164 találat a(z) áremelés cimkére

Nagyon megdrágulhatnak jövőre az autópálya-matricák Cikk

Az elmúlt évek autópálya-matrica árváltozásait az infláció mértéke befolyásolta, azonban ez a tavalyi évben rendhagyó módon aránytalanul változott az egyes kategóriákban. A jövő évi matrica árai viszont ismét inflációkövetők lesznek, legalábbis ez derült ki az Építési és Közlekedési Minisztérium nyilatkozatából, amely szerint a 2024-es sztrádadíjakat az augusztusi infláció mértéke szabja meg – olvasható az a autopalyamatrica.hu oldalon.

Importőrök túlzó árazását vizsgálja a Gazdasági Versenyhivatal Cikk

Panaszeljárás keretében vizsgálja a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) egyes külföldön előállított élelmiszerek túlzó árazását, a versenyhatóság szakértői a magyar fogyasztók által széles körben vásárolt import termékekkel kapcsolatos piaci magatartásokat elemzik.

Drágulnak a lottók, nőnek a nyeremények Cikk

Egységesen 50 forinttal kerül majd többe szeptembertől az Ötös-, a Hatos-, valamint a Skandináv lottó, és ennyivel emelkedik a Joker alapdíja is. Az új díjszabás minden nyereménykategóriában nagyobb összegű nyereményt is jelenthet a játékosok számára. A Kenó, Puttó és Luxor játékok alapdíját a módosítás jelenleg nem érinti – közölte a Szerencsejáték Zrt.

Brutális üzemanyag-áremelés! Két nap alatt 22 forinttal drágul a benzin, 17 forinttal a gázolaj Cikk

Óriási mértékben emeli pénteken (július 28-án) az üzemanyagok nagykereskedelmi árát a Mol, nagy érvágás lesz ez az autósoknak, motorosoknak.

Most tankoljon, jelentősen drágul a benzin és a gázolaj! Cikk

Július 26-án (szerdától) változnak az üzemanyag nagykereskedelmi árak, ami hatással lesz a benzin és a gázolaj átlagárára is. A benzinár 9, a gázolaj 5 forinttal emelkedik. Így szerdától a kutakon egy liter benzint átlagosan 599 forintért, egy liter gázolajat pedig 586 forintért lehet tankolni – írja a holtankoljak.hu.

Tovább drágulhatnak az albérletek Cikk

Fokozatos élénkülést mutat a kiadó lakóingatlanok piaca. A kínálat növekedése mellett a kereslet is felfutóban van, mindez a bérleti díjak gyorsulását hozhatja a felvételi ponthatárok kihirdetésével – írja az ingatlan.com legújabb elemzésében.

10-20 százalékos áremelést tervez a cégek háromnegyede Cikk

A legalább 20 főt foglalkoztató cégek közel háromnegyede véli úgy, hogy árat fog emelni a közeljövőben. Az áremelésre készülő vállalkozások több mint harmada 6-10 százalékos, valamivel több mint negyede 11-15 százalékos, ötöde pedig 1-5 százalékos emeléssel számol – ismertette januári felmérésének eredményeit kedden az MTI-vel az MKIK Gazdaság- és Vállalkozáskutató Intézet (GVI).

Átlagosan 43,3 százalékkal nőttek az élelmiszerárak 2022 februárjához képest Cikk

Idén februárban a fogyasztói árak átlagosan 25,4 százalékkal haladták meg az egy évvel korábbit. Az elmúlt egy évben a háztartási energia és az élelmiszerek ára emelkedett a leginkább – jelentette szerdán a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Ismét drágult az albérlet Cikk

A lakásbérleti díjak országosan 1,7 százalékkal, a fővárosban 2,1 százalékkal nőttek januárban az egy hónappal korábbihoz viszonyítva, ami fordulatot jelent a tavaly szeptember-decemberben tapasztalt stagnáló-csökkenő tendencia után – derül ki a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) és az ingatlan.com lakbérindexéből.

Nem tervez létszámcsökkentést, de áremelést igen a magyar cégvezetők többsége Cikk

Áremeléssel és a működési költségek mérséklésével enyhítenék a válság hatásait a vezérigazgatók a PwC felmérése szerint. A PwC Magyarország tizenkettedik alkalommal kérdezte meg személyes interjúk keretében a hazai vállalatvezetőket arról, hogyan látják az elkövetkező időszakot, a gazdasági környezetet, saját üzleti helyzetüket, illetve milyen kockázatoktól tartanak és ezekre milyen stratégiai, szervezeti válaszokat formálnak. A felmérésben 267 magyarországi vezérigazgató vett részt 2022 októbere és decembere között.

Csökkentek a globális élelmiszerárak januárban Cikk

Az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete (FAO) honlapjára pénteken felkerült adatok szerint januárban az átfogó árindex 131,2 pont lett, ami 1,1 pont (0,8 százalék) csökkenés decemberhez képest. Ez volt a 10. egymást követő havi csökkenés.

Új szabályok a lakásbiztosítási piacon, évente kétszer lehet majd díjmentesen váltani Cikk

Átalakulhat és élénkebbé válhat a lakásbiztosítások piaca a jövőben egy új, 2023. április végén érvénybe lépő jogszabály szerint. Egyebek mellett plusz alkalmat kapnak az ügyfelek lakásbiztosítási szerződésük költségek nélküli felmondására – hívja fel a figyelmet Besnyő Márton, a Netrisk.hu ügyvezető igazgatója.

130 százalékkal nőttek 2022-ben a belföldi energiaárak Cikk

Az ipari termelői árak 2022 decemberében az egy évvel korábbihoz képest 34,9 százalékkal nőttek, 2022-ben átlagosan pedig 33,7 százalékkal emelkedtek. Ezen belül a belföldi értékesítési árak 51,7, az exportértékesítési árak 24,5 nőttek. A belföldi energiaárak 130 százalékkal haladták meg az egy évvel korábbit – közölte ma a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Matolcsyék megmutatták: így növelik az árstopok az inflációt Magyarországon Cikk

Az alacsony termelékenység, a helyettesítő termékek árának emelése, a verseny kiiktatása és így tovább: az MNB közzétette azokat a számításait, amelyek alapján Matolcsy György a múlt héten arról beszélt, az árstopok önmagukban 3-4 százalékponttal járultak hozzá a dráguláshoz – írja a hvg.hu.

Árat emel a Digi-csoport 2023. januárban Cikk

Emeli vezetékes és műholdas szolgáltatásainak listaárát a Digi-csoport januárban; az áremelés a hűségidős szerződéssel rendelkező ügyfeleket nem érinti, és a szolgáltató új kedvezménylehetőségeket is biztosít – közölte a társaság pénteken az MTI-vel.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Rendes felmondás esetén mikor kell elszámolni a dolgozóval?

dr. Kéri Ádám

ügyvéd, compliance szakértő

Kiküldetés

Lepsényi Mária

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2023 december
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31