hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Cafetéria: jövőre ötödannyi jut, mint idén

  • hvg.hu

A munkáltatók kétharmada jövőre is ugyanakkora cafeteria költségkeretet tervez, mint ebben az évben, így a kedvezményes adózású elemek esetén a dolgozók többsége ötödével kevesebb juttatásban részesül majd az új évben - mondta Bessenyey Balázs, a Sodexo Pass ügyvezető igazgatója a cég felmérésre hivatkozva.

A Sodexo Pass hétezer ügyfeléből 1300 „igazi” cafeteriával rendelkező cég. „Ez azt jelenti, hogy cafeteria-szabályzatuk van, s a munkavállalók szabadon választhatnak a béren kívüli juttatásként elérhető elemek közül, nem csupán önkényesen felkínál nekik egy-egy dolgot a munkaadó”- magyarázta az ügyvezető. A több mint ezer cég bevonásával készült felmérés tanúsága szerint csak a munkáltatók 16 százaléka növeli cafeteria költségkeretét, míg a gazdasági válság miatt 18 százalékuk csökkenteni kényszerül azt, viszont megkérdezettek 96 százalékára igaz, hogy megtartja a béren kívüli juttatások rendszerét.

Magyarországon az átlagos cafeteria-keret kétszázezer forint. A cégek többsége – nagyságtól függetlenül – úgy nyilatkoztott, hogy a cafeteria-ra fordított összegen nem változtatnak. Az állami és a magánszektor béren kívüli juttatási stratégiájában nincs szembeöltő különbség, mivel az állami szektorban a munkáltatók 79 százaléka, míg a magánszektorban a cégek 72 százaléka döntött úgy, hogy 2010-ben nem változtatja meg a ráfordítás mértékét.

 
Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

Előfizetési csomagajánlataink:


További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Őstermelő traktor beszerzése

Szarvas Imréné

könyvvizsgáló, adószakértő, könyvelő

Életkori pótszabadság

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Rehab mentor

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 november
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
hirdetÉs