15 találat a(z) áfa-visszagigénylés cimkére

Kutyatáp, humán gyógyszer Kérdés

Ukrajnai tankolás áfájának visszaigényelhetősége Kérdés

Behajthatatlan követelés áfa-visszaigénylésre vonatkozó kérelem Kérdés

Elektromos fali töltő Kérdés

Vám áfa-visszaigénylési lehetősége Kérdés

Csok: ezekre érdemes figyelni, hogy elkerüljük a szankciókat Cikk

A családi otthonteremtési kedvezményhez (csok) kapcsolódóan 2021. januártól több kedvezmény is elérhető: használt és új lakás vásárlása esetén nem kell vagyonszerzési illetéket fizetni, új lakás vásárlásánál pedig visszaigényelhető az 5 százalékos általános forgalmi adó is. Csak ez a két támogatási forma több millió forintos segítséget jelenthet a családok számára, az óvatosság azonban nem árt, hiszen a csok-hoz hasonlóan ezeknél is előfordulhat, hogy vissza kell fizetni az igénybe vett támogatást. A Bank360.hu összefoglalta, mely esetekben kerülhet sor a visszafizetésre, és hogy ez mekkora terhet róna a családokra.

Bírósági ítélet utáni áfakérdések Kérdés

Adócsaló ingatlanosok ellen emeltek vádat Cikk

A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség egy esztergomi vállalkozó és húsz társa ellen emelt vádat, a gyanú szerint négy év alatt háromszáz millió forint adót csaltak el – közölte a megyei főügyész csütörtökön az MTI-vel.

Idegen ingatlanon végzett beruházás Kérdés

Áfa-visszaigénylés új lakások után, csok nyugdíjasoknak, jelzáloghitel elengedésének feltételei Cikk

Megjelentek az új lakások vásárlásához kapcsolódó áfa-visszatérítés részletszabályai. Az új lakást építők is igénybe tudják venni bizonyos esetben az adókedvezményt. A rendelet emellett több további könnyítést is tartalmaz a lakástámogatásokkal kapcsolatban. A bankmonitor.hu elemzése összefoglalta a legfontosabb tudnivalókat.

Külföldi adóalany magyarországi bejelentkezés szabályai Kérdés

Személygépkocsi-vásárlás áfája bérbeadás esetén Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egyik ügyfelem szeretne személygépkocsit / lakóautót vásárolni kizárólag bérbeadás céljára. Érdeklődni szeretnék, hogy az erre jutó áfa visszaigényelhető-e, valamint a személygépkocsi gázolaj áfáját vissza tudjuk-e igényleni? Válaszukat előre is köszönve! Tisztelettel: Rajnics Andrea

Áfa-visszaigénylés 2018 Kérdés

Tisztelt Szakértő! 2018. január hóra 5 millió áfa-visszaigénylése van az ügyfelemnek. A bevallási nyomtatvány első lapján jelöltem, hogy visszakérjük. A harmadik kockában [nyilatkozat az Art. 64. § (3) bek. szerint] nem x-eltem be, mert megbízható adózó. Úgy olvasom, hogy ott a kiutalási idő 30 nap, és felhívtam a NAV-ot is, ők is azt mondták, nem kell ebben az esetben tölteni. Válaszukat várom, nem lenne jó, ha emiatt 75 napra utalnák ki. Köszönettel.

Így győzhet az áfa-visszaigénylési macska-egér harcban az adózó Cikk

Gyakori, hogy csak a törvényben előírt határidő után és késedelmi kamat nélkül kapja meg az adózó a visszaigényelt áfát. Tehetnek-e ez ellen valamit az adózók, ha igen, mit? Tippek a jogos összegek mielőbbi kiutaltatásához.

Egy projekt - több vállalkozó: kit érint a fordított adózás? Cikk

Miként befolyásolja a számlázást, ha eg projekt a fordított adózás hatálya alá tartozik? Levonható-e a használt személygépkocsi üzemanyagának áfája, ha az adózóa amúgy áfá ignyel vissza? Olvasónk kérdéseire az Adózóna áfa-szakértője, dr. Csobánczy Péter válaszol.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Egyszerűsített ipa választása

Szipszer Tamás

adószakértő

Visszafizetésre kötelező határozat

Széles Imre

tb-szakértő

Katás munkaerő-támogatása

Szipszer Tamás

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2023 március
H K Sze Cs P Sz V
27 28 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
hirdetÉs