hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Hogyan működhet jól egy cafeteria-rendszer?

  • adozona.hu

A cafeteria-rendszer bevezetése milyen adminisztárcióval és költségekkel jár? Olvasónk kérdésére az Adózóna cafeteria-szakértője, Frankó Éva válaszol.

Kis cég vagyunk, gondolkodunk cafeteria-rendszerben, milyen adminisztrációval és bevezetési költségekkel kell számolnunk?

A cafeteria-rendszer bevezetése nem jár külön költséggel, csak abban az esetben, ha ezzel megbíznak egy külsős szakértőt vagy tanácsadó céget.

A juttatási rendszer bevezetésekor minden dolgozót nyilatkoztatni kell választásáról, illetve egyéb nyilatkozatok kitöltése is indokolt lehet. A rendszer üzemeltetése során pedig elsősorban az egyes juttatási elemek megrendelésével és kiosztásával kapcsolatos adminisztrációra kell számítani, valamint fontos figyelemmel követni a juttatásokra vonatkozó hatályos jogszabályokat is.

Az adminisztráció és a költségek mellett a cafeteria-rendszer bevezetése előtt érdemes átgondolni, hogy melyek azok a juttatások, melyek leginkább illeszkednek az alkalmazottak mindennapi életéhez. A rendszer sikerességéhez elengedhetetlen, hogy tudatosan tervezzük, és jelentőségét, szerepét folyamatosan kommunikáljunk alkalmazottaink felé, így a rendszer az egyszerű juttatásokból motivációs rendszeré alakul.

Frankó Éva
Sodexo

Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Jövedéki termék értékesítése fesztiválon

Tüske Zsuzsanna

vámszakértő

2017 előtt kötött céges biztosítások adója

Surányi Imréné

okleveles közgazda

SZÉP-kártya 2024.01.01-től

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 április
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Együttműködő partnereink