129 találat a(z) árbevétel cimkére

Árbevétel melléktevékenységből Kérdés

Tisztelt Szakértő! Társasági formánk kft. Árbevételünk nagyobb része a cég melléktevékenységéből származik, míg a főtevékenység bevétele alul marad. Kérdésünk: Szükséges-e megváltoztatni a cég főtevékenységét ebben az esetben? Szíves tájékoztatását köszönjük! Tisztelettel: Stock Ildikó

Kata választása 12 milliót meghaladó nettó árbevétel esetén Kérdés

Azt szeretném megkérdezni, jól gondolom-e, hogy az is választhatja a kata adózást, akinek több a bevétele mint 12 millió? Ha jól értelmezem a törvényt, csak annyi a hátránya, hogy 12 millió nettó árbevétel fölötti összegre + 40 százalék adót kell fizetnie. Sem a belépésnek, sem a bent maradásnak nincs árbevételi korlátja? Üdvözlettel: B. Erzsébet

Kiva megszüntetésének határai Kérdés

Szeretnék segítséget kérni a következőben: ha 2017-ben választottam a kivát, és 2017. évben túllépem az éves 500 millió forint árbevételt, akkor amikor átléptem, ki kell lépnem a kivából értékhatár túllépése miatt. Olvastam a NAV tájékoztatóban hogy csak akkor kell megszüntetnem a kivát, ha túllépem az 1 milliárd forintot. Ezzel teljesen összezavarodtam, hogy most akkor mikor kell megszüntetnem a kivát, ha elérte az árbevételem az 500 millió forintot,vagy ha az 1 milliárd forintot? Köszönöm előre is a segítséget.

Könyvvizsgálati kötelezettség Kérdés

Tisztelt Szakértő! A hozzáértő véleményét szeretném kérni. Egyik ügyfelem 2017. július 1-jétől belépett a kisvállalati adó hatálya alá. 2016. évi árbevétele meghaladta a 300 millió forintot, átlagos statisztikai létszáma 10 fő. 2017. 1. félévi árbevétele 160 millió forint, amelyről a beszámolót a napokban közzéteszem. Az idei év 2. félévére az árbevétel várhatóan meghaladja a 150 millió forintot. Szeretném kérdezni, hogy az idei év 2. félévére vonatkozó beszámolót már könyvvizsgáltatnom szükséges? Köszönöm szépen. Üdvözlettel, Bakonyi Eszter

Utazásszervezés árrése Kérdés

Tisztelt Szakértő! Külföldi síutakat értékesítő (szállás+síbérlet együtt) utazási iroda ősszel szedi be a következő év eleji utak előlegét, amelyeket tárgyévben előlegként és csak a következő évben könyvelünk árbevételként. Helyesen járunk-e el akkor, hogyha a számlán feltüntetett jutalékot is csak az utazás évében könyveljük bevételnek, vagy azt már a számlázással egyidőben - az előző évben - kellene közvetlenül árbevételnek könyvelni? Válaszát előre is köszönjük!

Alanyi adómentesség választása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy általános szabályok szerinti áfás kft. 2018. adóévtől alanyi adómentességet tervez választani, bevételi mértéke ezt lehetővé tenné. A választási döntéshez kérném tájékoztatásukat az alábbi kérdések megválaszolásában: – Az árbevételi értékhatáron kívül milyen egyéb feltételeknek kell, hogy megfeleljen? – A korábban – áfás időszakában – levont beszerzések (tárgyi eszköz és nem ingatlan) áfájának levonhatósága miatt felmerül-e adófizetési kötelezettsége akár arányosan is (döntően 5 évvel korábbi beszerzések voltak) az alanyi adómentesség létesítése miatt? – Amennyiben még ebben az adóévben (2017) von ki a vállalkozás gazdasági tevékenységből eszközöket, árukat (selejtezés, elfekvő készlet miatti értékesítés stb.), kell-e valamilyen adófizetéssel erre tekintettel kalkulálni?

