hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Új kalkulátor evázóknak: top 4 alkalmazás között az iPhone-on

  • adozona.hu

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal tájékoztatója szerint az eva hatálya alá tartozó egyéni vállalkozó egyéni céggé alakulása esetén kiesik az eva hatálya alól, és az egyéni cég alapítása miatt az egyéni cégbe átadott vagyoni érték után az szja-törvény rendelkezései szerint kell adóznia. Már iPhone-ján is kiszámíthatja az eva és az iparűzési adó összegét is, ha letölti az adózóna.hu legfrissebb EVA 2011 kalkulátorát az App Store-ból.

Az adóhatóság honlapján közzétett tájékoztató ismerteti: az szja-törvény alapján az egyéni cég társas vállalkozásnak minősül, az egyéni cég tagja a társaságban személyes munkavégzésre kötelezett. A tájékoztató szerint abban az esetben, ha az eva hatálya alá tartozó egyéni vállalkozó adóalanyisága egyéni cég alapítása miatt szűnik meg, akkor az eva adóalanyiság szempontjából kezdőnek minősül, és az eva hatálya alá ismételten, mint egyéni cég a feltételek megléte esetén, a kezdés évét első évnek tekintve, a harmadik adóévre jelentkezhet be.

Az iPhone tulajdonosok már letölthetik az adózóna.hu legfrissebb EVA 2011 kalkulátorát az App Store-ból. Ezzel az eva-kalkulátor programmal pillanatok alatt kiszámíthatja - a havi vagy az éves bruttó bevétel megadásával - a fizetendő eva és a helyi iparűzési adó összegét. A program figyelembe veszi az Ön által megadott fix költségeket is. Egyedi szolgáltatás, hogy a számításokat elküldheti az Ön által megadott email címre, így az a későbbiekben is előkereshető, kinyomtatható. A programban megtalálható az eva bevételi számla száma is, ami így mindig kéznél lehet.

Evakalkulátor 2011
Amennyiben Ön nem iPhone-tulajdonos, számoljon az Adózóna Eva 2011 kalkulátorával.

 

 

 

 

 

 

Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Beruházás bérleti díj fejében

dr. Kelemen László

adószakértő, jogász

Külföldi jógatábor

dr. Kelemen László

adószakértő, jogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 május
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Együttműködő partnereink