26 találat a(z) önfoglalkoztató cimkére

Önfoglalkoztatók kompenzációs támogatása: szüneteltethető-e a vállalkozás? Cikk

Szüneteltetheti-e vállalkozását az önfoglalkoztatók kompenzációs támogatásában részesült vállalkozó a veszélyhelyzet ideje alatt? – kérdezte olvasónk. Értelmezése szerint a jogszabály csak azt írja elő, hogy a veszélyhelyzet megszűnése után kell működnie legalább 2 hónapig a vállalkozásnak. Juhász Péter, a HÍD Adószakértő és Pénzügyi Tanácsadó Zrt. szakértője válaszolt.

Önfoglalkoztatók kompenzációs támogatása Kérdés

Bértámogatás önfoglalkoztatóknak: 71 ezren már megkapták, lehet még igényelni Cikk

Több mint 80 ezer önfoglalkoztató kérte eddig a kormány által biztosított egyszeri támogatást 17,6 milliárd forint értékben. A több mint 71 ezer kedvezően elbírált igénylés alapján kifizetett összeg mostanra meghaladta a 15 milliárd forintot – közölte Bodó Sándor, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára.

50 ezernél több önfoglalkoztató kért eddig támogatást Cikk

Az egy hónapja elindított programban az ágazati bértámogatásból munkavállaló híján kimaradt vállalkozások, önfoglalkoztatók kaphatnak 219 ezer forintos egyszeri támogatást. Bodó Sándor, az Innovációs és Technológiai Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára bejelentette: mostanáig több mint 50 ezer igénylés érkezett be összesen mintegy 11 milliárd forint értékben. A kormányhivatalok eddig hozzávetőleg 40 ezer önfoglalkoztatónak folyósítottak közel 8 milliárd forintot.

Önfoglalkoztatói támogatás, kérelem melléklete Kérdés

Önfoglalkoztatók kompenzációs támogatása – május óta működő Kérdés

Önfoglalkoztatók bértámogatása: sokan hoppon maradhatnak Cikk

Özönlenek a kérdések szerkesztőségünkhöz az alkalmazott nélküli, úgynevezett önfoglalkoztató vállalkozások által igényelhető bértámogatással kapcsolatban. A vonatkozó kormányrendeletből több esetben nem olvasható ki egyértelmű válasz a speciális helyzetekre, összefoglalónkban ezek közül ismertetünk kettőt. A kérdésekre Horváthné Szabó Beáta adószakértő válaszolt.

Önfoglalkoztatók kompenzációs támogatása Kérdés

Önfoglalkoztató egyéni vállalkozó 36 órás munkaviszony melletti bértámogatása Kérdés

Szállásadó önfoglalkoztató Kérdés

Kifizető fogalma – 485/2020. kormányrendelet Kérdés

Önfoglalkoztatási támogatás adószámos magánszemély Kérdés

Önfoglalkoztatók kompenzációs támogatása Kérdés

Önfoglalkoztatók: több mint hétezren kértek már támogatást Cikk

Kimagasló az érdeklődés a 219 ezer forintos egyszeri támogatás iránt, a meghirdetés óta eltelt egy hétben már több mint másfélmilliárd forint értékben érkeztek be kérelmek – mondta Bodó Sándor. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM)foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára a minisztérium szerdai közleményében hozzátette, az újraindulást megkönnyítő lehetőséggel azok a vállalkozók élhetnek, akik alkalmazott híján nem voltak jogosultak a bértámogatásokra.

Kata és önfoglalkoztatói támogatás Kérdés

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Tárgyi adómentes szolgáltatás

Bunna Erika

adótanácsadó

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 október
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
hirdetÉs