hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Ki akarják fizettetni a 13.havi bért és a nyugdíjat

  • lapszemle

A Szakszervezetek Együttműködési Fóruma (SZEF) tiltakozik a közszolgálatban dolgozók és a nyugdíjasok életminőségét rontó, a megélhetési feltételeiket veszélyeztető állami, kormányzati intézkedési tervek ellen - mondta ki szombati rendkívüli kongresszusán hozott állásfoglalásban a szervezet.

Varga László, a SZEF elnöke a kongresszuson hangsúlyozta: az egyesület támogatta tagszervezetei törekvését, hogy felújították az egységes közszolgálati sztrájkbizottságot., írja az mfor.hu. A küldöttek egységesen kiálltak a sztrájkbizottság november 29-re tervezett demonstrációja mellett, hogy tiltakozzanak a kormány bejelentett intézkedési tervei ellen.  Szerinte az országban komplex válság van, amiből csak közösen, együttműködéssel lehet kilábalni. Hangsúlyozta: eddig a SZEF kompromisszumkész volt, megállapodásokat kötött a kormánnyal, de a mostanában bejelentett kormányzati intézkedési tervek távol vannak a megállapodás lehetőségétől. Magyarországon a konvergenciaprogram elfogadása óta kompromisszumképtelen társadalmi állapot van, ezért a válságra adandó válasz sem olyan, mint amilyennek lennie kellene. A válsággal jelentkező veszteségeket nem lehet a konvergenciaprogram mintája alapján rendezni, azaz a terheket egyoldalúan a munkavállalókra, a munkára, a közszolgálatra, a közszolgáltatásra, a nyugdíjasokra rakni. A SZEF elnöke szerint álságos a kormány szándéka az egységes közszolgálati sztrájkbizottsággal 2007-ben kötött megállapodás módosítására, mivel a valutaalapnak adott szándéknyilatkozatban a kormány egyeztetés nélkül vállalta a nominálbérek szinten tartását, a közszolgáltatásban a 13. havi bérek jövő évi kifizetésének szüneteltetését.

Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Munkaidő-nyilvántartás elektronikusan

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Egyesületi tag bejelentése

Gyüre Ferenc

adótanácsadó

Színházjegy elszámolása

Gyüre Ferenc

adótanácsadó

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 április
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Együttműködő partnereink