11 találat a(z) ügyvezető halála cimkére

Alanyi mentes cég áfakörbe lépés Kérdés

Pót ügyvezető Kérdés

Egyszemélyes kft. ügyvezetőjének halála Kérdés

Cégkapuhasználat ügyvezető halála esetén Kérdés

Vezető tisztségviselő kijelölése Kérdés

Tulajdonos-ügyvezető halála – cég működése Kérdés

Bevallások a tulajdonos/ügyvezető halála esetén Cikk

Egy kft. elhunyt tulajdonosa egy másik társaság ügyvezetőjeként és egy harmadik cég részvényeseként és ügyvezetőjeként is kötődött a kft.-hez. Hogyan adhatók be a bevallások? Olvasói kérdésre Antretter Erzsébet, a Niveus Consulting Group adószakértője válaszolt.

Megjelent az augusztusi VálaszAdó Cikk

Az idén júliusban megjelent legérdekesebb cikkeinket összegyűjtő kiadványunkban egyebek mellett ismertetjük a számlák megőrzésével kapcsolatos kötelezettségekről szóló cikksorozatunkat, valamint a családi tulajdonú vállalkozásoknak a cégvezető halálakor bekövetkező összeomlását megelőző fontos lépésekről, az üzleti utazások költségeinek elszámolásáról, a katásokra vonatkozó nyugdíjszabályokról, az adózás rendjéről szóló törvény változásairól – köztük az ekáerszabályok módosításáról – szóló írásainkat.

Kft. ügyvezető halálát követően a jogszerű működés biztosítása átmenetileg Kérdés

Kétszemélyes kft. ügyvezetője elhunyt. A nem ügyvezető tag a többségi tulajdonos, de munkahelyével való összeférhetettlenség miatt nem lehet vezető tisztségviselő a kft.-ben.Hogyan biztosítható a kft. jogszerű működése átmenetileg, a hagyatéki tárgyalás lezártáig?

Egyéni vállalkozó, ügyvezető halála Kérdés

Tisztelt Szakértő! Szomorú esemény kapcsán szeretném segítségüket kérni. Az egyik kft. (családi vállalkozás) ügyvezetője elhalálozott. A kft.-ben két tag szerepel 50-50 %-os részesedéssel. Az egyik tag az ügyvezető volt. Ilyenkor mi történik a kft.-vel? Hogyan működhet tovább? Jelenleg a fiú részmunkaidőben dolgozik a kft.-ben. Örökösként átveheti elhunyt édesapja részesedését? Vagy a másik tag (feleség) veszi (veheti) át, és ebben az esetben egyszemélyes kft.-vé alakul a társaság? Időben mikor kell meghozni ezeket a döntéseket? Az elhunyt egyben egyéni vállalkozó is volt. Vállalkozását 2013 decembere óta szüneteltette. Úgy tudom, hogy halálával automatikusan megszűnik a vállalkozása. Ezt be kell jelenteni a webes ügysegéden keresztül? Ebben az esetben hogyan kell lezárni az egyéni vállalkozást? Milyen bejelentéseket és bevallásokat kell benyújtani? Én, mint állandó meghatalmazott, intézhetem a bevallások beküldését és a bejelentéseket? Válaszukat előre is köszönöm, üdvözlettel.

Tagi kölcsön, ha meghalt a kölcsönadó Kérdés

Tisztelt Szakértő! Szeretnék segítséget kérni. Van egy kft., ahol két tulajdonos volt 50-50 százalékban. Az ügyvezető egyedüli aláírásra jogosult volt 2015. 01. 14-én meghalt. A kft.nek összesen 2 700 000 forint tagi kölcsönt adott. A kft.-nek az új tulajdonosa és egyben az ügyvezetője is az elhalálozott lánya lesz. A másik tulajdonos változatlanul marad. Kérdésem: a befizetett tagi kölcsönnel mi a teendő és hogyan kell a könyvelni? Válaszát előre is köszönöm.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Kölcsönzött munkavállaló átvétele

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Oktatási számla gyermek nevére

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Díjazás munkavégzés hiányában

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 január
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
hirdetÉs