hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Az Európai Bíróság előtt a spanyol és francia adótörvények

  • MTI

Az Európai Bírósághoz fordul az Európai Bizottság egyes spanyol és francia jogszabályok miatt - közölte az Európai Bizottság csütörtökön.

A brüsszeli szervezet csütörtökökön hozta nyilvánosságra a tagállamok ellen, elsősorban jogi hiányosságok miatt indított eljárásokat.  Az Európai Bizottság Franciaország ellen a külföldi nyugdíj- és befektetési alapokat diszkrimináló adójogszabályok miatt tett feljelentést. A szervezet szerint a párizsi kormányzat forrásadó-mentességet biztosít a hazai nyugdíj- és befektetési alapoknak, míg ezt a kedvezményt külföldi alapok nem vehetik igénybe. A Bizottság először 2010 márciusában szólította fel Franciaországot, hogy változtasson a kérdéses adójogszabályon.
   
Spanyolország esetében az egészségügyi berendezések csökkentett forgalmi adója miatt tett feljelentést az Európai Bizottság. Az EU ugyan engedélyezi a mérsékelt forgalmiadó-kulcs kivetését, ám azt csak egyes, fogyatékkal élők által használt termékekre szabhatják ki a tagállamok. A csütörtökön nyilvánosságra hozott figyelmeztetések között szerepel, hogy a Bizottság a novemberben elfogadott, banki tőkemegfelelési szabályok átvételéről való tájékoztatásra szólítja fel Görögországot, Olaszországot, Lengyelországot, Spanyolországot, Szlovéniát és Portugáliát.

Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Kockázati életbiztosítás adózása

Adózóna  szerkesztőség

kérdések és válaszok

Kezelt vagyon kifizetői státusza

Adózóna  szerkesztőség

kérdések és válaszok

Egyszerűsített végelszámolás

Pölöskei Pálné

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 május
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Együttműködő partnereink