60 találat a(z) öregségi nyugdíjas cimkére

Egészségügyi szolgáltatási járulék Kérdés

Általányadózó egyéni vállalkozó Kérdés

Kivás cég nyugdíjas tulajdonosokkal osztalék Kérdés

Teljes jogú öregségi nyugdíjas lett a dolgozó Kérdés

Rehabos Kérdés

Tiszteletdíj-fizetés öregségi nyugdíjasnak Kérdés

Kiva, egészségügyi szolgáltatási járulék Kérdés

Tervezett kata szigorítás Kérdés

Személyesen közremüködő öregségi nyugdíjasnak... Kérdés

Öregségi nyugdíjas, megváltozott munkaképességű Kérdés

Tisztelt Széles Imre! Az alábbi link alatt található korábbi kérdés-felelet alapján merült fel kérdésem: https://adozona.hu/kerdesek/2018_3_2_oregsegi_nyugdijas_megvaltozott_m_kpv Az említett cikkből azt vettem ki: ha a nyugdíjas munkavállaló megváltozott munkaképességű szakvélemény hatálya alatt áll, figyelembe lehet venni a rehabilitációs hozzájárulás számításakor. Munkavállalónk 40 év szolgálati idővel ment nyugdíjba. Komplex felülvizsgálatára már nem kerül sor a cikkben is említett okból, így a létszámba sem számítható. Kérdésem a következő: ha a "hozzátartozói nyugellátása a megváltozott munkaképessége jogcímén kerül továbbra is folyósításra" alapján sem számítható a rehabilitációs létszámba? Köszönöm válaszát!

Öregségi nyugdíjas járulékfizetése Kérdés

Tisztelt Szakértő! Adott egy egyszemélyes kft. (amely 2014-ben alakult bt.-ből kft.-vá), ahol a tag és egyben ügyvezető öregségi nyugdíjas lett. Az alapító határozatban nincs aláhúzva, hogy ő hogyan végzi az ügyvezetőségét (megbízási/munkaviszony). A tag orvos és munkát végez, kérdésem az, lehet-e úgy számfejteni, hogy csak az szja-t fizeti meg? Van, aki azt mondja, hogy mivel egyszemélyes a kft., csak tagi jogviszony lehetséges, munkaviszony nem. Ebben kérném az állásfoglalását, hogy lehet-e járulékot optimalizálni vagy sem. Várom mielőbbi válaszát. Köszönettel.

Nyugdíjas társas vállalkozó jövedelme Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy konkrét ügyben szeretném segítségét kérni. Adott egy egyszemélyes kft., egy öregségi nyugdíjas taggal, aki 2019-ben megbízási jogviszonyban látta el az ügyvezetői feladatokat 0 forintért. A tavalyi év fellendülése miatt úgy döntött idén jövedelmet venne ki, havonta munkabér formájában. Amennyiben jól értelmeztem a jogszabályokat, mivel a Gt.-t hatályon kívül helyezték, egyszemélyes kft. tulajdonosa is köthet saját magával munkaszerződést. Nyugdíjas munkavállalóként pedig nincs más járulék mint a levont szja? Ez esetben az ügyvezetés ellátásáért van egy jogviszonya, ami után megfizeti az egészségügyi szolgáltatási díjat, a munkaviszony után pedig a levont szja-előleget. És nincs más járulék? Ez így megfelel jogszabályoknak? Válaszát előre is köszönöm! S. Móni

Katas egyéni vállalkozó Kérdés

Tisztelt Szakértő! Kérdésem a következő: öregségi nyugdíjas egyéni katas vállalkozó fogorvosi tevékenységet végez. Az árbevétel zömét a Nemzeti Egészségbiztosítási Alaptól kapja elszámolás alapján. 2020 ban milyen számlát kell kiállítania és havonta az árbevétel innen több mint a minimálbér 2,5-szerese és az összárbevétel több mint a fele. akkor 40 százalék adót kell fizetnie? Válaszukat köszönöm szépen!

Öregségi nyugdíjas adószámos magánszemély Kérdés

Tisztelt Szakértő ! Saját jogon öregségi nyugdíjas adószámos magánszemély alkalomszerűen takarítási, kerti, illetve szakmája alapján kozmetikusi tevékenységet végez természetes személyek (nem kifizetők) felé (házhoz jár). Milyen adó és járulékfizetési szabályok vonatkoznak rá? Tisztelettel: Ignácz Mária

Társas vállalkozó jogviszonya Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy közkereseti társaságnak 4 tagja van. A négy tagból kettő ügyvezető és képviseletet ellátó személy, ezen jogviszonyukat a társasági szerződés alapján munkaviszony keretében látják el. A másik két tag közül az egyik szintén személyesen közreműködik a cég tevékenységében társas vállalkozói jogviszonyban. 2019. 09. 18-tól öregségi nyugdíjas, ezért a továbbiakban munkaviszony keretében látná el tevékenységét, mivel az ő jogviszonyáról nem rendelkezik a társasági szerződés. Lehetséges-e ebben a formában ellátnia a továbbiakban feladatait? Válaszukat előre is köszönjük!

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Kft.-ügyvezető járuléka

Széles Imre

tb-szakértő

Őstermelés mellett társas vállalkozó

Széles Imre

tb-szakértő

Ajándékba kapott ingatlan eladása

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 május
H K Sze Cs P Sz V
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close