hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Nyolcmilliós áfacsalás fiktív számlákkal

  • MTI

Nyolcmillió forintos áfahiányt okozott az a nyíregyházi vállalkozó, aki 50 millió forint értékű fiktív számla felhasználásával akarta az adófizetést elkerülni - közölte a Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnoksága (VPOP).

A hatóság közleményében arról tájékoztatott, hogy az ügyvezető 2006-ban szerzett jövedelme után nem akart adót fizetni, ezért fiktív számlákat használt fel. Az 50 millió forintos számlát egy az övéhez hasonló tevékenységi körben működő cég nevében állították ki, de az a számlázott tevékenységet nem végezte el és a vállalkozói díjat sem kapta meg.

A vagyonvédelemmel foglalkozó cég felszámolását az ügyvezető kezdeményezte még 2007-ben fizetésképtelenség miatt, de nem tett eleget beszámolókészítési, könyvvezetési, és egyéb tájékoztatási kötelezettségeinek, mellyel megakadályozta a felszámolási eljárás eredményes lefolytatását is.

A vámhatóság jelentős mértékű adócsalás bűntette, magánokirat-hamisítás és számvitel rendjének megsértése vétsége miatt indított eljárást - zárul a VPOP közleménye.
Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Bt. kültag alkalmi munkavállalóként

dr. Kéri Ádám

ügyvéd, compliance szakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 április
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Együttműködő partnereink