12 találat a(z) ügyvezető halála cimkére

Egyszerűsített végelszámolás Kérdés

Alanyi mentes cég áfakörbe lépés Kérdés

Pót ügyvezető Kérdés

Egyszemélyes kft. ügyvezetőjének halála Kérdés

Cégkapuhasználat ügyvezető halála esetén Kérdés

Vezető tisztségviselő kijelölése Kérdés

Tulajdonos-ügyvezető halála – cég működése Kérdés

Bevallások a tulajdonos/ügyvezető halála esetén Cikk

Egy kft. elhunyt tulajdonosa egy másik társaság ügyvezetőjeként és egy harmadik cég részvényeseként és ügyvezetőjeként is kötődött a kft.-hez. Hogyan adhatók be a bevallások? Olvasói kérdésre Antretter Erzsébet, a Niveus Consulting Group adószakértője válaszolt.

Megjelent az augusztusi VálaszAdó Cikk

Az idén júliusban megjelent legérdekesebb cikkeinket összegyűjtő kiadványunkban egyebek mellett ismertetjük a számlák megőrzésével kapcsolatos kötelezettségekről szóló cikksorozatunkat, valamint a családi tulajdonú vállalkozásoknak a cégvezető halálakor bekövetkező összeomlását megelőző fontos lépésekről, az üzleti utazások költségeinek elszámolásáról, a katásokra vonatkozó nyugdíjszabályokról, az adózás rendjéről szóló törvény változásairól – köztük az ekáerszabályok módosításáról – szóló írásainkat.

Kft. ügyvezető halálát követően a jogszerű működés biztosítása átmenetileg Kérdés

Kétszemélyes kft. ügyvezetője elhunyt. A nem ügyvezető tag a többségi tulajdonos, de munkahelyével való összeférhetettlenség miatt nem lehet vezető tisztségviselő a kft.-ben.Hogyan biztosítható a kft. jogszerű működése átmenetileg, a hagyatéki tárgyalás lezártáig?

Egyéni vállalkozó, ügyvezető halála Kérdés

Tisztelt Szakértő! Szomorú esemény kapcsán szeretném segítségüket kérni. Az egyik kft. (családi vállalkozás) ügyvezetője elhalálozott. A kft.-ben két tag szerepel 50-50 %-os részesedéssel. Az egyik tag az ügyvezető volt. Ilyenkor mi történik a kft.-vel? Hogyan működhet tovább? Jelenleg a fiú részmunkaidőben dolgozik a kft.-ben. Örökösként átveheti elhunyt édesapja részesedését? Vagy a másik tag (feleség) veszi (veheti) át, és ebben az esetben egyszemélyes kft.-vé alakul a társaság? Időben mikor kell meghozni ezeket a döntéseket? Az elhunyt egyben egyéni vállalkozó is volt. Vállalkozását 2013 decembere óta szüneteltette. Úgy tudom, hogy halálával automatikusan megszűnik a vállalkozása. Ezt be kell jelenteni a webes ügysegéden keresztül? Ebben az esetben hogyan kell lezárni az egyéni vállalkozást? Milyen bejelentéseket és bevallásokat kell benyújtani? Én, mint állandó meghatalmazott, intézhetem a bevallások beküldését és a bejelentéseket? Válaszukat előre is köszönöm, üdvözlettel.

Tagi kölcsön, ha meghalt a kölcsönadó Kérdés

Tisztelt Szakértő! Szeretnék segítséget kérni. Van egy kft., ahol két tulajdonos volt 50-50 százalékban. Az ügyvezető egyedüli aláírásra jogosult volt 2015. 01. 14-én meghalt. A kft.nek összesen 2 700 000 forint tagi kölcsönt adott. A kft.-nek az új tulajdonosa és egyben az ügyvezetője is az elhalálozott lánya lesz. A másik tulajdonos változatlanul marad. Kérdésem: a befizetett tagi kölcsönnel mi a teendő és hogyan kell a könyvelni? Válaszát előre is köszönöm.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Személyautó-eladás számlázása

Kelemen László

adószakértő, jogász

Online számla rendszer

Kelemen László

adószakértő, jogász

Átalányadózó egyéni vállalkozó

Kelemen László

adószakértő, jogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 augusztus
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
hirdetÉs