hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Újabb magyar adóparadicsom

  • MTI

Köteles László terve szerint a Komlóskán letelepedő, vagy telephelyét itt működtető vállalkozásoknak nem kell majd sem iparűzési, sem építményadót fizetniük. A vállalkozások székhelyéül építményt, helyiségeket, területet biztosítanak és munkaerő is van - érvelt a polgármester.

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei település vezetője azt szeretné megmutatni, hogy Magyarországon lehet tartani a vállalkozásokat, nem szabad azokat a kedvezőbb adófeltételek miatt külföldre kényszeríteni. Egy-egy cég évente akár több millió forintot is megtakaríthat azzal, hogy zsebében marad a másutt kifizetendő iparűzési és építményadó - érvelt a község első embere. Köteles László elmondása szerint, amióta meghirdette az adómegtakarító programot, sokan jelentkeztek és tervezik, hogy székhelyként választják a községet. A falu számára az odatelepülő vállalkozások munkát adnak, ami segít életben tartani az önkormányzat működését és perspektívát is ad Komlóskának - olvasható a napilapban.

Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Követelés vásárlása és elengedés

Pölöskei Pálné

adószakértő

De minimis támogatás

Pölöskei Pálné

adószakértő

Víz- és áramdíj anyagköltség-e?

Szipszer Tamás

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 május
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Együttműködő partnereink