hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Nemzeti kincseket akartak kilopni a magyar határon

  • adozona.hu

A héten két esetben is műtárgyak kivitelét akadályozták meg a Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőrei a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren.

Az egyik esetben egy francia hölgy jelentkezett kilépésre, ám - az Utasbiztonsági Szolgálat munkatársainak jelzése alapján -  az utas csomagjait a pénzügyőrök tételesen átvizsgáltak. A vizsgálat során a csomagból egy antik jellegű női alakot ábrázoló szobor került elő. A másik esetben egy német férfi csomagját ellenőrizték tüzetesen, amely 1 darab antik jellegű aranyozott Szent Kereszt ereklyét és 1 darab Mária megkoronázását ábrázoló aranyozott domborművet rejtett.

A szakértői vélemény megállapította, hogy mindhárom tárgy a kulturális javak körébe tartozik, így országból való kivitelük a Kulturális Örökségvédelmi Hivatal engedélyéhez kötött.

Tekintettel arra, hogy az utasok a meghatározott végleges vagy ideiglenes engedéllyel nem rendelkeztek, ezért ellenük a pénzügyőrök feljelentést tettek a rendőrségre.

 

 

Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Adószámos magánszemély könyvkiadó

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Csehországi jövedelem az szja-bevallásban

Horváthné Szabó Beáta

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 május
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Együttműködő partnereink