Az üzemanyag-felhasználást áfával növelten kiszámlázzuk az ügyfelek részére, a bérletidíj-számlával együtt, külön tételként. Szeretném megkérdezni, hogy ebben az esetben az üzemanyag bejövő számlájának áfája visszaigényelhető-e?

Üzemanyagadó-emelés helyett életszínvonal-megőrző intézkedések lesznek Franciaországban Cikk

Eltörli az üzemanyagadó jövőre tervezett emelését a francia kormány és életszínvonal-megőrző intézkedésekkel helyettesíti tette egyértelművé szerdán késő este a francia elnöki hivatal.

Egyre többet költünk a boltokban Cikk

Októberben a kiskereskedelmi üzletek forgalma a nyers adat szerint 6,6 százalékkal, naptárhatástól megtisztítva 5,7 százalékkal haladta meg az előző év azonos időszakáét. Az adatok a forgalom növekedésének gyorsulását jelzik a szeptemberi 5,4, és különösen a 4,4 százalékos kiigazított adathoz képest – jelentette szerdán első becslése alapján a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Ismét csökken az üzemanyagok ára Cikk

A héten már másodszor csökken az üzemanyagok ára: a Mol pénteken bruttó 3 forinttal mérsékli a 95-ös benzin és bruttó 6 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát – értesült az MTI piaci forrásoktól szerdán.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Oktatás elszámolása

Dr. Császár Zoltán

adótanácsadó, jogász

Kivaelőleg, veszteségelhatárolás

Dr. Császár Zoltán

adótanácsadó, jogász

Munkáltatói kölcsön elengedése kivás cég esetén

Dr. Császár Zoltán

adótanácsadó, jogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2023 február
H K Sze Cs P Sz V
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 1 2 3 4 5
hirdetÉs