hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Az Ernst & Young negyedszer lett az év transzferár-tanácsadó cége

  • adozona.hu

Magyarországon az Ernst & Youngot választotta az év transzferár-tanácsadó cégének az International Tax Review. A tekintélyes nemzetközi adóügyi magazin negyedszer ítélte a legjobbnak az Ernst & Young transzferár-tanácsadási szolgáltatását Magyarországon.

A pénzügyi vezetők jelentős része szerint a transzferárazás az egyik legnagyobb kihívás az adózás területén, ezért is nagy elismerés, hogy a szakma ismét az Ernst & Youngot ítélte a legjobbnak ezen a területen – fogalmazott a döntés kapcsán Botond, az Ernst & Young regionális vezető adópartnere.

Az International Tax Review londoni díjátadóján jelentették be, hogy az Ernst & Youngot választották – 2008, 2009 és 2010 után ismét - az év transzferár-tanácsadó vállalatának Magyarországon. Az Európai Adóügyi Díjakat minden évben a tekintélyes nemzetközi adóügyi magazin szerkesztői ítélik oda. A díjat azok a cégek kaphatják meg, akik a legkiemelkedőbb teljesítményt nyújtják az adóügyi tranzakciók, a strukturálás és a transzferár-tanácsadás területén. Azon vállalatokat díjazzák, amelyek nemcsak kiváló eredményeket érnek el, de élen járnak az innováció területén és képesek megbirkózni a legnagyobb kihívásokkal is az egyes kategóriákon belül.

Az Ernst & Young adatai szerint a transzferárazás mára az adózás meghatározó területévé vált. A tanácsadó cég legutóbbi Transzferár Jelentése rámutat arra, hogy a pénzügyi igazgatók 32 százaléka számára a transzferárazás jelenti a legfontosabb kihívást az adóügyekben. A nemzetközi felmérésből az is kiderül, hogy drasztikusan nőtt a transzferár-ellenőrzések és bírságok száma, világátlagban a cégek kétharmadánál folytattak ilyen vizsgálatot az adóhatóságok.

Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Számla befogadása német magánszemélytől

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Áfa-visszaigénylés alanyi/tárgyi mentes kft.-ként

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Fordított áfás számlák, áfabevallás

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 április
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Együttműködő partnereink