Reklámadó 2017. év Kérdés

Tisztelt Szakértő! A 2017. évi reklámadó alkalmazásával kapcsolatban az alábbi kérdésem van: az adóalap megosztása időarányosan vagy ténylegesen könyvviteli "zárás" alapján lehetséges? A 100 millió forintos, 0 százalékos adómértékű árbevételhatárt hogyan értelmezzem: – ha a társaság 2017. I. félévi reklámadó-köteles árbevétele 80 millió forint, a II. félévi reklámadó-köteles bevétele 150 millió forint? – ha a társaság 2017. I. félévi reklámadó-köteles árbevétele 150 millió forint, a II. félévi reklámadó-köteles bevétele 80 millió forint? Válaszukat előre is köszönöm!

Fuvarköltség Kérdés

Tisztelt Szakértő! Abban szeretném a segítségét kérni, hogy minek minősül az fuvarköltség, ami az áruszállításhoz kapcsolódik, és kiszámlázunk a vevőnek az áruértékesítéssel együtt, külön sorban. Egyéb bevétel vagy árbevétel? Köszönöm válaszát.

Gyógyszertárak OEP gyógyszertámogatása Kérdés

Tisztelt Adózóna! Szeretnék választ kapni az alábbi kérdésre: Gyógyszertárak OEP általi gyógyszer- és gyógyászati segédeszköz támogatása árbevételnek vagy egyéb bevételnek minősül-e? Korábbi (2008-as) szakirodalmat találtam a témával kapcsolatban, szeretném tudni, történt-e változás ennek megítélésében. Köszönettel: Loft Consulting Kft.

Így könyvelje a befejezetlen termelést és a hipát! Cikk

Hogyan kell könyvelni az éven áthúzódó tevékenység bevételeit és költségeit? Miként alakul az iparűzési adó alapja? Olvasói kérdésre Szolnoki Béla adószakértő, könyvvizsgáló válaszolt.

Árbevétel Kérdés

Tisztelt Szakértő! Kötelező megbontani az árbevételt a főkönyvben értékesítés és szolgáltatás árbevételére, mikrogazdálkodói beszámolót készít. Köszönöm.

Jelentős profitnövekedésre számítanak a kkv-k Cikk

A magyarországi mikro-, kis- és középvállalkozások átlagosan 8,5 százalékos árbevétel-növekedést valószínűsítenek a következő egy évben, ami 3 százalékpontos ugrás az év eleji várakozásokhoz képest, és egyben az elmúlt tizenegy év legjobb eredménye. A profitvárakozások az év eleji 3,5 százalékról 5,1 százalékra nőttek – derül ki a K&H kkv-bizalmi index kedden közzétett legfrissebb adataiból.

Évközi belépés a KIVÁ-ba Kérdés

Tisztelt Adózóna! Társaságunk a kedvező gazdasági folyamatok eredményeképpen 2017. I. félévében nettó 280 millió Ft árbevételt ért el. Kérdésünk arra irányul, hogy egyéb feltételek megléte esetén beléphetünk-e a kivába? (éves árbevételünk előreláthatólag messze nem éri majd el az 500 M Ft-ot) Köszönjük válaszukat!

Csökkent a könyvkiadók száma és árbevételük Cikk

Az elmúlt 5 évben a magyarországi könyvkiadói piac szereplőinek száma és az általuk elért nettó árbevétel is folyamatosan csökkent. A 2016-os évre vonatkozó pénzügyi beszámolók vizsgálata szerint a negatív trend tavaly sem tudott megfordulni – nyilatkozza Hantos Zoltán az OPTEN céginformációs szolgáltató projektmenedzsere.

Önköltségszámítás esetén az árbevétel meghatározása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az önköltségszámítás értékhatárainak vizsgálata során a szeszgyártással foglalkozó társaság árbevétele csökkenthető-e az ötös számlaosztályban elszámolt jövedéki adó és népegészségügyi termékadó összegével? Esetlegesen milyen feltételek esetén vonhatók le a nettó árbevételből? Segítségüket köszönjük.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Végkielégítés

dr. Kéri Ádám

ügyvéd, adatvédelmi tisztviselő

Nyíltvégű pénzügyi lízing lezárás

Nagy Norbert

adószakértő

Különbözeti áfa évközi választása

Kelemen László

adószakértő, jogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 március
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close