hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Milyen cégeknek kedvez az új PM rendelet?

  • hvg.hu

Kétféle transzferár nyilvántartás elkészítésére ad lehetőséget a jövő év január 1-én életbe lépő új PM rendelet.A jelenlegi gyakorlattal szemben az adózó szabadon választhat az önálló és a közös nyilvántartás között, amiről a társasági adóbevallásában köteles nyilatkozni.

Az egyes országok által korábban bevezetett egyedi nyilvántartási kötelezettségek jelentősen megnövelték a vállalatok költségeit. A közös nyilvántartás elkészítése nem csak költségcsökkentéssel járhat csoport szinten, de arra is lehetőséget ad, hogy a csoporton belüli vállalatok konzisztensen készítsék el nyilvántartásaikat, figyelembe véve a kettős adóztatás lehetséges kockázatainak elkerülését - olvasható a PwC hírlevelében. A közös nyilvántartás bevezetése azoknak kedvező, akik csoport szinten rendelkeznek transzferár nyilvántartással és ezt a magyar vállalat is használni tudja.

A cikk folytatását a hvg.hu-n olvashatja.

Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

Előfizetési csomagajánlataink


További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST / VIDEÓ

Kérdések és válaszok

Ösztöndíj

Greff Magdolna

okleveles adószakértő

Finacont Kft

Gyod melletti munkavégzés

Czeglédi Bernadett

munkajogi és társadalombiztosítási szakértő

Csed jogosultság gyes melletti munavégzés esetén

Czeglédi Bernadett

munkajogi és társadalombiztosítási szakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 július
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
hirdetÉs