• Névtelen kérdező
Hozzászólások 0

Tulajdonos-ügyvezető halála – cég működése

Tisztelt Szakértő! Egyszemélyes kft. egyedüli tagja és egyben ügyvezetője elhunyt. Más törvényes képviselő nincs. Az örökhagyónak nincs gyermeke, szülei nem élnek, testvére nem született, valamint házastársa sincs, a legközelebbi kvázi hozzátartozója az élettársa. Végrendelet valószínűsíthető. Törvényes örökösök a felmenői ágról vannak. 1.) Az első kérdésem az volna, hogy ügygondnok kirendelését ezen kusza helyzetben ki kérheti? Ha kiderül a végrendeleti örökös személye, nyilván egyértelműbb a helyzet, de ha nem, és szükséges volna mielőbb a cég működésének biztosítása, úgy ki teheti ezt meg, pláne, hogy az örökösök többen vannak? Szükséges mindegyik beleegyezése, vagy elegendő egy örökös kérelme is a kirendeléshez? Egyáltalán mit lehet tenni, hogy a cég képviselete, működése mielőbb megoldódjon ebben a helyzetben, figyelemmel arra, hogy a halál tényét a hatóságok felé is jelenteni szükséges! Ki teheti meg ezt ebben a helyzetben? 2.) Mit tehet ilyenkor a cég az aktív működés érdekében? Folytathatják az alkalmazottak a munkát a rendes ügymenet szerint? Kaphatnak, és kitől fizetést? Vállalhatnak munkát stb.? Vagy ebben az esetben teljes stop, és marad mindegyik alkalmazott otthon? Mi lesz a jogviszonyukkal? Megszűnik? Fel tudnak-e egyáltalán mondani? Köszönöm válaszát!


A folytatáshoz előfizetés szükséges.
Szakértőnk válaszát előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink érhetik el! Emellett többek között feliratkozhatnak mások által feltett kérdésekre, és elolvashatják a cikkek teljes szövegét is.

Előfizetési csomagajánlataink:


 

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
2021 május
H K Sze Cs P Sz V
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close