5 találat a(z) áfa-visszagigénylés cimkére

Külföldi adóalany magyarországi bejelentkezés szabályai Kérdés

Személygépkocsi-vásárlás áfája bérbeadás esetén Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egyik ügyfelem szeretne személygépkocsit / lakóautót vásárolni kizárólag bérbeadás céljára. Érdeklődni szeretnék, hogy az erre jutó áfa visszaigényelhető-e, valamint a személygépkocsi gázolaj áfáját vissza tudjuk-e igényleni? Válaszukat előre is köszönve! Tisztelettel: Rajnics Andrea

Áfa-visszaigénylés 2018 Kérdés

Tisztelt Szakértő! 2018. január hóra 5 millió áfa-visszaigénylése van az ügyfelemnek. A bevallási nyomtatvány első lapján jelöltem, hogy visszakérjük. A harmadik kockában [nyilatkozat az Art. 64. § (3) bek. szerint] nem x-eltem be, mert megbízható adózó. Úgy olvasom, hogy ott a kiutalási idő 30 nap, és felhívtam a NAV-ot is, ők is azt mondták, nem kell ebben az esetben tölteni. Válaszukat várom, nem lenne jó, ha emiatt 75 napra utalnák ki. Köszönettel.

Így győzhet az áfa-visszaigénylési macska-egér harcban az adózó Cikk

Gyakori, hogy csak a törvényben előírt határidő után és késedelmi kamat nélkül kapja meg az adózó a visszaigényelt áfát. Tehetnek-e ez ellen valamit az adózók, ha igen, mit? Tippek a jogos összegek mielőbbi kiutaltatásához.

Egy projekt - több vállalkozó: kit érint a fordított adózás? Cikk

Miként befolyásolja a számlázást, ha eg projekt a fordított adózás hatálya alá tartozik? Levonható-e a használt személygépkocsi üzemanyagának áfája, ha az adózóa amúgy áfá ignyel vissza? Olvasónk kérdéseire az Adózóna áfa-szakértője, dr. Csobánczy Péter válaszol.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Ingatlan-bérbeadás

Szipszer Tamás

adószakértő

Katás egyéni vállalkozó – NAV-ellenőrzés

Szipszer Tamás

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 szeptember
H K Sze Cs P Sz V
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close